Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 05-09-2013, 10:23

Aktivering / gåture af to blandings hvalpe

Hejsa
Jeg har fået to dejlige drenge på nu 9 uger af blandingen Rottweiler/Dobermann
I den overbevisning om, at det er to fyre, som kræver en del motion og aktivering.
Mit "problem" er faktisk, at de ikke er til at drive ud og gå. Udturen er svær og efter 200 meter er de trætte. Hjemturen går til gengæld nemt og de er rigtig dygtige til at gå i snor :-);

Jeg har en ret stor grund og her har jeg ingen problemer med at få dem til at gå på opdagelse... når jeg er med. Derudover vil de gernes slås med hinanden.
Jeg vil betegne dem som kærlige, blide, dovne og stædige...
Planen er at jeg skal have dem igang med noget hundetræning, men indtil da??
Jeg har tidligere haft en ren Dobermann og han var en drøm af en hund... men jeg må indrømme, at opdrage to små på een gang, er sværer end jeg forestillede mig for jeg kan ikke aktivere dem med "gemmeleg" for det ødelægger den anden...
Gåture hver for sig dur slet ikke.
Nogen der har nogen forslag?
Bliver de aktiveret nok i den alder de har ved at hyggefise ved mine fødder og ellers pøle med hinanden?

Jeg har også et spørgsmål vedr fodring.
Der hvor jeg har hundene fra sagde de, at jeg bare skulle lade fodret stå fremme hele tiden.
De starter dagen kl.5.30 med Barf foder 100 g. hver om morgenen + 100 g. tør foder.
Resten af dagen står på tørfoder og maden fjernes igen kl. 18
Jeg synes bare det er svært at holde styr på om de bliver overfodret på denne måde... for de tager godt fra.
Lyder ovenstående rigtigt for jer?

Mvh. Bettina

Skriv et svar til indlægget05-09-2013, 14:11

Du har så kun haft hvalpene i 1.uge. Lad dem lige falde til hos dig, 9.ugers hvalpe skal heller ikke gå lange ture. Så det er ikke unormalt de hurtig vender snuderne hjemad. Så ved de, hvor de kommer fra. De har hinanden som hos opdrætter, så p.t. har de nok ved det.

Selv ville jeg aldrig anskaffe mig to hvalpe i samme alder, og heller ikke anbefale nogen at gøre det. Det er en stor udfordring du har påtaget dig. De skal jo både aktiveres og opdrages, også til at fungere hver for sig. Som hvalpe vil de klart nyde at lege sammen, men du kan risikere at få dominansproblemer hundene imellem, når de bliver kønsmodne. Også fordi de er samme køn.

Med hensyn til fodring, vil jeg foreslå de fodres i hver sin madskål, samtidig under opsyn af dig, 3 x dagligt. Vand kan du lade stå fremme i et stort vandtrug, så de hele dagen har adgang til det .
I modsat fald, kan du risikere at de en dag slås om maden, og du ved aldrig hvad de hver især får at spise.

05-09-2013, 16:48

Udover at være enig i hvad Aase har skrevet, vil jeg foreslå dig at anskaffe bure i god "voksestørrelse", så du allerede nu kan dele dem op, hvis du ønsker at lave noget med hver især (og de vænner sig til at være adskilt) - det vil også være guld værd, når du skal til træning - du kan ikke gå med begge på en gang.

Børnelåger er også gode barrierer indendørs.

De vil ikke vedbllive at være bedste venner, selv om de vokser op sammen - skal du være over dem 24/7 er jeg ret sikker på, du må afstå den ene - så sørg for at de deles - også som nævnt ved fodring.

07-09-2013, 07:32

Du har tydeligvis købt dine hvalpe fra et sted som ikke har begreb på hunde.
Eller fra et sted som bare gerne vil af med hundene så hurtigt som muligt.

Man bør aldrig sælge 2 hvalpe til samme ejer, da det som du allerede har erfaret, skaber problemer.
Tror heller aldrig at en erfaren DKK kennelejer ville gøre det.

De to hvalpe har jo hinanden, og dermed har de en næsten ubrydelig symbiose, så du som ejer skal kæmpe for at få deres opmærksomhed. En næsten ulig kamp, da du jo ikke kan deres sprog og heller ikke kan hamle op med deres indbyrdes leg. Så hver gang de synes at du er det mindste smule kedelig, kan de jo bare vælge brormand i stedet.

Og som de andre skriver, så står du formodentlig overfor nogle (alvorlige)dominansproblemer hen ad vejen, det kan næsten ikke undgås med to hunde af samme køn og samme alder.

Den fodringsvejledning du har fået er jo også helt hen i vejret, og jeg kan kun tilslutte mig det Aase og Tina allerede har skrevet.

Mht. til træning, vil jeg anbefale dig at du vælger at gå på to forskellige hold med dine hunde, da de ellers vil holde øje med hinanden til træning hele tiden.

07-09-2013, 09:17

Som ikke kun jeg skriver, vil både du og hundene få problemer, du har det allerede, så det vil være bedst at du får en fornuftig snak med din opdrætter om at tage den ene retur.
De er kun 9-10 uger gamle, og det er ikke kun din fejl, at du har købt begge hvalpene, din opdrætter bør også føle sig ansvarlig for hvalpene`s hundeliv, og indse fejlen ved at sælge to hvalpe til dig.

07-09-2013, 15:39

Jeg synes godt det her forum kan blive lidt pessimistisk nogen gange og gøre hundehold meget svært og kun egnet for professionelle. Man kan godt føle sig lidt angrebet når man bare spørger om vejledning. Det er helt sikkert godt ment, men jeg kan godt forstå hvis man som uerfaren kan komme til at føle sig lidt dum.
Nu er det jo ikke sikkert at det ikke kan lade sig gøre at opdrage to jævnaldrende hvalpe. Hvis hundene har en tydelig leder behøver de jo ikke kæmpe indenbydes. Der er mange der har gjort det før og selvfølgelig er det ikke umuligt. Dog kan man sige at med så selvstændige og arbejdsglade racer som disse vil det kræve et stort arbejde. For der er ikke tvivl om at de behøver enetid med sin ejer både for at bygge bånd og styrke evnen til at være som individ og ikke bare flok.
Som ejer ville jeg overveje hvad det er jeg ønsker fra hundene og om det bedst lader sig opfylde med en enehund..... og ikke mindst om jeg virkelig havde erfaringen og overskuddet til at opfylde behovet for begge hunde på det individuelle plan. Ellers er jeg enig med andre om at bedste løsning ville være at finde et andet hjem til den ene. Den er jo så ung og upræget og vil hurtigt falde til i nyt hjem.