Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 04-11-2013, 09:20

Nattesøvn igen tak!

Jeg fik for 17 dage siden en 8 ugers labrador tæve :);

Og nu trænger jeg snart til at sove om natten igen ;);

Hvalpen skal sove i køkkenet, så derfor lå vi de første tre nætter sådan, at kurven stod lige inden for døren til køkkenet og jeg lå lige på den anden side af dørhullet i stuen. Med åben dør...

Nat nummer fire satte jeg et børnegitter imellem os.

Og så vidt jeg husker, rykkede jeg så lidt væk fra nat nummer fem.

Og der ligger vi så endnu. Hvalpens kurv står ikke længere lige foran dørhullet, men lige ved siden af. Og jeg ligger et par meter inde i stuen, Så hun kan ikke se mig fra kursen..

Det er sådan set en fin løsning lige nu.

Problemet er, at hun, de fleste nætter er ude og tisse 2-3 gange, hvoraf mindst den ene gang, skal jeg bruge 30-45 min på at få hende til at sove igen. Når hun vågner, sætter hun sig bare hen foran gitteret og giver et lille piv. Et par gange har jeg haft held til bare at ligge hende i kurven igen, men det er ikke mange gange...

Der er ikke tændt lys og jeg leger ikke med hende. Jeg sidder bare ved siden af kurven og gaber og smasker lidt ;) Nogen dage er jeg nødt til enten at holde hende i kurven eller sætte hende tilbage i den hver gang hun forlader den.

Jeg tror ikke det vil hjælpe bare at blive i stuen og ignorere hende. Så tror jeg bare hun går på opdagelse i køkkenet. Især den sidste gang hun evt. vågner (kl. 5-5.30) er hun jo frisk!

Jeg holder hende gerne vågen fra kl. 21 om aftenen og så 30-60 min frem alt efter hvor frisk hun er ;) Desværre er jeg efterhånden så træt af denne afbrudte nattesøvn, at det nogen dage kun bliver til at hun bare er vågen, ikke at hun bliver aktiveret. Dvs. at vi nærmest bare ligger og kigger på hinanden ;) Hvilket jeg godt er klar over nok ikke hjælper en disse, men jeg er simpelthen bare så træt!

Jeg er efterhånden lidt i vildrede om, hvordan vi kommer videre..?
Skal hun bare have mere tid?
Skal hun aktiveres i et par timer om aftenen?
Skal hun have et bur?
Skal hun have en mindre indhegning i køkkenet?
De to sidste forslag for at mindske pladsen hun kan boltre sig på=gøre det kedeligt...

Jeg håber der er nogen der har nogle gode ideer :);


Om dagen er hun renlig. Hun går selv til døren, når hun skal ud. Vi har ikke haft uheld i 5 dage :)
Hun er vågen en times tid af gangen, og så sover hun mellem 1-2 timer af gangen.

Det er første gang siden jeg var 13, at jeg har hvalp, så jeg har ikke den store erfaring med det ;);

Mvh. Maibrit.

Skriv et svar til indlægget04-11-2013, 11:51

Det er helt forståeligt, du ønsker at få din nattesøvn. Men hvalpen kender ikke forskel på dag og nat. Den er klar til at lege, spise, og blive luftet hele døgnet, og sove ind i mellem.
Som familiehund, skal den lære, der er forskel på dag og nat.
Det er fint du har sovet med den, i de første dage, til den blev tryg ved sit nye hjem, jer og dens soveplads, som i har valgt skal være i køkkenet. Den plads synes jeg i skal bibeholde, ikke nu flytte den midlertidig ind i soveværelset, hvilket heller ikke vil skabe nattero.

Selv er jeg aldrig stået op til hundene, for at lukke dem ud at tisse. Heller ikke da nogle af dem var hvalpe. De sov for dem selv, enten i køkkenet eller hundeværelset, bag lukket dør.
Dagens BT blev brugt som toilet, lagt på det bare gulv af vinyl. Både i alene-hjemme-timerne og om natten. På den måde lærte de også forskel på dag og nat.
Da de var ca. 4-5 måneder gamle, forblev avisen tør og kunne fjernes, så var "blealderen" overstået.
I dagtimerne lagde jeg ikke aviser, de blev jævnligt luftet, som hvalpe skal, og var renlige ca. 12 uger gamle.
Jeg ved ikke om din hvalp straks accepterer "avis-toilet" nu den er vænnet til at blive natteluftet, men hvis du synes, det kunne være en god løsning for jer, kan du jo prøve, ved ikke at lukke den ud i nogle nætter. Læg dig ud til den på en madras, så den forbliver tryg, lad lyset være slukket, og ignorer dens forsøg på kontakt til dig.
Hvis du forsat synes den skal luftes om natten, så luk den ud og ind igen. Men brug ikke din nat til at "putte" den og få den til at sove . Nøjes med at lukke den ind, ud i køkkenet hvor den har sin hundeseng, luk gitterlågen og gå i din egen seng igen. Ignorer den totalt, så finder den selv i seng igen, før eller senere.

04-11-2013, 16:01

Tak for jeres svar :);

Jeg har ikke mulighed for at have hende i soveværelset, da det ligger på 1. sal, og vi har en meget stejl trappe. Derfor har jeg valgt køkkenet.

Jeg har sådan set ikke noget imod at gå ud og tisse med hende om natten. Hvis bare hun ville sove videre, når vi kommer ind!

Ideen med at hun bare tisser inde om natten på aviser kan jeg ikke helt forlige mig med. Måske når jeg ikke har sovet godt i nogle flere uger ;);

Og jeg har en eller anden ide om at hun bliver alt for ked, hvis hun bare bliver ladt alene. Lidt ligesom alene hjemme træning, hvor jeg jo heller ikke bare går fra hende i flere timer i begyndelsen... Men ved ikke om det er mig der er pylret..?

Jeg havde håbet at jeg kunne starte med at lære hende at sove igennem inden jeg rykkede tilbage i min seng.

Nu har jeg lånt et bur af min bror. Hun har fået sit tæppe derind, og virker fint tilfreds med det. Jeg giver hende lige et par dage til at vende sig til det, og så overvejer jeg lige om det skal være løsningen. Jeg forestiller mig at mindre plads = mindre sjovt at være vågen om natten..?

Mvh. Maibrit.

04-11-2013, 21:23

Jeg har aldrig haft renlighedsproblemer.
I 4-5 mdrs alderen sov de fint igennem, og avisen kunne fjernes, ligeledes i alene-hjemme-tiden på 5 timer næsten dgl.

Ved regelmæssig fodring og luftning, enten i haven eller ved gå-ture, lærte vores hundehvalpe fint at besørge både stort og småt ude og ikke inde.

Vores første hvalp, vi fik om efteråret renligheds trænede vi ved hver gang han havde sovet, leget eller spist, at give ham snor på, gå rundt om huset, og lære ham at besørge på det samme sted, rose ham, og gå ind igen.
De hvalpe vi fik flere år senere, fulgte bare de voksne hunde. De var forårshvalpe, og tilbragte de fleste dage i haven, fra de var 3 uger gamle. 6-8 uger gamle blev de vænnet til halsbånd og snor og at blive luftet lidt ude på vores vej.
Men om natten var de vant til aviser i hvalpekravlegården, selvom jeg sov i deres værelse, fra de blev født til de rejste hjemmefra, luftede jeg ikke hvalpe om natten.
Avisvanen fortsatte de hos deres nye familier, uden det gav renlighedsproblemer. Tværtimod fortalte hvalpekøberne, at deres hvalp mod forventning, var næsten renlige ved købet.

06-11-2013, 08:27

Tak igen for jeres svar :);

Jeg har ikke lyst til at hun lærer at sove i soveværelset, for når hun bliver stor, kan jeg ikke løfte hende derop, og vores trappe er desværre ikke hundevenlig.
Hvis vi havde en bedre trappe, ville jeg også have haft hende i soveværelset.
Men jeg har en god madras i stuen, så det generer mig ikke, at skulle ligge der i en periode :);

Jeg har det også bedst med at får hende ud og tisse om natten. Det klarer jeg nok et par måneder. Hvis bare hun lærer at sove videre bagefter ;);

Hun er nu oppe på en uge uden uheld. Det er bare skønt. Hun siger selv til, når hun vil ud :);

Men jeg anskaffede mig jo et bur for et par dage siden. Det har hun sovet i med åben låge.
I går nat vågnede hun ved midnat, hvor jeg bad hende gå hen og lægge sig. Så sov hun til kl ca 4, hvor vi var ude og tisse, og ind og sove med det samme igen. Hun vågnede så allerede kl 5.30 og var klar på at stå op. Der lukkede jeg så lågen, og lagde mig tæt på buret med fingrene ind imellem. Da hun slappede af igen, tændte jeg så lyset og sagde godmorgen. Vi skal jo alligevel op kl 6...
( jeg har lidt svært ved at gennemskue hvad jeg gør, når hun vågner en ½ time før vi skal op, for jeg ved jo, at jeg alligevel ikke kan nå at få hende til at sove igen, og jeg er lidt nervøs for, at hvis jeg står op med hende, rykker hun bare vågnetiden til tidligere og tidligere..?);

I nat vågnede hun igen omkring midnat. Der bad jeg hende også bare lægge sig. hun vågnede igen kl 2.30 og var ude og tisse. Der ville hun så ikke sove igen, så jeg lukkede lågen, lagde mig tæt på og med fingrene inde i buret. Hun pev noget, og det tog 30 min at falde i søvn. Og så vågnede hun igen 5.45.

Selvom hun brugte den halve time på at falde i søvn, var det alligevel en bedre løsning, i hvert fald for mig, med buret fordi jeg kunne ligge på madrassen og slappe af, frem for at sidde ved siden af kurven ;);

Så jeg håber at det her hjælper lige så stille.

Mvh. Maibrit.

06-11-2013, 11:38

Ja, det med trappen bliver noget bøvl.

Jeg regner også med at flytte ind i et andet rum, hvor hun ikke kan se mig, men hvor jeg stadig kan høre hende, når hun har lært at lægge sig til at sove med det samme hun har været ude og tisse.
Og så er soveværelset næste skridt. God ide med en babyalarm!

Jeg tror jeg lukker buret, når jeg putter hende i aften, og så håber jeg hun i løbet af et par dage finder ud af at sove til 3-4 stykker uden at jeg skal bede hende lægge sig ;);

Mvh. Maibrit.

10-11-2013, 15:18

Opdatering :);

De sidste tre dage har Sera sovet til ca kl 5 :) Så lige en tur ud og tisse og ind og bruge 15-30 min på at falde i søvn igen.
Hun vågner så igen ca kl 6 og er helt desperat for at komme ud og lave stort ;);

Så det har været en stor succes med det bur! Hvis hun vågner inden 5 ligger hun sig hurtigt til at sove igen :);
Og jeg er meget mere udhvilet nu :);

Jeg overvejer, at prøve at ignorere hende, når hun vågner kl 5. For at se om hun kan sove til kl 6. Meeen det kan godt være jeg lige giver hende et par dage mere inden..?

Mvh Maibrit.

11-11-2013, 07:58

Ja, det bur var godt nok en god ting at få i huset :) Selv om jeg kan høre hun vågner en gang imellem, ligger hun sig bare til at sove igen med det samme :);

I morges sov hun til 5.30 og så ud og tisse. Hun ville så ikke sove mere bagefter, men jeg ignorerede hende til lidt i 6 og sagde godmorgen, på et tidspunkt, hvor hun var rolig. Så hun ikke får succes med at pibe.

Jeg har lidt et håb om, at hun selv rykker det stille og roligt hen mod kl. 6. Nu må vi se. Ellers må jeg trække den lidt, når hun vågner ;);

Mvh. Maibrit.