Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 24-10-2013, 16:30

Vild leg

Hej alle hundeejere derude,
jeg har for 3 uger siden hentet en lille islandskfårehund.
Vi bor lige ud til stranden hvor hun får lov til at lege og løbe frit. Hun er meget nysgerrig og ikke bange for noget. Hun elsker at lege med alle hunde, men nogengange bliver hun for voldsomt.
Der bor en lille hvalp lige ned til stranden, der er lidt ældre end hende, men meget mindre. Når de leger går det meget godt i starten, men så bliver min hund Lukka lidt for voldsom.

Den anden hun piber og siger fra, men Lukka fortsætter med at lege, og stopper ikke.
Jeg tænker at det bare er hvalpeleg og noget der hører mange hvalpe til, men jeg er bange for at det er noget der vil hænge ved. Den anden hunds ejer bliver ved med at skubbe Lukka væk når de leger, istedet for at deres hvalp selv må sige fra. Men når den endelig gør det bliver Lukka ved.

Hvis der er nogen derude der har nogen tips eller lignende erfaringer må i meget gerne skrive.
Venlig hilsen
Martha

Skriv et svar til indlægget24-10-2013, 17:31

Kære Martha.
Det er dig og den anden hundehvalps ejer, der skal stoppe legen, når det går for vildt til.
Når de leger sammen er det på jeres ansvar.

Så jeg kan godt forstå den lille hvalps ejer skubber din hvalp væk. Når du ikke selv tager den væk.

Din hvalp vil have gavn af at lege med en voksen hund, ikke for stor, en som siger fra på "hundesprog", evt. ved lyd eller et lille nap i øret, hvalpen skal jo lære at fungere blandt andre hunde.

Men to hvalpe de stopper ikke legen selv, det gør børn og hvalpe heller ikke altid, da er det forældrene/hundeejeren, der skal bestemme når legen er slut.

24-10-2013, 17:57

Kære Aase
Tak for svar. Lige så snart det bliver for voldsomt griber jeg selvfølgelig ind og stopper det. Min hund er vant til at lege med voksne hunde, som nogle gange siger fra over for hende. Så stopper hun, men prøver gerne en gang til om hun ikke kan sætte gang i legen.

Problemet er primært med den ovennævnte hvalp, hvis ejer næsten altid blander sig i legen, selv om det ikke er for voldsomt. Hun bliver bange og skubber andre legende hunde væk fra sin.

Det er denne hvalp, som er vant til at blive beskyttet, hvor Lukka ikke forstår grænsen men bliver ved indtil jeg griber ind. Hun virker så opkørt, at jeg ikke kan kalde på hende men må hente hende istedet.

24-10-2013, 19:12

Den ejer er sikkert, og med stor grund, bange for at din noget større hvalp i leg skal skade hendes hvalp. Jeg synes derfor, du helt skal undgå at de to hvalpe leger sammen.

25-10-2013, 10:16

Når hvalpe af forskellig størrelse leger voldsomt, er der altid risiko for at den mindste kommer til skade. Du ville jo heller ikke lade din lille IF lege voldsomt med en dobbelt så stor schæferhvalp, vel?
Jeg tror det ville være ren god ide at kontakte andre ejere af islandske fårehunde, for de (vi) er altid glade for at have nogen at dele gåturene med. Selvfølgelig skal de også kende andre hunderacer, men sådan en håndfuld IF´er i fuldt firspring er et skønt syn.
Du får nemt kontakt via Islandshunden.dk eller facebooksiden Islandsk Fårehund.
Når vi i forbindelse med hvalpetræningen har fri leg deler vi altid hundene op efter størrelse, netop for at undgå skader.
Og så til lykke med den dejlige hund! Min kone og jeg har 3 af slagsen + en border-blanding.

25-10-2013, 13:37

Tusinde tak for svar. Hun leger rigtig godt med hunde på hendes egen størrelse så dem vil vi finde nogen flere af :-)