Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 17-12-2013, 15:39

8 måneder gammel F1 Labrador bider alt i stykker.

Hej.

Vi har en dejlig f1 labrador på 8 måneder. For få måneder tilbage begyndte han at bide i sin pude, han har ellers i lang tid lagt rigtig fint på den og sovet. Det startede med et lille hjørne og vi var naturligvis hurtige til at sige nej. En dag hvor han havde været alene hjemme i ca 5 timer, havde han ødelagt hans pude fuldstændig - der lå vat over det hele. Efterfølgende har han haft samme pude men med et tæppe omkring. Tæppet har han også ødelagt. Han har også ødelagt meget legetøj - selv det af ekstra stærkt gummi.

Han nye pude, som han KUN sover på i stuen hvor vi kan holde øje med ham, er han også begyndt at bide i. Kort sagt - han bider og ødelægger ALT! Vi ved ikke hvad vi skal gøre for at få ham til at forstå hvilke til at må bide i og lege med.

Morgenen starter med at vi går en tur på en 20 min til en halv time. Her får han bare lov til at løbe og snue som han vil. Han får morgenmad når vi kommer hjem, nogle gange i aktivitetbolde. Om eftermiddagen går vi en lille tur på ca 10 min hvor han kan tisse og så træner vi lidt forskelligt indenfor. Om aftenen får han en gåtur på 45 min til en time hvor der oftest trænes apportering.
Inden vi går i seng kommer han igen ned for at tisse.

HJÆLP - Hvad skal vi gøre???

På forhånd mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til indlægget



17-12-2013, 17:53

Når hvalpen er 7-8 mdr. er den kommet den i "lømmelalderen", hvor den tit skal "genopdrages". Tænderne er de blivende, som rigtig kan gør skade på alt, den tygger i.

Puder med fyld, almindelige tæpper, farligt hundelegetøj, og stofhundesenge, TAG DET VÆK.

Erstat disse med en hundeseng i træ eller hård plast, med et vet bed i, som er et rigtig godt stærkt vaskbart hundetæppe.
Erstat farligt købe legetøj, med et godt bøffelhuds ben, hvis den overhovedet behøver noget at tygge på i alenehjemmetiden.
Aktiver den eks. med papruller og mælkekartoner med godbidder i, som godt må bides istykker en frote`sok med knuder på. og en god solid apport.
Købt aktivitets legetøj, bør den kun lege med under fuld kontrol.

Om morgenen, efter gå-tur og fodring, er det bedst der stadig er tid til han falder til ro, før han lades alene hjemme.

Om eftermiddagen, vil jeg foreslå en længere gå-tur, gerne også løs, uden snor på, hvor det lader sig gøre.

Jeg håber i "overlever" lømmelalderen, 1.års alderen kan også være en prøvelse, og hanhunde er som regel først ved at være voksne, når de er fyldt 2.år.

19-12-2013, 12:48

Tænker som de to andre at der er tale om at hunden ikke aktiveres nok eller rigtigt. Jeg har selv haft samme problem med min hund som i dag er 2 år. Hun er glad for at tygge i ting. Uanset om hun er alene eller ej. For hende handler det tydeligvis om nysgerrighed og behov for at der sker noget. Problemet forsvandt fuldstændig i sommer hvor der var varmt og hun var mindre aktiv samtidig med at vi var mere udenfor og i aktivitet som hun fulgte med i eller var med i. Når hun er godt aktiveret er problemet minimal, men forsømmes hun flere dage i træk begynder hun igen. Alderen har dog hjulpet en del....nu kan hun feks sagtens have sovepude hele døgnet selv om hun er alene i løbet af dagen.
For at afhjælpe behovet for at finde på narrestreger fodrer jeg udelukkende i aktivitetsbold eller ved at sprede maden på græsset. Jeg løber med hunden hver anden dag hvor hun løber fri og kan snuse som hun vil. De dage jeg ikke løber går vi en længere tur. Mange dage får hun lov til at lege med andre hunde. En dag om ugen går vi et par spor alene. En dag om ugen til brugshundetræning af et par timers varighed. .

Hvad med at finde en anden ungund han kan lege med et par gange om ugen. Og finde et sted I kan gå til noget træning....feks sporsøg eller jagtlignende træning? Det er sjovt for både jer og hunden. Og i tillæg træne tricks og andre øvelser på gåture og i haven....det behøver jo ikke være med end 5-10 min ad gangen.
Det er sjovt for både jer og hunden.