Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 31-10-2013, 17:24

At lade hvalpen blive passet

Min kæreste og jeg er så heldige at blive ejer til en lille pige i staren af December. Og ih hvor vi glæder os!
Men nu er vi blevet inviteret til nytår på ski i Sverige med et par venner. Max 6 dage. Vi er rigtig glade for at stå på ski og vil selvfølgelig rigtig gerne med - men, men, men! Vores pige er kun 11,5 uge til den tid, og har boet hos os i 3-3,5 uger. Er det ikke for tidligt, at lade hende blive passet i så lang tid? Hun vil blive passet hos mine forældre, søskende og min familie's hund, som hun på daværende tidspunkt allerede vil have set en hel masse til, men jeg er alligevel bange for, at det vil komme til at stresse hende. En anden mulighed vil være, at min veninde kommer og bor i vores lejlighed i de 6 dage. Og en tredje mulighed er at vi tager hende med. Men det tror jeg også vil være for stressende - både for hende og for mig (kan se at det ikke er ligetil).

Lige nu er planen at min kæreste tager afsted, og at jeg bliver hjemme med hvalpen. Det er selvfølgelig ikke en beslutning, min kæreste og vores venner er helt tilfreds med, så nu vil jeg lige høre: er jeg inde på noget af det rigtige, eller kan jeg sagtens lade min hvalp blive passet så tidligt?

Skriv et svar til indlægget31-10-2013, 18:03

Hvis jeg var jer ville jeg sige nej tak til at deltage på den skitur. I kan risikerer, i når i kommer hjem igen skal begynde forfra, eller næsten forfra på renligheds- og alene-hjemmetræning, især hvis hvalpen passes udenfor hjemmet.
Hvis i vælger at tage afsted begge to, vil det for mig at se være næstbedst at lade veninden flytte hjem til jer, og fortsætte jeres renligheds-og alene-hjemmetræning, som i da er begyndt på.
Samt fodring, luftning og aktivering i forhold til hvalpens behov, og vaner.

Selvom familien vil passe den rigtig godt, vil pasning hjemmefra, ændre de vaner den allerede har hos jer, så det kan jeg ikke anbefale.

31-10-2013, 20:53

Jeres hvalp er på det tidspunkt i den allervigtigste prægningsfase, så jeg ville blive hjemme, hvis det var mig.
Alternativet ville for mig være avleren, hvis det vel at mærke er en GOD avler, der i den periode fortsætter den træning som i er i gang med.
I får aldrig den vigtige tid igen, men i kan tage på skiferie mange andre gange uden problemer.......

31-10-2013, 21:40

hej kan du måske snakke med dem du køber hvalpen hos,måske de vil passe den

02-11-2013, 07:15

hej,
tillykke med valpen,

jeg vil nu også sige, at hvalpen kun er hvalp en gang, men ski ferier kommer der flere a.

pøj pøj med det hele

02-11-2013, 13:05

Hej Nanna!
Hvis du er så heldig at have en veninde der er så sød at flytte ind og passe jeres hund i jeres hjem, så syntes jeg i skal nyde jeres ferie.
Hun er i vante omgivelser.
Mette

02-11-2013, 13:08

Og da sikker på din veninde vil fortsætte med med de rytmer i har nu.

03-11-2013, 16:03

Mette, overser du, at de kun har haft hvalpen i 3 uger på ferietidspunktet.....

Hun er ikke i vante omgivelser og flok endnu - så det vil i værste tilfælde kunne give en meget utryg hundehvalp med et stort tilbageslag i socialiseringen.