Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 07-10-2013, 09:35

Alene-hjemme træning

Hej
Vi fik sidste lørdag vores dejlige franske bulldog hvalp hjem, en tæve. Hun fylder 10 uger i dag :);
Vi ville påbegynde alene-hjemme træningen her i weekenden. Vi har både læst os frem til og fået anbefalet, at det skal foregå medens hun er rolig, og har både spist og besørget.
Vi har en kravlegård til hende, som altid er åben. Tanken var kun at lukke den, når vi skulle forlade hende, så hun forbandt en lukket låge med, at nu skal jeg altså være alene hjemme.
Vi gjorde ikke et stort nummer ud af det. Dvs vi sagde ikke farvel el.lign., vi gik bare som var det helt naturligt og åbnede og lukkede hoveddøren for at lade som om vi gik.
Vi ville kun være "væk" i et kort øjeblik, og så ville vi komme tilbage og rose hende. Men så snart vi åbnede hoveddøren begyndte hun at pive. Det kom lidt bag på os.
Vi har jo læst/fået at vide, at vi IKKE måtte gå ind til hende, medens hun peb. Så vi stod lidt og afventede. Til sidst gik vi ind til hende, da vi ikke ville risikere, at hun peb i halve/hele timer.
Var det en fejl, og skulle vi bare have ventet indtil hun stoppede - uanset hvor længe?

Skriv et svar til indlægget07-10-2013, 13:45

Min første hvalp vi dengang fik 8 uger gammel, tog det fire uger at lære at være alene hjemme, han opholdt sig ikke i bur, men i køkkenet, hvor han fra første dag, også sov alene om natten.
Den første nat pev han, det havde været bedst, hvis jeg havde lagt mig på en madras hos ham, men det tilrådede man ikke dengang i 1981.

I er nu begyndt alene-hjemmetræning, noget af det sværeste alle hunde jo skal lære.
I har valgt, hun skal opholde sig i kravlegård/bur, så kan det f.eks være en god ide` at lukke lågen, engang imellem, imens du stadig er i huset. Det gælder om at gøre hende tryg i buret.
I starten kun i kort tid, ad gangen.
Men åbn aldrig lågen, når hun piver eller skraber.
Så lærer hun, at gør hun det, så kommer hun ud. Luk kun lågen op, når hun er rolig.

Selv er jeg aldrig gået hjemmefra, hvor hundene har været "buret inde", men det er der nogle hundeejere der gør, også om natten, især hvis de har flere hunde i hjemmet, for at bevare "roen" i hjemmet.
Til lykke med hvalpen.

11-10-2013, 07:18

Hej

Jeg arbejder hjemme, så jeg fik desværre ikke taget det så alvorligt, det med alene hjemme-træningen, og det betyder, at min hvalp på nu 5 måneder er virkelig dårlig til at være hjemme. Jeg fik en adfærdstræner på, og hendes råd var det her:

Gå en rolig tur med hunden, ikke noget med at kaste bold/pind/... eller andre lignende vilde lege. En rolig tur, hvor man måske bare laver lidt søgeøvelser, hvor hunden trisser rundt og søger efter mad i græsset.
Når I kommer hjem, så lav lidt mentaltræning med den, så den bliver træt i hovedet. Det kan fx være at få en godbid ud fra et sammenviklet håndklæde, søge efter godbidder i boligen, diverse hundespil ... hvad I nu kan finde på af rolige problemløsningsøvelser. Cirka et kvarter før I går, så ignorer ham, og lad ham tusse lidt rundt for sig selv, tygge kødben eller andet, så han er helt nede i gear, når I skal gå. Eventuelt kan I give ham et ekstra godt kødben, som han kan ligge og hygge sig med, når I går.

Og så var min øvelse i øvrigt i løbet af dagen at gå ud til døren 10-15 gange og bare åbne og lukke den og så tilbage igen, og når han ikke længere reagerede på det, stille mig uden for døren i 2 sekunder og så ind igen - og så meget, meget langsomt øge tiden. Bliv aldrig stående for længe udenfor, så han når at blive urolig og piver.

Og så blev jeg også anbefalet Zylkene og Adaptil-diffusor. Synes selv, at jeg kan mærke en vis virkning af Adaptil-diffusoren.