Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 13-09-2013, 13:19

schæfer hunde

Hejsa, jeg er en ung pige der længe har ønsket mig en schæfer. Jeg har læst meget om racen og overvejet nøje hvad den kræver, men mangler lige det sidste råd fra folk der har erfaring med hunden inden jeg køber en , da jeg ønsker hunden skal have et godt liv og dens behov skal opfyldes. Jeg bor i et stort hus med 3 venner, vi har i forvejen en kat. Der er tilhørende stor indhegnet have. De andre i huset er ok med at jeg køber hund så længe det er mig der passer den. Jeg er en meget aktiv person der elsker at gå og løbe lange ture, hvilket hunden naturligvis skal være en del af. Jeg arbejder 14 dage i måneden - 8 timer af gange og det vil sige at hunden skal være alene hjemme der. Ønsker at købe en hanhund frem for en tæve. Føler selv jeg har gjort mig de overvejelser der skal til for at købe en schæfer, men mangler lige et "ok" fra nogen der har erfring med schæfer og ved hvad den kræver og hvad jeg evt. bør overveje. :) Jeg har haft hun før sammen med mine forældre (bordercollie/belgisk hyrdehund) men det er første gang jeg skal have min egen og selv skal stå for opdragelsen.

Skriv et svar til indlægget13-09-2013, 15:44

Jeg synes du skal spørge i et meget større forum, der er umiddelbart ingen aktive schæferhundeejere i dette forum, men hér : www.hundegalleri.dk

Da jeg selv har hyrdehund, mener jeg, du skal tænke på at gå til noget træning med hunden, enten i schæferhundeklubben el. anden brugshundeklub - schæferen har meget brug for sin ejer, og at lave opgaver sammen med sin ejer - gå og løbeture er ikke nok (og der går jo også et stykke tid, inden den kan være med på løbeture.);

Det er da en fordel, du kan være så meget hjemme, men mens den er hvalp, kan den ikke klare en hel arbejdsdag alene - vil dem du bor sammen med være villige til at lufte ?

Måske skal du også tænke på, du om få år vil flytte, og kan/vil du så ta' hunden med ?

13-09-2013, 17:31

Jeg har schæferhund og har haft schæferhunde i mange år, træner på eliteplan i schæferhundeklubben. Der findes 2 typer schæferhunde, brugshunden og udstillingshunden. Jeg har af brugshundelinjerne og træner spor, lydighed og forsvar, mens udstillinghslinjerne er opdrættet mest efter udseendet. Du skal finde ud hvad du vil og så købe en schæfer efter de linjer som passer. Ring til schæferhunde klubben, der kan du få svar på alle dine spørgsmål.

http://www.schaeferhund.dk/?DK.aspx