Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 16-11-2013, 07:52

hjælp

Jeg er en pige på 12 som elsker hunde
jeg havde en hund da jeg var 0-6 og før.
jeg kunne godt tænke mig at få en hund igen men min mor er dagplage mor (staves) og er her hjemme med de børn hun passer og min mor nægter at få hund igen.
og min far siger den hund vi havde var hans hund han elsker hunde, men siger at vi ikke skal have en hund.
Jeg har også et marsvin som min mor siger jeg ikke passer og det er ret svært at passe når den kun vil være i buret.

det er irriterene :-(

Skriv et svar til indlægget16-11-2013, 10:16

Hej Julie.

Jeg kan godt forstå, du gerne vil have en hund. Men når dine forældre siger nej, må du respektere det, da de har ansvaret for hunden, både økonomisk og for den daglige pasning og pleje.

Iøvrigt er det slet ikke sikkert, din mor må have hund i hjemmet, når hun er dagplejemor.

I stedet for synes jeg, du skal prøve at få et eftermiddagsjob, hvor du efter skoletid kan hjælpe en familie med at gå tur med deres hund. Når du er 12 år, og elsker hunde, er du gammel nok til at lufte en lille eller mellemstor hund. Måske kan du overtale dine forældre til at du også må passe denne hund, en gang imellem i week-enden, når hundefamilien har behov for hjælp til det.
Og du kan tilbyde dig som "hundesitter" og passe en hund om aftenen, og i dine skoleferie.

Det kan være en god måde til senere i dit voksne liv, at blive en god og erfaren hundeejer.

Prøv at tage dig mere af dit Marsvin, så den bliver mere tam, og glæd dig ved at være marsvineejer. Et marsvin er jo også et kært dyr.

16-11-2013, 14:25

Hej Julie

Hvis både din far og mor siger nej, så må du jo vente, indtil de en dag måske synes, at det er ok.

Men hvis du har lyst til at prøve det af, hvordan det er at have ansvaret for en hund (og måske på den måde vise dine forældre, at du godt kan tage det ansvar), så prøv at sætte en seddel op for eksempel i det lokale supermarked eller her på Gipote, at du gerne vil gå tur med/passe hund. Jeg er sikker på, at der er masser, der gerne ville "låne" dig deres hund engang imellem - og du får prøvet det af. For det kan jo også være, at du så finder ud af, at puha ... det at skulle gå tur med en hund HVER DAG, det er altså ikke så sjovt. Og så er det jo godt, at du ikke har fået anskaffet dig din egen hund.