Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 05-10-2013, 15:52

Hjælp

Jeg har en Chihuahua uden papirer som blev i løbetid i foråret, hvor vi så valgte en hanhund med papirer ca. 40 km fra hvor vi bor, vi kørte op til ham og der var ingen tvivl om at vores tæve var helt klar. han hoppede på og forsøgte i 2 timer, men kunne ikke ramme og tilsidst havde vi ikke tid til at vente længere. Vi aftalte så med ejeren at vores tæve kunne blive til dagen efter, så de fik ro til at prøve noget mere, da vi kom dagen efter sagde han at de havde hængt sammen og jeg betalte ham 1500,- for parringen. vi gik så hjem og ventede men der kom ingen hvalpe. jeg kontaktede ham så igen for en omparring vi kørte den lange vej og igen sprang han på i 2 timer uden at ramme (Hun var endnu engang helt klar. Vi kørte hjem igen og aftalte at komme igen 2 dage senere og prøve igen, hvad vi gjorde og det samme gentog sig, han gennemfører ikke en parring.
Så er mit spørgsmål : er det så bare ærgerligt er de penge bare smidt ud af vinduet. jeg har betalt ham 1500 plus at jeg har kørt frem og tilbage 4 gange 300-400 i benzin og hanhunden har ikke leveret varen og ejeren har ikke haft en eneste udgift. men det har kostet mig næsten 2000 kr som jeg intet får ud af fordi hanhunden ikke kan. Skal lige siges at min hund er 5 år og har haft hvalpe 2 gange før uden problemer :)

Skriv et svar til indlægget05-10-2013, 17:50

Ja, det er bare ærgeligt, hanhunden ikke har "leveret varen" - og du kommer selv til at klare udgiften, da du som tæveejer har ønsket parring med pågældende hanhund (det er vel ikke omvendt ?) - det er en risiko, at en parret tæve kan gå tom.

Synes det virker som hanhundeejeren har forholdt sig ok, da han har accepteret omparring for samme pris, som er pænt billig - hvis der kom hvalpe, var det jo dig, der ville tjene på kuldet, hvad du sikkert også har gjort de andre gange, hvor det lykkedes.

Det er vigtigt at ha' noget på skrift, så man har helt klare aftaler - prøv at kig på denne :
http://www.dkk.dk/xdoc/120/Opdraet_Parringsaftale.pdf

05-10-2013, 20:38

1.500.- for en parring, må siges at være meget billig. Og som Tina skriver, bør man altid lave en skriftlig parringsaftale, hvor der er tænkt på alt. Både prisen, hvor mange gange man skal lade dem parre sig, og hvor parringen skal finde sted. Samt om man kan kræve omparring, hvis tæven går tom, ved hendes næste løbetid.
Det er dig som tæveejer der vælger hanhund. Hvis den hanhund var en ung uerfaren hund, der ikke før havde prøvet "fornøjelsen", kan det være grunden til parringen mislykkedes. Nogle tæver er også mere elle mindre hys, som kan gøre en uerfaren hanhund ikke kan gennemføre parringen.
Ifgl. hanhundeejeren har de parret sig dagen efter, men din tæve gik tom. Når du ikke har en skriftlig parringsaftale, hvori det er noteret, at du så skal have parringsbeløbet tilbage, kan du ikke kræve det. Og dine udgifter til benzin vil aldrig være hanhundeejerens problem.
Næste gang din tæve kommer i løbetid, så vælg en erfaren hanhund, lav en skriftlig parringsaftale, og så skal du nok være villig til at betale væsentlig mere i parringsudgift, evt. en hvalpepris eller en hvalp, eller et beløb i forhold til det antal hvalpe, der kommer ud af "forholdet".

06-10-2013, 21:54

Min hund var overhovedet ikke hys, de gange vi har været der har hun stillet sig pænt op og løftet halen. Og ejeren sagde at hanhunden havde prøvet at parre masser af gange, så han skulle jo ikke være uerfaren.
kan ikke se hvorfor jeg skal betale væsentlig mere hvis i kigger på gul & gratis samt den blå avis er der masser af hanhunde med stambog fra 500 kr. og opefter. Min hund får 2 hvalpe max. så nu er det ikke nogen herregård jeg tjener på det :);
Men i har fuldstændig ret i at det er mig der har været for naiv i min tro på at andre mennesker er ærlige. Så fremover skal jeg nok sørge for at have noget på skrift eller undlade at betale medmindre jeg har set parringen eller bevis derpå.

07-10-2013, 08:27

Sådan er det nogen gange. "Af skade bliver man klog, men sjælden rig".
Men godt du har taget gode råd til dig, og fremover sørger for at have alle aftaler skriftlig.
Vælg hanhund med sikker omhu, både hvad papirer, helbredsundersøgelser, og racetype angår.
Ikke kun udfra parringsudgiften, hvor en så billig pris, som 1.500.- jo også for dig blev en dårlig oplevelse.
Tit er det dyrt, at handle billigt. Både ved hvalpekøb (læs om hundehandel i Ekstrabladet d.d.) og i dit tilfælde ved parring.

Held og lykke med hvalpene, nu hvor din tæve igen er drægtig. Jeg håber alt går godt, og at du finder nogle gode familier til dem.