Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 25-11-2013, 11:31

Min hund er i løbetid

Hej alle
Jeg står i den situation at min hund, Daisy, er kommet i løbetid.
Det er første gang jeg har en tæve og er lidt i tvivl om hvordan jeg håndtere det.

Da jeg først hentede hende d. 1 november og i denne måned også har haft Daisy til dyrlæge søger jeg nu råd til alternative løbetidsbind?
Samt vejledning ang. om hun kan "lærer" at holde sig ren selv?
Hun er en glathåret foxterrier.

Jeg og Daisy takker på forhånd :)

Skriv et svar til indlægget25-11-2013, 12:47

Allerførst til lykke med Daisy. Hun ligner én ung hund, der er kommet i sin første løbetid.

Tæver holder sig normalt selv rene, mere eller mindre. De slikker også gulv og tæpper hvis de "drypper" der. Ellers er det ikke som menneskeblod svært at fjerne. Det gøres med en opvredet klud dyppet i vand.
Hvis din hund er en "sofahund" eks. ved "aftenhygge" sammen med dig, så kan det være nødvendigt at give hende løbetidsbukser på, for at undgå pletter. Du kan købe dem, hvor de sælger hundeartikler. indeni dem kan du lægge et trusseindlæg.

Over indlægget ses Hunter hundebukser.

Hvis du finder det nødvendigt, der hvor du bor, og gerne vil undgå at tiltrække hanhunde, kan du købe klorofyl piller i Matas og give hende nogle af dem hver dag. De mindsker tæven "dufter" af løbetid.
Luft hende kun i snor i alle 3 uger. Hold også øje med hende, hvis hun luftes løs i haven. Selvom haven er indhegnet, kan nogle hanhunde tiltuske sig uønsket besøg.

25-11-2013, 15:10

Hun vil være meget interessant for hanhundene i små 3 uger - men det er kun ca 2 dage tæven er parringsvillig. Nogle tæver bliver "mærkelige" når de er i løbetid, og kan finde på at stikke af og gå på eventyr. Men det er ikke nogen sygdom, så det går nok. :-)

26-11-2013, 10:56

Tillykke med den lille dame! :-);

Et godt råd, hvis hun skal lære at holde sig selv ren - lad være med at give hende løbetidsbind på, for det hindrer hende i at lære det. Når hun så har lært det, så kan du give hende dem på. hvis det overhovedet er nødvendigt. Den ene af vores tæver holder sig så fint rent, at hun praktisk taget aldrig sætter en dråbe.