Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 02-09-2013, 15:45

Agressiv, sur, bider - bichon frisé hvalp

Hej med jer.

1. Jeg har nu haft min hund i godt en måned, og han er begyndt at blive mere og mere agressiv. Han knurrer af mig og bidder efter mig.

Racen (bichon frisé) skulle jo være meget ikke-aggressiv, har jeg læst. Det er desværre ikke, hvad jeg oplever altid. Hvad kan det skyldes? Nogen, der har været ude for det samme? Gode råd?

Knus

Skriv et svar til indlægget02-09-2013, 16:09

Alle hvalpe snapper, bider i leg. Det er jo måden, de legede på med deres mor og søskende. Men det skal stoppes før den skifter til blivende tænder.

Du skriver din hvalp knurrer af dig.
Hvad gør du, når den snapper/bider i ting og dig??

02-09-2013, 16:12

Han må gerne bide i ting. Har en masse, han kan bide i. Når han bider i mig, tager jeg bare minde hænder væk og finder en "erstatning" i form af hans legetøj.

Når han knurrer/gjæffer skælder jeg ham ud.

03-09-2013, 09:28

Når han bider dig, eller i forbudte ting, kan du opdrage ham roligt med en dyb stemme sige "nej" og så give han noget han må bide i. F.eks. papemballage, som ruller fra toiletpapir, køkkenruller, en skyllet mælkekarton, en frottesok, med knuder på. Nogen gange et lille tyggeben.

Mine hvalpe har bidt meget af det i stykker, og så fylder det ikke så meget op i affaldsspanden.

Hvalpe knurrer også meget af hinanden når de leger, og tager ting fra hinanden. Det kaldes hundesprog, hvor de viser deres temperament og lærer at begå sig, hund og hund imellem.
Bliver de for "ivrige" og legen ikke stopper, ordener hundemoren "problemerne". Især fra hvalpene er ca. 6 uger gamle.
Derfor er det så vigtigt de bliver hos hundemor og opdrætter til de er 8 uger.
F.eks går hun ind imellem dem, skiller dem ad og siger VOV. Nogen gange tager hun legetøjet de slås om fra dem, og så bestemmer hun, hvornår de får det tilbage.

Så skæld aldrig ud, når han knurrer af dig, det skaber kun konflikt. Han forstår ikke en "skideballe" af menneskeord. Afled ham, eller ignorer ham, så han opdager du så ikke gider ham, og se om det hjælper. Hvis han knurrer eller bjæffer for at få kontakt, så kan det nogen gange hjælpe at aktivere ham. Det er lidt svært at bedømme, uden at have set, hvordan han reagerer.
Prøv at forstå ham, jeg tror ikke han er aggressiv.

03-09-2013, 09:31

Til alle, plejer jeg at sige:

Forstå din hund, før du forventer, den skal forstå dig.

04-09-2013, 19:01

Jeg har også en hvalp, der hvalpebider meget, både når den er legesyg, og når den vil have opmærksomhed. Da han var til vaccination nr. 2 hos dyrlægen, sagde hun, at man skulle lave en høj pivelyd - sådan rigtig IIIIIIV (eller hvad der nu lige kommer ud af dig) - det er sådan, dens mor ville gøre, og så ignore/vende ryggen til ham i 10 sekunder.

Jeg synes, det har hjulpet gevaldigt - det virker, som om han forstår det meget bedre end "neeeej" eller lignende.

Og så i øvrigt tillykke med din hvalp! :o)