Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 19-09-2013, 19:35

Hvilken hund? :)

Hej,

Min mand og jeg vil gerne anskaffe os en hund, når vi har lidt mere luft i budgettet. Jeg har læst mig frem til at folk bruger max 2000 om måneden - er det helt ved siden af? Det er så med udstyr, træning og alle de der ting oveni i mad, forsikring mv. :);

'Krav':
- Det skal være en familiehund da vi på et tidspunkt gerne vil have børn.
- Den skal kunne lide rally/agility (ved godt det ikke kan garanteres, men nogle racer er jo mere 'villige' end andre);
- Den skal helst ikke kræve meget mere end 60 min gåtur i hverdagene.
- Skal kunne være alene hjemme nogle timer af gangen i forbindelse med arbejde/studie. Dog ikke et krav fra den er hvalp da min mand arbejder lige ved siden af vores bopæl :);
- Skal være til at træne uden at være alt for egenrådig.
- Den skal (ca) være mellem 20-35 kg.

Jeg har kigget på dansk spids og dalmatiner. Lyder det som nogle der er helt ved siden af, er der nogle som har andre gode bud?

Skriv et svar til indlægget20-09-2013, 04:29

Hej

til beaglepack: blir nød til at spørger, hvorfor vil dalmatineren ikke egne sig til agility ?

hvad med en australsk kelpie. de er samarbejdsvillig, aktive på højt plan og super dygtige.
eller en formel 1 labrador

20-09-2013, 07:20

Der står i racebeskrivelsen her på Gipote at de er gode familiehund og velegnede til lydighed og agility.....så der har du da ramt meget godt.
Efter min mening kan næsten alle hunde fungere godt som familiehunde givet at du opfylder deres behov så jeg ville gå efter en race med ikke alt for højt aktivitetsniveau og en psykisk robust race. Jeg ville også bede kennelen om at hjælpe mig med at udvælge en frimodig hvalp om ikke lige præcis alfa-hannen/hunnen. Jeg tror at det farligste med børn og hund er hvis du får en usikker hund. Så er det faktisk meget nemmere med en lidt aktiv og måske lidt voldsom hund som vi har og som en gang i mellem kommer til at vælte en af børnene.....til gengæld er hun på ingen måde utryg eller usikker og har aldrig haft behov for at sige fra på anden måde end bare at gå lidt væk (og det gør hun yderst sjældent);

Andre raser som skulle være gode til agility og som absolut er trænbare kunne være
Dværschnauzer (selvstændige men absolut trænbare med lidt positiv tilbagemelding);
dværgpinchere
shetland sheepdog
pudler i alle størrelser

Held og lykke

20-09-2013, 09:44

Dalmatineren er (dem jeg har mødt) en meget aktiv race, og med tendens til hyperaktivhed - jeg tror at den aktivitetsniveau ligger over det, som i ønsker - det kan nemt give problemer med en understimuleret hund. Det samme gælder Shetland sheepdog og i mindre grad også schnauzerne.

Til gengæld ville jeg foreslå golden retriever, god alsidig familiehund, der kan leve op til jeres krav. Dk spids lyder også som et godt bud, ligesom den tit oversete puddel.

Nu ved jeg ikke hvad i tænker til pelspleje, men ellers kunne en Schapendoes være et andet bud, hvis i har lyst til en langhårshund.

20-09-2013, 10:30

Ud fra det du skriver kunne du jo også kigge på Islandsk Fårehund. Den fungerer utroligt godt med børn, div. andre dyr, andre hunde osv. (Før havde vi én, nu har vi tre).

20-09-2013, 11:39

hmm, og jeg læste det som om Marie ønsker en ret aktiv hund.

Er enig om at agility starter man først lige så stille op med når hunden er et år, eller udvokset.

20-09-2013, 15:02

Ville ikke vælge dalmatiner, hvis ønsket er at komme til agility, ej heller golden - deres kropsbygning passer bare ikke til den sport, synes de bli'r for "tunge" fortil - hvis det kun er på hyggeplan kan det være OK - den danske spids er derimod let og væver, og bedre egnet...

2000 om måneden er højt sat, der vil være nogle engangsbeløb, som ikke skal genta's, men er det beløbet I kan lægge til side, vil der være gode muligheder for altid at ha' til eventuelle dyrlægeregninger...

20-09-2013, 20:17

Tak for alle svarene!
Jeg er kommet lidt væk fra dansk spids og dalmatiner igen da det lyder til de er for egenrådige.
Må indrømme jeg selv har haft dalmatiner før (er totalt forelsket i den race, trods dens egenrådighed, som jeg egentlig ikke husker som et problem). Min mand vil dog helst ikke have en dalmatiner, så tænkte jeg lige ville høre om andre havde nogle gode bud :).

Jeg vil gerne gå til en sport med hunden, meget gerne rally, men udover det skal hunden helst ikke kræve alt for meget motion i hverdagen. Selvfølgelig skal den ud og aktiveres, men helst ikke mere end en times tid i hverdagene :);

Umiddelbart er min eneste tanke omkring det med pelspleje den ekstra omkostning? Ellers ville det ikke gøre så meget (dog ikke pelspleje hver dag).
Og så er jeg ikke til små hunde, kan egentlig ikke forklare hvorfor, men derfor jeg gerne vil over 20 kg :);

Jeg overvejede faktisk islandsk fårehund, men det var min mand ikke med på fordi den gøer så meget af natur og har hørt det er meget svært at holde nede med træning - det har taget ham en del år at komme til et 'okay' til hund, så der skal stadig en del til. I dag (til min overraskelse) foreslog han dog en spaniel (evt. welsh eller springer) - nogle der ved noget om dem?

20-09-2013, 20:30

Måske en Drentsche Patrijshond? :)

21-09-2013, 13:31

Vil så sige at de flesta hunde synes agility er sjovt, kender flere med store hunde, og de synes ogse det er sjovt, de träner så tit på en lavere höjde, nettop for at sköne hunde, det handlar jo om hvor seriös man er.

Hvad med en tollare .

23-09-2013, 04:31

Det var nu heller ikke for at starte en diskustion, det var bare for at tilkende gi min menig ang agility, som jeg synes er mega sjovt, lige som min hund gør det.

og ja, jeg kender også hunde som ikke synes det er mega sjovt, men gør det fordi ejer synes det er sjovt, der blir så trænet andet med de hunde også. ingen hunde har godt a at træne hop og slalom hver dag, men agility er så meget andet også.

selv træner jeg også rally, og går spor med min, plus vi laver div, søge øvelser. min hund vil gerne lave noget forskelligt ellers så keder han sig.

så faktisk en beagle til sidste agility stævne, den var dygtig ikke super hurtig, men den tog også næsen i jorden mellem nogle af hoppene, som en rigtig beagle :);

kender en med islansk fårhund, men har aldrig hørt hende klage på at den gør , tror mange hunde gør om de er understimuleret.

23-09-2013, 08:34

Det er svært at vælge race, men du er godt på vej ved at starte med at stille en masse spørgsmål. Det er også meget svært at råde andre mht. valg af race. Jeg vil blot lige kommentere sætningen i dit indlæg om at islandsk fårehund gør meget.
Efter nu at have haft islandsk fårehund i 5½ år, og mødt et utal af repræsentanter for racen er jeg efterhånden kommet frem til, at den bestemt ikke gør mere end andre racer. Det er et spørgsmål om opdragelse fra starten som lille hvalp. Vi har ikke haft problemer med det, og da vi nu har valgt at beholde to hvalpe fra et kuld, der blev født midt i maj, er vi jo ikke blevet helt skræmt, eller?

Det bedste I kan gøre er at tage hen på de steder, hvor I kan se de forskellige hunde. F.eks møde op til hundetræningen i den lokale klub. Alle hundeejere vil meget gerne tale om deres hunde og besvare spørgsmål.

23-09-2013, 09:13

Der er faktisk rigtig mange i Beagleklubben der dyrker agility med deres hunde. Og da det gælder om at klare det på kortest tid, uden fejl, øver ejeren dem også i ikke at løbe med snuden i jorden.

Det samme gælder det, når man udstiller sin Beagle. De lærer at holde hovedet højt, og halen højt i den anden ende af kroppen. Det er meget vigtigt, hvis man handler/udstiller en Beagle.
Det ser let ud, men det er det ikke, så det kræver træning og tålmodighed.

Men en veltrænet Beagle ved godt, hvad der gælder, når den får udstillingslinen på, og går og står i ringen med sin ejer.

Kun en Beagle der selv nyder udstiling- og agility, har ejeren glæde og gode resultater med.
Det gælder sikkert også ved spor. Heldigvis er Beaglen en race, med aktivitetslyst og trives i samvær med sin flok af andre Beagler.

23-09-2013, 11:37

Det var absolut ikke negativt ment, det med snueden i jorden, det havde den her så bare, den startede i klass 2, og var ellers fejlfri. så dygtig er den.

selv går jeg gerne et spor med min, om morgenen inden jeg skal starte rally, for at undgå det med næsen i jorden.

Er slet ikke i tvivil om at beaglen er en dejlig hund. og har aldrig troet andet end at den selvfølgelig kan trænes,

06-11-2013, 09:31

Hej Maria
hvis i ikke allerede har fået jer en hvalp - har vi lige fået et kuld på 8 som er klar midt december det er en blanding af vores tæve som er en ren " Border collie " sort med hvide aftegninger på bryst og poter ligner hyrdehunden Molly hvis du kender den børne film. Er en race som bruges til agillity.
Hun er en meget intelligent og lærenem race hun er udpræget familie hund ( vi har selv 3 børn) en meget kærlig og rolig hund. Hun er tit med på rideture i engene da vi også har heste og er meget nem at kalde til sig og idet hele taget nem at få til at lystre - en fantastisk race. Hvalpene ligner hende af udseende.
faren er en labordor blanding som også er familie hund.
Hvis det har interesse er i velkomne til at ringe på tlf 28444738.
Vi er blot interesseret i at få dækket vores udgifter til chip og vaccination og dyrlæge + foder.
MVH Dorthe