Indlæg: 14

Oprettet af | Oprettet: 23-10-2013, 20:33

Hvilken kurv?

Hej med jer

Min kæreste og jeg skulle gerne få en lille Cavalier King Charles hvalp snart. Måske dette spørgsmål er for dumt, men prøver alligevel.

Håber at få lidt erfaringer fra jer om hvilken kurv der måske er speciel god til netop denne race? Det er meningen at den skal sove i den, og at det ligesom skal være "dens" sted hvor den har frirum.

Skriv et svar til indlægget23-10-2013, 21:19

Jeg kan anbefale en transportkasse i en sådan størrelse at den passer til en voksen Cavalier.
Hunde kan godt lide sådan en hule, at søge hen i som deres sted.
I hjemmet kan den stå med åben låge, den giver hunden tryghed og er uundværlig til bilkørsel.

24-10-2013, 07:40

Kan i anbefale et godt sted at købe en sådan?

Kan godt se ideen i at den kan få en lille "hule". Evt. hvilken størrelse man skal gå efter?

24-10-2013, 11:17

Jeg kan anbefale: En VARI KENNEL nr. 1. transportkasse i plast med metal låge og udluftning i siderne.
De er rengøringsvenlig, stærke, flygodkendt, brugbar både i bilen, i huset og ude, da den beskytter hunden mod træk og regn.
Jeg har haft flere af de kasser, både købt brugte og nye til mine 5 tæver og vores hvalpe, som allerede 3 uger gamle elskede deres "huler" både i hvalperummet og hundegården.

Alle mine hvalpe kørte hjem i bil i hver sin VARI KENNEL transportkasse, med deres nye ejere.

Jeg har også haft et stort net-bur i metal, jeg brugte til samkørsel af hundene til træning og udstilling.
På længere ture, eks. til udlandet, når alle 5 var med, var de 2 ældste tæver anbragt i hver sin transportkasse. Jeg har aldrig oplevet der blev for varmt for dem i bure og kasser. Heller ikke under bilkørsel, hvor vi brugte air condition.

Var en enkelt hund syg og skulle "opbevares" i fred fra de andre, lå den alene i et stor bur.
Som regel delvis overdækket med et badehåndklæde, så den følte sig tryg.

Det store bur havde jeg nødvendigvis også et regndækken til, så hundene var sikret tørvejr på udstillingspladsen en hel lang dag hjemmefra. Regndækken kan købes i burstørrelser

I stærk sol en sommerdag, anbragte vi bure og kasser på pladsen i skyggen, eller dækket af et hvidt lagen, og en medbragt parasol sammen med os.
Bella, på 12 år, vi nu har som alene hund, har et stort bur fast i bilen, hun både kan ligge og sidde i, da hun er en Beagle, der gerne også nyder udsigten under bilkørsel. I huset har hun flere bløde hundesenge i stof, den slags man ikke skal købe til en hvalp så længe den er i "bidealderen".

Vores første hvalp havde kun to papkasser sammensat som en hule i hans "bidealder" dem man kan hente gratis i supermarked, Når de var for gennemtygget, blev de udskiftet.
I bilen var han anbragt bag hundegitter, hvilket jeg ikke kan anbefale, af hensyn til bilen`s indtræk. Det gik udover både bagsædet og nogle ledninger. Desuden gav det ham alt formeget bevægelsesplads, under kørslen. Det var i 1981, og han var vores første hund. Siden blev vi en hel del klogere, til glæde og gavn for tæverne og os selv.

24-10-2013, 14:34

En transportkasse kan skilles ad, så den kan bruges som to almindelige hundesenge i hjem og have. (Denise i hundegården, Columbine er gået ind i huset)

26-10-2013, 10:37

Jeg købte en rigtig fin dejlig (dyr!) kurv til min hvalp.... den elsker allermest at putte på familiens gamle bløde fleece tæppe - så nu er den/det blevet ynglings sted og kan nemt være med alle steder. Kurven står pænt og kigger endnu uden hund ;);
Transport kassen gik ikke her - tror den har forbundet den med en mindre behagelig ting, da vi transporterede den hjem fra kennelen. Den vil den absolut ikke - selvom vi har ladet den stå fremme med godbidder osv som en hyggelig hule....
Held og lykke med jeres lille nye hvalp. Det er skønt at være hunde ejer :)

26-10-2013, 10:59

Du har sikkert ret i det var en traumatisk oplevelse for din lille hvalp, at blive lukket inde i en ukendt kasse helt alene med lukket låge, og kørt hjem i bil.

Det kunne have været afhjulpet, hvis opdrætter havde tilvænnet sine hvalpe transportkasser, hvor de var flere, som havde hygget sig i den.

hvis din hvalp havde haft et tæppe med duft af mor og kuldet, lidt legetøj, evt. tyggeben i kassen, og den var anbragt på bagsædet i bilen, sammen med et familiemedlem.

Men jeg synes du skal lade kassen stå i hjemmet med åben låge, en dag vover den sig sikkert derind. Det skal jo helst ende med at den kan bruge transportkassen til sin plads i bilen.

Ja det er skønt at være hundeejer. Men også udfordrende.

26-10-2013, 11:37

Mylle du kan jo prøve at lægge det bløde fleece tæppe ind i kassen, og se om det ikke kan lokke din hvalp til at vælge hyggen i sit "hus".

26-10-2013, 11:43

Iøvrigt kan man købe hundetæppet Vet - bed i metermål, i forskellige farver. Det er vaskbart ved 70 grader, er stærkt tæppe blødt og langluvet som et Ryatæppe. Det er faktisk uopslideligt.
Jeg brugte det i hvalpenes kravlegård, med aviser under, hvor det fungerede som ble, så de altid lå lunt og tørt, og i de voksnes kasser og bure. Denise ligger i hundegården på sådan et tæppe.

26-10-2013, 12:28

Hej Aase
Ja jeg vil gerne have han skal kunne lide sin transport kasse.
Vi havde både legetøj , tæppe etc i transportkassen hjem - som var placeret i midten af mine børn på bagsædet - det var dog ikke en rar oplevelse...trods alt.
Jeg har dog ikke prøvet den med hans eget tæppe - det må jeg gøre.... Havde egentlig opgivet det og sat kassen væk!

26-10-2013, 12:29

PS tror jeg vil kigge nærmere på VET bed tæppet :)

01-11-2013, 09:00

Hej Mylle :)

Har lige fået en beaglehvalp hjem i fredags og havde i hvalpepakken fået en transport kasse med. De første par dage ville hun slet ikke sove eller som sådan opholde sig i den. Men var fast besluttet på at det skulle hun. Så stillede kassen i stuen og fjernede den anden plastik kurv, og lagde hendes kludetæppe og gnave rotte, som kom med fra opdrætteren i den. Hver gang hun skulle sove lagde jeg hende ind i kassen og sad ved kassen til hun faldt helt til ro. Kunne godt tage tid, men var tålmodig og roste hende.
Efter en dags tid og det blev sengetid tog jeg kassen ind i soveværelset med retning så hun kunne se mig og jeg kunne stikke en hånd ned. Der var ingen problemer. Hun sov trygt i sin kasse, som hun elsker idag! :)
God fornøjelse med din hvalp og husk der findes ingen dumme spørgsmål! Alle herinde vil hellere end gerne hjælpe dig godt på vej ! :)