Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 29-10-2013, 14:57

Teenager med hund?

Hej!
Jeg har sammen med mine forældre snakket om muligheden om en hund.
Jeg er 14 år, og jeg elsker hunde. Hunden ville primært blive min - selvfølgelig med mine forældres deltagelse. De vil komme ind over - specielt min far, som har været hundetræner i millitæret. Men alt i alt vil ansvaret for hunden være mit.

Grunden til at jeg vil anskaffe mig en hund er, at jeg ofte er alene hjemme, og da jeg lider af narkolepsi, så har jeg en tendens til at falde i søvn, hvis jeg ser tv, ligger mig på sofaen osv. Jeg har brug for en der kan holde mig i gang, men også en som jeg kan dele alt med og gøre det bedste for.

Min lillesøster på 12 år vil også gerne være med på idéen om en hund, og når jeg har lange timer på skolen - dvs. 8:00-15:05, så har vi en aftale om, at hun gerne går en lang tur med hunden, når hun kommer hjem fra skole.

Jeg tænker meget på, at jeg vil være en god hundeejer, og vil derfor ikke anskaffe mig en hund, hvis jeg ikke går ind under "kravene" - da jeg ønsker det bedste for min hund, og det er synd, hvis den ikke har det godt.

Vores hus er ikke det største af slagsen - 123 kvadratmeter, tilgengæld har vi en have på 661 kvadratmeter, som hunden kan lege i. Jeg har kaniner - men jeg har en lille drøm om, at jeg kan få kaninerne og hunden til at fungere sammen, da jeg ville være ked af at skulle sælge dem. Jeg går i folkeskole, og har derfor skoletimer i cirka 6-7 timer om dagen - hvor hunden skal være alene.

Jeg har overvejet en Cavalier King Charles Spaniel, men jeg er stadigvæk ikke sikker - der er simpelthen så mange søde og dejlige racer at vælge imellem. Det er vigtigt for mig, at det er en forholdsvis rolig hund, som både kan hygge, men også lege i haven, men det er også vigtigt, at de ikke må være for sky, og det har jeg hørt at denne race har en tendens til. Har i nogle oplevelser med det? Eller andre ting, at jeg skal være opmærksomme på, hvis jeg vælger denne race - og om ikke andet, har I så et andet foreslag til en hund, som kunne passe til mig?

Har I nogle råd til mig? Selvfølgelig har jeg tænkt mig at læse diverse bøger osv, men jeg synes bare, at det giver et meget bedre billede af, hvad det kræver, når man hører det fra andre som selv er hundejere.
Hvad mener I om, at en teenager som mig skal have hund?

Skriv et svar til indlægget30-10-2013, 09:49

Jeg synes da det lyder meget fornuftigt alt sammen. En hund er jo ligeglad med, hvor stort huset er. Det vigtigste er, at du tilsyneladende har hele familiens opbakning, og at den ikke er alene alt for mange timer ad gangen. Og at i er indstillet på at aktivere den.
Cavilier er en lille dejlig hund, men man skal være meget omhyggelig med at finde den rette, da der er nogle indavlede problemer hos nogle af dem. Så kontakt raceklubben gennem DKK og få hjælp den vej. Jeg ved ikke, hvordan den fungere sammen med kaniner, men den er jo ikke ret meget større end dem....
En anden race som jog tror vil være god for dig, er min egen yndlingsrace: Islandsk Fårehund. Den har de egenskaber du søger, og du kan få meget mere at vide gennem islandshunden.dk
God fornøjelse!

30-10-2013, 09:58

Umiddelbart synes jeg at det lyder som om du og din familie kunne få stor glæde af en hund og tilbyde den gode vilkår. Du er gammel nok til at tage ansvar for en hund når du har dine forældre med som hjælp og vejlending. Mange teenagere har perioder hvor andre ting tager focus. En hund kræver jo motion og opmærksomhed hver dag og det kan være tidskrævende hvis man også gerne vil være meget sammen med venner som måske ikke lige elsker hunde og hundeaktiviteter. På den anden side kan du jo vælge at engagere dig i en hundesport af en slags hvor der er aktiviteter for børn/unge. Det tror jeg godt man kan finde inden for træning og udstillings sporten. På den måde kan samværet med hunden deles med andre unge.
Størrelsen på huset tænker jeg er underordnet da de fleste hund trives på den plads der er hvis man tilgengæld motionerer og aktiverer dem nok. Hvis hunden skal kunne gå med kaniner skal du nok fravælge racer med større jagtinstinkt. Cavalier king Charles tror jeg godt ville kunne lære det. Har hørt at den er rolig og venlig og nem at opdrage. Den er også fin størrelse hvis alle i familien skal kunne håndtere den på gåture. Tror også den fint kan bruges til lydighed, agility og lignende.
Det er nok ikke den mest frembusende race, men hvis du køber den af en god kennel og sørger for at socialisere den rigeligt som hvalp (lade den møde mange venlige mennesker, hunde og de miljøer den skal kunne være i) tror jeg ikke den er mere nervøs end andre racer.

Hvis dine forældre også ønsker hund kan jeg ikke se noget galt i at du får en hund
Held og lykke

02-11-2013, 07:12

hej,

jeg synes det lyder som en god plan.
synes også bestemt du skal engagere dig i en hunde klub, træner selv agility, og synes det er super sjovt.
De CKC jeg kender, er nogle dejlig dygtige hunde, glade og søde, og nemme at opdrage, tror rigtig meget ligger i opdragelsen. er der kan din far sikkert hjælpe dig rigtig meget.

ang kaniner- kender jeg en som lige har anskaffet sig kanin, hun har den ude i snor, også rør hundene den ikke- deres hund flok består af 1 mellem puddel, 1 kelpie 1 formel1labbe og en scheltie valp. og det fungere altså fint.