Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 12-09-2013, 10:15

Hvalp skal møde kat

Hej

Jeg har planer om at tage min hvalp med ud til mine forældre i weekenden. De har en ældre kat som er rolig, måske lidt sky. Jeg håber på at få nogle råd til hvordan sådan et møde skal foregå, således at det bliver så positivt som muligt for begge parter.

Skriv et svar til indlægget



12-09-2013, 10:41

Hund og kat kan lære at bo sammen, men det tager tid, at tilvænne dem hinanden.
Da vi fik vores første hvalp, havde vi en ældre kat. Hvalpen ville lege, det ville katten ikke, og hvalpen blev hurtig større end katten, som intet gjorde til sit forsvar, andet end at sige piv, fordi hvalpen var så voldsom.Indendørs havde vi snor på hvalpen, så vi hurtig kunne få fat i ham. Det var jo ikke altid katten nåede at springe op på et bord.
I alene hjemmetiden var de ikke sammen.

Du er så ikke nødt til at vænne hund og kat til hinanden, da du kun er på besøg med din hvalp.
Det kan du heller ikke forvente lader sig gøre. Du/I må være obs. på begge dyr, hele tiden, hvis de nødvendigvis skal være sammen. Så behold linen på din hund.
Hvis katten kun opfører sig sky, ikke væser, rejser halen, slår ud med poten efter hvalpen, men flygter, så styrter hvalpen efter. Så opstår den vilde "jagt". Og den er døv, hvis du kalder på den.
Men du kan jo prøve forsøget, går det ikke, vil jeg foreslå luk katten ude, hold den væk fra hunden.

13-09-2013, 04:29

Hej

Vi har selv katte, men, når vi er hos mormor, som har kat, er katten oven på, og Jensen må såmikke gå op ad trappen, kommer katten ned, for han besked på at lade den være, og det virker, men var de ude, og den begyndte at løbe, ville Jensen sikkert løbe efter. For mig handler det om at holde lidt øje med hunde, og stoppe ham inden han når at tænke.
Og nej de for ikke lov at hilse eller noget, han skal lade katten helt være

13-09-2013, 07:46

Vi har også i flere år haft katten og hundene sammen. De lærte at bo sammen, ligesom katten lærte at undulaten i buret, heller ikke skulle jagtes.
Men de var aldrig alene hjemme sammen.

Og hverken hundene eller katten respekterede fremmede katte i vores have. De blev jaget ud.

Bella vi har nu, piver og siger mærkelige lyde, hvis en kat sniger sig ind i vores have, eller hun kan se den gennem hækken hos naboen. Hurtig løber katten væk. Og Bella slapper igen af.

Møder hun en kat på sine gå-ture, hilser hun på hundevenlige katte. Dem der hvæser, skyder ryg og løfter hale, ignorere hun og går roligt forbi.

Selv har vi ikke mere kat.
Selv ville jeg ikke vælge at tage Bella med på besøg i et kattehjem. Jeg tror ikke på nogen af dem ville have fornøjelse af det.
Jeg tror også besøget hele tiden ville dreje sig om at holde dem fra hinanden, for at undgå skader og besøget deraf ender hos dyrlægen.