Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 05-10-2013, 08:38

Gå pænt i snor?

Hej

Jeg har en puddelhvalp på 5 mdr. Han er dygtig til en masse ting; indkald, sitte, dække, på plads etc. af den slags ting, meeeeen .... jeg har ikke lært ham at gå pænt i snor, da jeg egentlig synes, at han skal have lov til at gå og snuse frit rundt i sin flexline. Og da han er en dværgpuddel, er det jo ikke det store problem at holde ham på plads, når det er nødvendigt.

Nu er jeg dog alligevel kommet i tvivl - er det en vigtig ting, hunden skal kunne, eller det kun mest relevant for store hunde, der ellers risikerer at trække armene lange af deres ejere og være uden for kontrol?

Glæder mig til at høre jeres input.

Skriv et svar til indlægget05-10-2013, 13:13

Det er rigtig godt at lade en mindre hund gå/løbe frit rundt i flexline, hvor det er muligt, uden den er gene for andre hundeejere, med hunde uden line eller i kort line. Og hvis man kan kalde den til sig om nødvendig.
Det er jo for hundens skyld den er med på disse gå-ture. Ikke kun for at besørge stort og småt, men også for at snuse og opleve verden udenfor egen matrikel.

Men ikke alle steder lader det sig gøre, og altfor ofte ser man hunde der i kort snor går tur med deres ejer, i by- og villaområder, hvor ejeren så trækker den på plads, ved mødet med andre fire-og tobenede, hvilket hverken hund eller ejer har godt af.
Derfor synes jeg, det også er vigtigt at hunde lærer at gå pænt i snor.

08-10-2013, 06:48

Jeg synes det er godt givet ud at lære også små hunde gode manerer.....så som at gå pænt i snor. Alt for ofte synes jeg netop ejere tænker at deres hund er så lille og derfor ikke behøver opdrages så strengt da den alligevel ikke kan gøre skade. Det er efter min mening en misforståelse. For det første har alle hunde uanset størrelse godt af disciplin og at kende sin plads.....det giver en tryg og glad hund. For det andet kan en lille hund gøre masser skade. Jeg møder tit når jeg går på gaden min store sorte hund og sikkert farligt udseende hund mindre hunde som skaber sig med gøen og udfald mod os. Helt sikkert betinget af en blanding af usikkerhed og en fejlopfattelse at at hunden skal forsvare sig selv og sin ejer mod denne farlige hund. I de fleste tilfælde går det fint da min egen hund oftest bare står og ser undrende på og næppe opfatter det som nogen reel trussel. Men en dag går det jo galt når den lille hund ( i flexiline) kommer for tæt på eller når der er en mindre selvsikker hund i den anden ende. Så kan den lille hund blive bidt....og den store formentlig aflivet.
Så jeg synes at alle hundeejere skal tage ansvar for sin hunds opførsel....uanset størrelse.

Nu ved jeg godt at det ikke var opdragelse generelt du spurgte til og hunden kan jo sagtens være velafbalanceret og opdraget og stadig i iver trække i snoren, men for mig at se er det med at gå pænt en del af respekten mellem hund og hundefører. Hund skal lære at det er hundefører der styrer gåturen og at den belønnes med fredrift når den venter på hundefører. Jeg har haft god erfaring med at lære min egen at når hun trækker går vi i stå...når hun kigger op på mig går vi igen.....hun forstod ret hurtigt at kontakt med mig og en lille portion selvkontrol var vejen frem. I hvalpetiden er det selvfølgelig et spørgsmål om tålmodighed for der er meget iver i en unghund og jeg er enig med andre i at noget af "problemet" løser sig for de fleste med alderen. Alligevel villle jeg gøre en indsats.....jeg har da set nogle voksne hunde der hiver afsted med ejeren og selv er ved at blive kvalt undervejs......og helt ærligt kan jeg ikke se at nogen af dem får noget positivt ud af turen.

08-10-2013, 16:51

jeg har en lille hund 10 kg, når vi går i skoven har han sele på, og for lov at gå i snorens længde som det passer ham. går vi i byen, vil jeg at han gå ved siden a mig, og jeg giver lov til at snuse og tisse mm. oftes går vi i skoven, men ca 2 gange om ugen går vi i byen, og når vi går på fortovet vil jeg han går pænt.
for mig er gå pænt, og gå plads ikke det samme.
tror det er godt at lære sin hund at gå pænt.

10-10-2013, 07:29

Tak for jeres input! Konklusionen må vist være, at I synes, at det er vigtigt at lære hunden at gå pænt i snor.

Nogen gode råd til, hvordan man får lært den det - når den nu er vant til at snuse rundt, som den vil? Og når jeg også gerne vil give den lov til det i områder uden andre mennesker.