Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 03-12-2013, 19:11

Tæpperens - tis - hvalp

Vi får en lille hvalp inden længe, og som ganske naturligt vil den jo nok i starten have en del uheld indenfor. En stor del af boligen er hvidt gulvtæppe. For at være på forkant, hvad vil i da anbefale man køber så vi har noget til når uheldet er ude?

Jeg har set noget som denne: http://www.hundeogkattefodershop.dk/shop/urine-off-spray-320p.html

Hjælper det, eller har i bedre råd?

På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget04-12-2013, 09:24

De fleste tæpper idag er vist behandlet så de skyer vand og pletter, så hvis man "fanger" en hvalpetår, straks uheldet sker, kan du sikkert fjerne den ved at suge den op med køkkenrulle.

Mine egne hvalpe, har aldrig haft adgang til stuerne med tæpper, under renlighedstræningen.
Så kom der en tår indendøre, skulle de kun tørres op på vinylgulve i køkken, forstue og hunde-TV-stuen. Men vores hjem var så også indrettet lidt specielt, fordi vi har haft flere hunde og hvalpe samtidig. Og hvalpene var alle sammen forårs-sommerhvalpe, der mest opholdt sig i haven.

Opsugning med køkkenrulle, har jeg god erfaring med, da vi en dag var på besøg hos venner, hvor vi også havde et par ældre hunde med.
Vi var ikke opmærksom på, at den ene søgte ud, for at besørge, så da hun ikke kunne holde sig længere, løb hun fra havestuen ind i stuerne med væg-til vægtæpper, og satte sig der.
Og det var ikke kun en "hvalpetår" hun skulle af med.
Jeg forlod straks frokostbordet, fik fat i en køkkenrulle, sugede og sugede, til der ikke var mere tis på gulvtæppet. Det var heldigvis behandlet, så det skyede vand, og der var ingen tisseplet at se efter den behandling.
Der findes midler der fjerner pletter, men det giver tit skjolder på tæppet, så hvis du kan nøjes med køkkenrullen, som jeg gjorde, så kan jeg anbefale det.

04-12-2013, 10:59

Vores tæppe er hvidt og er desværre ikke behandlet så det skyer væske.

Så det er mere deciderede erfaringer eller "husmor-råd" om man vil.

Men tak for infoen vedr. køkkenrulle

04-12-2013, 15:15

Jeg tør næsten ikke nævne det her på Forum igen, at jeg har brugt dagens avis som "nattoilet" og toilet i alene-hjemme-timerne. Indtil hvalpene var 4-5 mdr. og renlige.

Men jeg gør det alligevel, for det har fungeret fint hos mig.

Avisen kan man også lægge ved gade-eller havedøren, og på den måde lære hvalpen at søge ud. Men jeg tror ikke man kan forvente, den lærer det de første 2-3 uger.
Det har jeg ingen erfaring med, da jeg kun har haft én købt efterårs-hanhvalp.
(Selv kun avlet sommerhvalpe om foråret.);
I dårligt vejr, gik jeg mange gange om dagen kun lige udenfor huset, samme sted hver gang, blev stående til han havde gjort sig færdig, og gav ham en lille godbid.
Og da Beagler hader regnvejr, lærte han hurtig at tisse der.