Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 17-12-2013, 08:21

labrador, hvornår??

Kæresten og jeg har en labrador på 1,5 år. Da vi fik ham gik vi til træning med ham og han var rigtig dygtig. Startede på hvalpehold, rykkede hurtigt på hold 1 sprang hold 2 over og direkte på hold 3 på kun 6 måneder. Han er virkelig dygtig at træne med. Men lige så snart vi er hjemme går det galt. Han gør lige som det passer ham, han trækker virkelig meget, han har alt for meget energi, er ude og gå minimum 1,5 time om dagen, og er hjemme hele dagen så der bliver nusset og snakket rigtig meget.
Vi har så en søn på snqrt 1 år og han er slet ikke rolig omkring vores søn, han kan nærmest hoppe lige ind i ham. Kan ikke sidde på gulvet og lege med vores søn uden han kommer over og bidder i mig, hopper op af mig og vil lege.
Vi kan heller ikke have noget på køkkenbordet uden han spiser det, han har fundet ud af at åbne børnesikringen til skraldespanden så der er tit skrald ud over det hele..
Han får tit flip hvor han bare hopper rundt i sofaen og spæner rundt og gør.

Har været ude og gå 1 time her til morgen, han ligger i 30 min og slapper af, kommer over til mig, jeg nusser ham også går det igen galt, han gearer helt op og bidder efter mig hopper op af min arm og er ikke til at styre og hvis jeg så prøver at få ham til at sitte eller komme på plads gør han er spæner rundt.

Hvad pokker skal vi gøre? Hvorår stopper hans overgearethed?

Skriv et svar til indlægget17-12-2013, 10:07

Han er godt nok energisk. Men jeg tror du har overstimuleret ham. Til træning, ved han 100% hvad det går ud på, han er nået utrolig langt, men hjemme "slapper" han af fra al det indlærte, nok fordi du, som også må være en dygtig hundetræner, når I allerede nu er på hold 3, men i hundens forstand ikke den samme leder, som på træningspladsen.
Når du sidder på gulvet med din søn og leger, betragter hunden også jer begge som hans legekammerater, så jeg vil anbefale dig ikke at lege med sønnen på gulvet i nærheden af hunden.
Han er nu udvokset, en stor hund, der kan nå alt på et køkkenbord. Labrador racen er ligeså glad for mad som Beagler ved jeg. Du er nødt til at rydde køkkenbordet for mad, når du ikke selv er der. Og så holde ham ude af køkkenet, eks. bag et børnegitter, under madlavning og evt. også når i spiser. Tøm skraldespanden flere gange dagligt, så den ikke frister ham.
Forebyg unoderne, er tit nemmere end at rette dem.

Jeg synes også han skal helt fravendes at være i sofaen. Så prøv at lære/opdrage ham til det. Råb aldrig efter ham, hvilket man naturligvis kan være tilbøjelig til, når han spæner rundt, gøer og hopper i sofaen. Stop ham i det, ved at tage fat i hans halsbånd, uden ord, og få ham til ro.

Træn mere med ham hjemme til på gå-ture ikke at trække i snoren, og når de uønskede situationer opstår i hjemmet, til de regler I har og den adfærd I ønsker, han skal lære som familiehund, og gå mindre op i de særlige krav, der stilles på træningspladsen for at bestå prøven på hold 3.
Prøv at indføre faste lufte-spise- og lege tider. Ro og regelmæsighed i dagligdagen, er godt for alle både børn, forældre og hunde. Det giver et godt familieliv for både de to- og firebenede.

Det er min erfaring, fra mit hunde- familieliv til 8 Beagler, gennem 32 år, alle velfungerende familiehunde, som på træningspladsen kun har trænet på hvalpehold og klasse 1.

17-12-2013, 18:54

Er ret enig med Aase i det der er skrevet, men vil tilføje at omkring 1,5 års alderen kan hunden godt ha' en "ny" lømmelperiode.

Det er godt med motion, men det kan også opgeare hunden, så den ikke kan finde ro - jeg synes I går for langt og for længe - gi' den hellere nogle opgaver i løbet af dagen: fodersøg, apportering (labradors elsker at bære på noget) - brug hvad I har lært til træning hjemme bare nogle få minutter ad gangen - at nusse og snakke får hunden ikke noget ud af - den har brug for at blive aktiveret også uden for træningsbanen...