Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 04-09-2013, 21:25

Beagle forum

For os som elsker beagler.

Jeg har haft en skøn han, Snuppi, som desværre er død for mange år siden. Nu har min søn en tæve, Natasja som er 6 år. Jeg har kun gode oplevelser med beagler. Stor personlighed, elskelige, kan gå uden snor gennem byen, komme når vi kalder, enes med alle levende væsener, fra småfugle, marsvin, kaniner, katte til store heste. Natasja blander sig hvis de store hunde i hundeskoven bliver for voldsomme, går ind i flokken og skælder ud med hendes sjove måde at sige vov på. Hvis min søn og svigerdatter driller hinanden og bliver højrystet, skælder hun ud, vi skal være søde ved hinanden. når de bader deres kat og han kalder fra badeværelset, bliver hun vred og skælder ud. Ellers gør hun ikke væsen af sig i haven, bortset fra at hun står ved lågen og venter på at folk kommer og klapper hende. Hun var ikke glad for at være alene som hvalp, men jeg købte en "dims med duft" til stikkontakten hos dyrlægen, det hjalp efter kort tid og hun var aldrig alene ret længe, vi skiftes til at tage os af hende i familien og med hjælp fra naboer. En beagle vil være førehund i hjemmet, men det er jo mig som bestemmer, at det er det ikke. Masser af kærlighed, hun er medlem af familien af familien. Tydeligt NEJ, men aldrig slå eller skrige af den. Vi fodre med veightloose produkter, jeg vil meget gerne have at mine hunde er mætte uden at blive fede. For beagler er konstant sultne. Ofte smider jeg maden på græsplænen. Tiden går med at søge efter maden og hun bruger de sanser hun er født med, for lugtesansen er meget dominerende hos beaglen. Hun stopper ofte op og skal snuse, opmuntre hende til at løbe lidt sammen med dig, så glemmer hun det for en tid. Ja, jeg kan blive ved med ros til beaglen. Men igen, vil du bruge 10 til 15 år af dit liv på hund? Du sælger jo heller ikke dine børn. :)

Skriv et svar til indlægget05-09-2013, 07:50

Jeg tilslutter mig gerne Karen og Inas glæde og kærlighed til racen Beagle.

Siden 1981 har vi haft 8 af slagsen, heraf 5 tæver sammen i flere år, 3 kuld hvalpe, og Bella på snart 12 år er alenehund "rosinen i pølseenden", som holder os, min mand og jeg i "hundegodt" humør, hun giver os daglig motion, og mange gode oplevelser.

Vi har 1000-vis af fotos og videoer med hele flokken, optaget hjemme, på hundeudstillinger, på Beagleklubbens skov- og byture, og ved andre aktiviteter.

Vi har levet skønt langt "hundeliv" i mere end 30 år, med Bonzo, Mille, Daisy, Penny, Ditte, Columbine, Denise og Bella, der alle blev og har været, racetypiske glade, velopdragne og velfungerende hunde.
Fire af dem er "genbrugshunde" vi fik i alderen 1.½ år, 7.år, 9.år, og Bella på 9.½år.
Fire var hvalpe, heraf 2 af egen avl.
Vores parcelhus og have er selvfølgelig derfor indrettet tilpasset både vores hunde og os.
Vi har naboer på 3 sider af hæk og hegn, og altid kun haft hundene løse i den indhegnede baghave. De har der leget, blevet trænet, og slappet af, og ikke været gøende hunde til gene for naboerne. Derved har både vi og hundene bevaret et godt naboskab, helt uden problemer.

05-09-2013, 13:04

Jeg kan også anbefale Beagleinteresserede til at Google www.beagleclub.dk

05-09-2013, 14:38

Bella er en Beagle der helst vil følge os overalt, både inde og ude. Nu har hun lært at blive i bryggerset ved åben gadedør, så hun ikke lukkes inde, når vi arbejder i den åbne forhave.

Gamle hunde kan også lære nye vaner.