Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 04-09-2013, 12:18

Hvalp i byen

Hej alle
Vi er en familie på to som overvejer at anskaffe os en Golden Retriever hvalp. Vi bor i en lejlighed i Århus hvor man selvfølgelig gerne må have hund. Vi er indstillet på at vi nok skal bruge lidt ekstra tid og kræfter i forbindelse med renligheds træning og gå-turer da vi ikke har en have. Vores lejlighed ligger sådan at der er et græs-areal lige udenfor opgangen, så skal hvalpen bare bæres derned når den skal tisse.

Vi har dog nogle betænkeligheder som vi ville høre om i kunne hjælpe med at be- eller afkræfte.. Når hvalpen er helt lille og man ikke endnu har introduceret halsbånd og line, kan man så stadig godt gå ud på det frie grønne areal, og være nogenlunde sikker på at hvalpen ikke løber væk? Der er jo mange fristelser og ikke lige så fredeligt som i en privat have? Eller skal man tage halsbånd og line på hunden med det samme og springe tilvendings-perioden over?
(Vi har læst i en hvalpe-trænings-bog at det er en god ide at vente med halsbånd til alle de nye indtryk er blevet bearbejded lidt).

Og er der ellers nogen der har haft erfarring med at opdrage hvalpe i by-områder og kan give nogle gode tips?

Hilsen Nathalie og Jonas

Skriv et svar til indlægget04-09-2013, 13:13

Jeg synes i skal give hvalpen halsbånd og snor på, hver gang den skal på gaden. Måske har den allerede prøvet det hos sin opdrætter.

Træn renlighed på græs, tæt på gadedøren, samme sted hver gang. Og husk hundeposen.

Nogle gange kan i så gå over på det grønne område, og der tage snoren af hvalpen.
Så længe hvalpen er så ung, plejer de ikke at løbe langt fra sin ejer.
Tag godbidder med og træn indkald.
I kan også lade den løbe omkring og snuse i lang line, den slags med håndtag på.
Og så træne indkald. Skal hvalpen lege med en anden hund, gøres det uden snor.

Gå også nogle korte by-ture så hvalpen vænner sig til alt den møder på sin vej.
Dette når i fornemmer den er faldet til i jeres hjem og boligomgivelser. Ca. 10-12 uger gammel. Held og lykke med det nye familiemedlem.

04-09-2013, 16:28

Vi har brugt halsbånd og line helt fra start (8 uger) uden at hunden synes det var underligt eller ubehageligt....den skal selvfølgelig lige vænne sig til at linen ikke er legetøj og at det er meningen at den fungerer som ejeres forlængede arm.

Jeg ville tage snor på alle steder hvor der er risiko for at den kan løbe ud foran bil eller cykel eller lignende. Den løber ikke væk, men kan hurtigt komme til skade alligvel.

Jeg anbefaler samtidig at I tager i parken eller andet større græsområde hvor der ikke lige er biler i nærheden og vænner den til at gå løs der.....lade den opdage at den kan blive væk så den lærer at holde godt øje med jer og at det er dens opgave at følge efter jer (det gør den helt automatisk i starten) og ikke omvendt:)

04-09-2013, 17:01

Line, halsbånd el. sele på med det samme i befærdet bymiljø - det kan godt være den ikke render langt væk fra jer, men bli'r den forskrækket over noget, kan den flygte i modsat retning af jer.

Opdrætter vil i mange tilfælde også ha' lært hunden om halsbånd og line.

Tænker mere : hvor mange trapper skal I bære den op og ned af - en golden bli'r hurtigt stor og tung ?

07-09-2013, 15:56

Jeg vil også sige at halsbånd (eller sele) og line er vigtigt lige fra starten når man bor i byen. Du kunne eventuelt be' avler om at introducere dem inden den flytter hjemmefra, men jeg har aldrig selv haft problemer med at introducere det, så længe det ikke er mere end et par timer ad gangen til at begynde med.

Personligt ville jeg dog altid holde en hvalp på sele, da de har bløde alting, og man derfor kan risikere at skade indholdet af deres halse, hvis de ligger hele deres vægt imod, hvilket de har for vane at gøre.

Jeg vil, ligesom Tina, udtrykke bekymring over trappe mængden, da hvalpe ikke har godt af at gå for meget på trapper, og en Golden nok skal blive meget tung at bære på inden den er gammel nok til at klare alle de trappetrin den skal op og ned af i løbet af en dag hvis I bare bor på anden eller tredje sal. Jeg tror på, at I nok skal tage det med I jeres overvejelser og nå til en beslutning.

Jeg ved at der er en bog ude om at have hund i byen (http://bog.nu/titler/hund-i-byen-sarah-whitehead7) men kan ikke på stående fod sige om den er et must eller bedre end intet, så jeg foreslår en tur til biblioteket.

Benyt jer af de områder, hvor hunden må gå uden snor. Faktisk kan I med fordel allerede nu tage ud og inspicere dem.