Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 06-10-2013, 20:37

Hvilken hund skal jeg vælge

Hej min mandog jeg vil gerne have en hund, vi kan bare ikke helt finde ud af hvad vi skal vælge for en race. Vi bor på en stor gård med malkekvæg, så min mand er altid hjemme. Vi har pt, ingen børn men det kommer om nogle år.
Min kæreste er faldet for racen grand danois.

Vores krav er :
Helt korthåret, kortere end en labrador.
Godt tempromang.
God med børn og fremmede.
Trænes let, da den skal kunne gå rundt på gården frit.
Skal bo inde sammen med os men være ude med min mand.
Den skal være mindst på størrelse med en labrador, eller støre.
Både min mand og jeg er vokset op med hunde, store racer, men det er vores første selv.

Skriv et svar til indlægget07-10-2013, 16:53

For en måned siden blev der skrevet på samme profil : "annoncebruger", at I boede i rækkehus, med 4-årig datter, og ønskede en lille hund.

Nu ønskes en gigantrace og I er en familie foreløbig uden børn, og bor på gård - øøhh, er det forskellige, der skriver på samme profil eller hvad ?? ?

07-10-2013, 18:45

Hej ja, jeg har lånt min venindes profil her inde...

08-10-2013, 06:56

Bullmastiff eller broholmer kunne være et bud.....begge skulle være rolige og venlige. Bulmastiffen ret selvstændig og lidt tung at lære en masse lydighed, men lydighed og det at blive på matriklen er jo ikke nødvendigvis det samme. Tæver har normalt mindre tendens til at strejfe. Undgå hund med for meget jagtindstinkt.

08-10-2013, 12:02

En Boxer - skøn familiehund og opfylder tilsyneladende alle dine krav ;)

08-10-2013, 16:10

Ok - du har så fået gode svar - jeg tænkte også broholmer eller grosser schweizer sennenhund.

Ved ikke hvor egnet en grand er til at gå med i stald, under alle omstændigheder er det en race, som man skal fodre rigtigt gennem hvalpe og unghundestadiet + at den skal købes et sted, hvor sundheden er i højsædet - der er en del dårlig tavleløst avl med grand danois, fordi dens størrelse og elegance appelerer til mange, med led/knogle og allergiproblemer til følge.

08-10-2013, 16:45

Kender flere som har boet på gård, og har haft GD. det fungerede fint, hunden havde så en blød plads at ligge på ude i stalden også.
men den ene husker jeg fik tøj på om vinteren, det var en lille heste stald, og der blev hurtigt lidt koldt når døren stod åben. Gd hed Bette -skønt navn til så stor en hund, og super sød var Bette.