Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 16-12-2013, 09:11

Renlighed

Hej.

Er helt ny herinde, men håber meget på at en eller to af jer kan hjælpe mig/os.

Vi har købt en hund af gigantracerne. Haner nu 9 uger, og vi træner renlighed, ca. konstant og det er men bogstaveligt. Han kan have været ude og gjort alt det han nu skulle, men lige så snart han kommer ind, drikker han vand, og så er det jo ud igen. Han har også præsteret han som før nævnt har besørget udenfor, og så går man ind og så strinter han indenfor med det samme. Er der en logisk forklaring. Han får ikke skæld ud eller noget når han besørger indenfor, men vi tager ham udenfor og når han så besørger derude så får han ros.
Er det os der er helt forkert på den. Synes snart jeg har været i alle bøger og alle steder på nettet for at finde gode råd.

Det skal lige siges at han er en meget kærlig og glad hund og vi er meget glade for ham :-);

På forhånd tak for hjælpen.

Skriv et svar til indlægget16-12-2013, 10:26

En hvalp skal luftes hver gang, den har spist, leget eller sovet. Så plejer man at kunne "fange" den før den besørger indendøre.
På denne årstid kan det være svært at nå ud med den, før det går galt, hvis man ikke lige kan lukke den ud i haven. Og da skal man huske at holde øje med, om den besørger, og da først lukke den ind igen.
Bedst er det selv at gå med ud hver gang, med hvalpen i snor, lufte den samme sted, så den får fornemmelsen af, at det er dens "tissested".
Han er jo meget ny hos jer. Men hvis det ikke ændrer sig i løbet af én uge, vil jeg råde jer til at han får taget en urinprøve hos dyrlægen, også fordi du skriver han straks går ind og drikker vand.
Han kan jo have reddet sig en blærebetændelse, som kun opdages ved en urintest.
Hvis i selv medbringer en urinprøve, skal urinen være taget max. ½ time før konsultationen, i et lille glas i kan købe på apoteket.

Tillykke og pøj pøj med ham.

16-12-2013, 10:27

Hej Beaglepack.

Tak for dit svar. Vi fik at vide der nok ville gå to til tre uger, så ville han være renlig, i det at det er en race som er lærenem. Så håber at det holder stik. :-) Jeg har læst at det er en dårlig ide, det der med at lægge aviser osv. da det kan gøre træningen mere besværlig, så det bruger vi ikke. vi tager ham bare ude hele tiden og det er virkelig hele tiden, og hvad der så undre os er, at han godt kan holde nogle timer om natten uden uheld. han kan godt vente til vi står op og lufter ham. og der sker hver 3 time ca.

Hvad gjorde du om natten hvis jeg må spørge.

16-12-2013, 10:44

Hej Aase Hansen.

Han kommer også ud hver eneste gang han har spist sovet eller leget. plus alle de andre gang. hvad der bare undre mig er at han godt kan holde sig om natten. der har været 1 eneste uheld og ellers så er det når vi tager ham ud at han besørger. ikke indenfor.

Men vil holde øje den næste uge og evt . tage ham til dyrlæge.

Tak for svaret :-)

16-12-2013, 13:03

Dorthe, det er nu ikke så unormalt, det han gør.

Han er kommet et nyt sted hen for en uge siden, og som hvalp så besørger man der, hvor man er tryg. Ergo hvor er han mest tryg - indenfor i det endnu lidt nye hjem.

Nu ved jeg ikke hvordan i bor, men gør det i starten, at i lufter ham det samme sted, når han skal besørge, for jo oftere han kommer der, jo hurtigere bliver han tryg og ved, at det er der, han kan gøre det.

At opdrætteren siger to-tre uger, det er fuldstændig fjollet af ham/hende, desværre nok bare et svar for at please køber. Man kan aldrig vide, hvor hurtigt en hvalp bliver stueren. Det er rigtigt, at det virker som om store hunderacer er lidt nemmere, men stadig er der kæmpe forskel fra hvalp til hvalp.

Med vores store bamser er der gået alt fra "renlig ved modtagelsen" til renlig i 4 mdr's alderen - sådan er det bare, og det må man acceptere som hvalpeejer.

Men umiddelbart lyder det som om, i gør alt det rigtig, men tænk over det med et trygt "toiletsted" udenfor, det hjælper ofte.

Held og lykke med jeres nye familiemedlem! :-)

16-12-2013, 15:30

Renlig i løbet af 2-3 uger eller renlig i løbet af 4-5 mdr. Det kommer også an på hvad man forstår og betragter som renlig.

Jeg husker kun min første hvalp, mht. det renlighed.

Han var en efterårshvalp og kunne holdes renlig i løbe af 2 uger, når vi luftede ham som man bør gøre, når hvalpen har sovet spist og leget. Han gik ikke selv til dørene.
(De andre hvalpe vi har haft var forårs-sommerhvalpe. De gik ude det meste af dagen, i hælene på de voksne hunde. Om natten og i alenetid, lagde jeg en avis på gulvet.);

Efter 2-3 ugers alenehjemme-træning, kunne han være alene hjemme ca. 4-5 timer, men stadig ikke gammel nok til at "holde sig". Så vi lagde en avis på gulvet i køkkenet, hvor han opholdt sig.
Også om natten opholdt han sig i køkkenet, med dagens avis som toilet. Han havde som regel kun benyttet avisen en enkelt gang, men nogen gange både afleveret stort og småt.
Forskel på dag- og nat, skyldes sikkert at hvalpen, spiser, drikker og leger om dagen.

Om natten sover hvalpen. (forhåbentlig). Især hvis de ikke forstyrres af gentagne luftning, det kan nemlig godt få dem til ikke at forstå og lære, der forskel på nat og dag.

At han havde avisen som toilet, skadede ikke renlighedstræningen.
Og vi fik vores nattesøvn uforstyrret.

Ca. 5 mdr. gammel, da han var ved at skifte tænder, var avisen tør, og kun revet i 1000 stykker.
Så var han over blealderen , og avisen kunne fjernes.

Konklusion: Hvalpe kan holdes renlige når de er 2-3 uger gamle.
Hvalpe er som regel renlige 4-5 måneder gamle.