Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 22-10-2013, 15:10

Løbetræning med Beagle

Hejsa.

Jeg har nu søgt en del på Google , men synes ikke at kan finde noget omkring dette.

Jeg er lige kommet hjem fra en løbetur med min beagle , som er 1 år og 9 måneder. Vi har siden hun var 1 år trænet løb med hende . I samråd med dyrelæge fik vi lov at starte med 1,5 km i hendes tempo . Herefter er vi rykket op til 2 km konstant løb.
Ved sidste dyrlægebesøg fik vi lov at gå op til maks 5 km løb indtil hun runder de 2 år.
I dag har vi løbet 3,2 km, hvor hun var i sin løbesele og i fast linie, som jeg har omkring livet.

Problemet ligger i at hun sjældent gider med når vi skal ud og løbe. Så turen foregår ofte ved at jeg løber afsted (løber ikke særligt hurtigt) og at jeg føler jeg trækker hunden efter mig. Cirka halvdelen af turen løber hun stolt ved min side, men ellers løber hun bagved mig.

Er blevet rådet til at løbe 2 gange om ugen med hende og at jeg bar skal løbe , og selvfølgelig rose når hun løber ved min side , for at hun skal lære at det er 'arbejde' og at jeg er lederen.

Synes bare ikke rigtig det har effekt endnu, nogle der har erfaringer eller råd til denne problematik?

Skriv et svar til indlægget22-10-2013, 17:36

Kære Thede.
Du løbetræner med din Beagle skriver du, og det virker den ikke glad for. Du har fået dyrlægens ord til at træne den op til at løbe 5.km.

Min mening er at du har købt en forkert race. Snakkede du med din opdrætter om løbetræning før du købte hvalpen ? En Beagle er en drivende jagthund, der meget gerne luftes i snor med næsen i jorden. Ind imellem kan man på gå-turen "lunte" lidt afsted med sin Beagle. Den løber også gerne rundt og leger med andre hunde, når den jagter en kat, eller fugl, dyrker agility m.m. Eller handles i snor rundt i udstillingsringen .
Men motionsløb på op til 5.km, det er ikke til Beaglens fornøjelse. Du skriver også den løber mest bagefter dig. På lang sigt kan det evt. også skade den, så den får en diskusprolaps, eller gigt.
Der findes en bog om Beaglen, og du kan gå på Beagleklubbens hjemmeside og der også læse alt om racen.
Mit råd til dig som Beagleejer siden 1981 til 8 stk. og 3 kuld hvalpe, vil være:
Luft og aktiver din Beagle på dens præmisser, og løb så alene de 5-10 km. du har lyst til hver uge.

25-10-2013, 08:29

Jeg er ikke beagleejer eller kender, men er hundeejer som selv ønsker at løbe med min hund. Af samme årsag fravalgte jeg racer som bullmastif, bulldog og lignende. På trods af at jeg har en riensenschnauzer som er avlet til brugshundearbejde, har en enestående fysik og er en aktiv motionskrævende hun så løber hun lidt på samme måde som du beskriver. Hun elsker at komme ud og ville også tilvælge det om det så var tiende gang vi gik på tur en dag. Når vi er på vej ud kan hun godt være ivrig og løbe foran eller ihvertfald ved siden af, men på vej hjem ligger hun altid lidt bag og holder tempoet i afslappende trav. For min hund som jeg har trænet langsom op gennem lang tid er det absolut ikke fysikken der sætter begrænsningerne, men motivationen. Jeg tror ikke hun ser det sjove i at løbe i snor. Jeg gør derfor altid det at jeg kombinerer turen med sjov oplevelser. vælger at løbe hvor hun kan løbe frit det meste af vejen.....så snuser hun hvor hun har lyst, hilser på andre hunde, graver lidt, løber lidt foran eller indhenter mig hvis det gør at hun er kommet bagud. Vi bruger gerne også 1 time på den tur der normalt ville tage mig en halv....hvis vi møder hunde hun kan lege med gøre vi et kort stop til det og aller oftes laver vi forskellige øvelser (lydighed, feltsøg, rondering) undervejs.
Selv om jeg godt kan se at en times spor eller andet brugshundarbejde havde været sjovere for hende tror jeg i det hele at turene er til stor glæde og gavn for hende. Jeg har arbejde og børn og har ikke ubegrænset mulighed for at gå og løbe ture.....hvis hunden ikke kunne være med på mine løbeture ville hun ganske enekelt få mindre motion og aktivering og med det behov hun har synes jeg det ville være synd.
Så jeg foreslår at du prøver at lægge noget sjov ind undervejs....evt sætte farten lidt ned eller gøre turene relativt korte. Beaglen er da en jagthund og uden at gøre mig klog på dens fysik synes jeg det lyder mærkeligt hvis den ikke kan tåle skånsomme løbeture et par gange om ugen nu hvor den er udvokset

25-10-2013, 12:07

Hvis en hundeejer ønsker en hund, der som voksen, skal kunne og har brug for motionsløb på mindst 5.km 2 x ugl i en løbeline fastgjort til ejer, så skal hun ikke vælge en Beagle.

At hendes dyrlæge har sagt ok! til det, samt at Beaglen bare skal lære det er "arbejde" og ejeren er lederen, lyder helt forkert.

Mine 8 Beagler har sagtens kunnet lære og respekter, at jeg er "lederen" ved kærlig men bestemt opdragelse, tilpasning i vores hjem, omsorg, aktivering, fodring, efter deres behov.

De var alle familiemedlemmer på fire ben, ikke "arbejdshunde", og aldrig deltaget på motionsløb, heller ikke ved siden af en cykel.

Deres far dyrkede løb, bl.a. Erimitageløbet i 25 år, og han cyklede til og fra arbejde Nivå-Kbh. i mange år. Vores hundeliv har været og er stadig med Bella på Beagleracens præmisser, det er derfor vi har valgt Beaglen som vores hund.