Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 23-09-2013, 17:22

Mave-Tarm infektion

Jeg har en Welsh Corgi hvalp på godt 9 uger. I går var hun træt, havde næsten ingen appetit, tynd mave og gentagne opkastninger. Da hun sent om aftenen pludselig kastede op 4-5 gange inden for ca ti minutter kontaktede vi dyrlægen. Han konstaterede en mave-tarm infektion, og gav hende en injektion med kvalmestillende samt antibiotika. Desuden fik vi antibiotika med hjem til opstart i aften og noget skånekost på dåse. Vi skulle starte stille og roligt med maden i dag mandag, så hun ikke fik kvalme igen. I dag er hun fortsat virkelig sløv, sover faktisk hele tiden og spiser stort set ikke. Hun fik lidt mad i formiddag, men det var kun meget lidt.
Nu er jeg så lidt bekymret over at det faktisk ikke er gået fremad, og at hun slet ikke har spist siden i formiddag.
Bør jeg være bekymret? Eller er det normalt at det tager tid? Tænker at vi mennesker jo også kan have en maveinfluenza, som medfører appetitløshed, kvalme og et øget søvnbehov, hvilket jo gerne varer et par dage.

Det er virkelig frygteligt at se min lille - ellers glade og friske - hvalp ligge der og tydeligvis ikke have det godt.

Skriv et svar til indlægget23-09-2013, 18:36

Synes det er svært at gi' det rigtige råd - vi er jo ikke dyrlæger, og jeg ville også være bekymret.
En lille hvalp bli'r hurtigt dehydreret, og det er vigtigt den får væske, mere end føde, så drikker den ?
Har den fået den antibiotika som dyrlægen har foreskrevet ?

Jeg vil sige: hold øje med den - indta'r den væske og holder det i sig, ville jeg nok se tiden an til i morgen og kontakte dyrlægen igen, hvis den stadig er sløv - man kan ikke sammenligne dyret og menneskets sygdomsforløb, selv om vi er tilbøjelige til det...

23-09-2013, 20:39

Zoolac på tube og canicur som kan købes både på apoteket og hos dyrlægen, har jeg altid i huset som hunde kan lide, og det er rigtig godt imod diarre`.
Vand skal hun have, en spiseske mange gange dagligt, hvis hun ikke drikker selv. En hund bliver hurtig dehydreret, hvis den ikke får vand, og så kræver det en tur til dyrlægen for at få drop.
Eller vand sprøjtet ind under huden i nakken.
Mavediæt på dåse, ville jeg holde mig til, evt. blandet med vand i starten, da det vigtigste er at hun får vand. Men fortsætter hun med at kaste vand og mad op, på grund af kvalme, skal hun fortsætte behandling for det. Så hun ikke dehydrerer af den grund.
Rigtig god bedring med hvalpen. Jeg forstår godt du er bekymret, det har jeg selv prøvet mange, det er aldrig nemt at stå med en syg hund. Så brug også løbende din dyrlæge.

24-09-2013, 17:37

Jette Frandsen, vil du gi' en update på, hvordan din hvalp har det nu et døgns tid efter dit indlæg - ville være (beroligende) rart at vide for os, der er kommet med svar ?