Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 29-08-2013, 05:39

Ny soveplads til hvalpen

Hej

Vi har nu haft vores hvalp i lidt under en uge og har valgt at det er tid til at få den ud af soveværelset, og ud i bryggerset hvor den på sigt skal sove. Vi har nu haft en nat, hvor den ene af os har langt ude i bryggerset med ham, sådan overgangen ikke er for hård. Spørgsmålet er hvor længe vi bliver nødt til det? Og om vi så bare går ind i soveværelset og lukker bryggersdøren efter os, da han jo ellers vel bare vil følge efter.

Skriv et svar til indlægget29-08-2013, 11:46

De fleste hunde der har mulighed for det, skifter soveplads mange gange i løbet af natten- min hund ligger mindst 5 forskellige steder- det er behageligt for ham at sove på koldt klinkegulv eller i kælderen på en varm sommernat, at sove på et opvarmet gulv,når vi har været mange timer i sneen- at sove ved siden af mig (på gulvet) når han bare har lyst at være i nærheden af mig osv. Derfor bør man give sin hund friheden til selv at vælge hvor den har det godt med at sove. Det er ikke det samme som der er frit valg på alle hylder- ingen seng/sofa sovning- men måske gerne en stol med et tæppe i.

Det du bygger op med din hvalp nu , er jeres fælles liv, et makkerskab. Derfor skal du ikke lukke din hvalp ude i et bryggers og slet slet slet ikke en 9?ugers hvalp som kan føle sig ensom og bange. Du ved ikke hvad der foregår bag en lukket dør- og da I må være i gang med renlighedstræning, så kan du heller ikke høre når hunden trænger til at tisse bag en lukket dør- OG de gange man gider stå op om natten og rose hvalpen for at tisse udenfor- kommer tifold igen- med en hund der er hurtig renlig :0);

Mit forslag er at du gør hvalpens kurv spændende ,rar, tryg og varm og så ser du om den vælger kurven som fast soveplads- et trick er at du tager en gammel tshirt på et par nætter, og så lægger du den i kurven, så hvalpen har din lugt i kurven- måske den også er glad for en huleagtig kurv. Det er vigtigt at der ikke er træk , at den kan gå ind og tjekke at du stadig er hvor du skal være og at kurven er yndlingsstedet istedet for stedet hvor man bliver skammet hen- lagt til sige, når ens mennesker ikke gider en,

Smid en drømmeseng derud og sov med den nogle nætter- alt efter hvilken race det er- nogle racer især de små, er bare længere om at blive selvstændig end de andre

29-08-2013, 14:13

Hej Mette.
Til lykke med jeres lille hvalp. I er startet med at have den i soveværelset, men vil nu gerne vænne den til at sove i bryggerset. Det er rigtig godt, du så selv sover der, indtil den er tryg ved det. Det er svært at sætte antal nætter på, hvornår du kan flytte dig tilbage til egen seng, og lukke døren til bryggerset. Hunde reagerer jo forskelligt, men gør det ikke for tidligt, så kan det give bagslag.
Start med efter nogle nætter, at forlade den i løbet af natten få timer før det bliver morgen, og se hvordan det går. Det kan godt være den så er hoppet op på dit "sovested" hvis den vågner. Det er så okay.
Min første hvalp, født i 1981 anbragte vi fra dag 1. i køkkenet, med hundeseng, vand og en tisseavis.
Han sov også der alene, men peb en del den første nat, husker jeg. Han blev hurtig tryg ved at have sin plads i køkkenet, hvor han også blev vænnet til at være i alene-hjemme-timerne. Max. 5 timer dgl. Men fik jeg en hvalp idag, ville jeg også vælge at sove ved den i mindst én uge.

Jeg synes ikke en hvalp skal overnatte i hele huset, så kan den nå at lave mange ulykker, men have en fast plads gerne samme sted den vænnes til og opholder sig i alene-hjemmetiden. Ligesom jeg heller ikke mener, man nødvendigvis skal lufte den om natten.
Mine hunde har i hvert fald fint klaret sig med en tisseavis på gulvet, indtil de var 4-5 mdr. både om natten og i alene-hjemmetiden. Så var "ble-alderen" overstået, de kunne holde sig, og avisen blev fjernet.
3 uger gamle, var de renlige om dagen, når de jævnligt blev luftet, og min første Beaglehvalp han havde lært at være alene hjemme.
De efterfølgende hunde og hvalpe, vi fik sov og var alene hjemme i selskab med hinanden, så tilvænning som alene-hunde var de ikke "udsat" for.

29-08-2013, 17:33

jeg må tage afstand fra at "det er godt nok at tisse på gulvet" - tag de par nætter og så er det klaret - mine hunde har haft aldrig urenlighedsproblemer og jeg har ikke en eneste gang haft uheld med den jeg har nu - det er dog at foretrække- også for hunden.

Jeg har haft hund/boet sammen med hunde hele mit liv, og vores hunde har aldrig ødelagt så meget som en sofapude- det må vel i sidste ende så have noget at gøre med hvordan man håndterer sin hund- mere end at begrunde det i at hunden har adgang til huset- det er dens hjem.

Husk nu en hund er ikke en hund som bare er et barn hele sit liv og som voksne skal tage ansvar for på en voksen måde. En hund er en hund, som er præcist så genialt sammensat at den sagtens kan tage vare på sig selv, når den er et par år- og vi mennesker bør give vores hunde frihed til at bestemme nogle ting selv istedet for at regulere hver eneste lille detalje- som feks at den kun må sove 1 sted på en måde, med benene i snorlige rækker.

En hund har nogle behov- et af dem kan være at skifte leje, at bekræfte sin "flok"- også når du sover. En hund er et socialt dyr- et flok dyr- at afskærme hunden fra ejeren 8 timer hver nat, 8 timer på job, så er der 8 timer tilbage i døgnet, hvor der skal koges noget mad, vaske tøj, ordnes havearbejde, købes ind, besøge venner mv- i min optik.........køb en tøjbamse og kald den beagle.

Kort sagt- mennesker har nogle meget fasttømrede forestillinger om hvordan en hund har det bedst- men mon ikke det er sådan at hunden er bedre til at være hund end mennesket!!.

Opdrag hunden godt og giv den frihed til at være hund.

29-08-2013, 19:02

Jeg er til dels enig med Pia Ottesen - synes også det er vigtigt, at hunden har muligheden for at sove sammen med sin ejer - hér betragtes nattetid ikke som alenetid for hunden, det er faktisk en fælles stund, hvor både hund og menneske er klar over hinandens tilstedeværelse, og dermed kan slappe af - mine hunde har også flyttet soveplads i løbet af natten, og det er fint...

Men jeg anser nu ikke dem der vælger en anden måde, for at være forkert på den, bare det foregår i et tempo, som hunden kan klare.

Jeg synes en lille hvalp skal "holdes tæt til kroppen", og i takt med den bli'r mere tryg, flyttes til et blivende sovested - I har haft hvalpen mindre end en uge og vil allerede flytte den, samtidig har I heller ikke helt lyst til at bruge tid på at sove med den og vænne den til den nye opholdsplads - det er synd...

Til Pia Ottesen - synes du skal svare på det spørgsmål, der er stillet i tråden om "Boxer blanding (boxador) - det er direkte rettet til dig, og kan være et vigtigt svar !

29-08-2013, 20:43

Der kan være forskellige grunde til at man ikke ønsker eller kan sove sammen med sin hund.......tror nu nok en hund kan trives med at sove "alene". De hunde vi havde da jeg var barn foretrak altid at sove i køkkenet eller i gangen.....den ene nægtede ligefrem at sove på mit værelse selv om jeg forsøgte at få den til det.....De kan jo sagtens "holde øje" med sin flok selv om de ikke sover i samme værelse nødvendigvis:)

30-08-2013, 05:30

Min hund vælger også at sove alene - det meste af natten - forskellen er om ens hund anvises en plads- feks i et bur eller et lukket bryggers som så afskærer hunden fra at kunne skifte hvileplads- nøjagtig som vi vender og drejer os om natten- eller om hunden får lov at vælge om det er varmt eller koldt eller noget 3. Derfor kan man godt have en hovedopholdsplads til hunden, og som jeg skrev før- det bedste er jo at familien de første nætter sover med hvalpen på det sted ,feks bryggers- så skal den nok vælge at være der en del af natten- man lukker den bare ikke ude og slet ikke en lille hvalp .

Hele huset er familiehundens hjem, hunden er en del af en social gruppe, selvom den bliver afskåret uhensigtsmæssigt fra sin gruppe mange timer hver eneste dag.

Der er altid varme pladser og kolde pladser, steder med larm (feks et fyr/en der snorker) og steder med ro og bedre luft. Da min hund er langpelset kan jeg feks ikke forudsige hvornår et rum - der hvor hans kurv står- bliver for varmt om natten- men det ved han selv og så går han ned i kælderen og sover der et par timer på det kolde gulv. Når det bliver for meget , så lunter han op i sin lænestol og sover- der er en god huleeffekt. Ulve skifter også leje i løbet af en hvileperiode.

Det jeg siger er blot: der er nogle områder hvor vi mennesker sagtens kan give vores hunde lidt mere frihed til at være hund og ikke blot en robot der skal lystrer sine mennesker.

01-09-2013, 12:58

Hej Mette.
Tillykke med din hvalp. Jeg har selv for nylig fået en hvalp og blev af kennelen rådet til, at købe et stort bur til ham, som både skulle fungere som sovested og hvor han bare kunne gå ind i, når han ville have "helle".
Det er simpelthen det bedste råd jeg har fået. Jeg købte buret (Harald Nyborg) og lagde både et tæppe, med plastikbagside og et almindeligt hundetæppe oven på og satte det i min stue, så han kunne være tæt på mig.
Da jeg hentede ham på kennelen, skulle han være i transportkassen. Jeg havde købt en dejlig blød slaskehund, som lå inde i kassen, og den var dejligt beroligende for ham at ligge op ad. Da jeg kom hjem, satte jeg transportkassen ind i buret, og han har siden den dag sovet i den, i buret og hvis han falder i søvn uden for buret, lægger jeg ham ind og lukker lågen til buret, og lige så snart han så vågner, kommer han i snor, og ned på gaden. Jeg har også købt et vandtrug, som hænger indvendigt i buret, så han kan få noget at drikke når han er tørstig, for det er også der han er når jeg er væk hjemmefra.
Den første nat sov jeg på sofaen i stuen, men det havde jeg ikke behøvet, da han sov 5 timer i træk, så næste nat sov jeg i min egen seng. Det skal lige nævnes, at mit soveværelse ligger lige ved siden af stuen.
Efter knap 2 uger sov han 7 timer i træk, og nu op til 8 timer i træk og han har på intet tidspunkt været ked af det.
Sidegevinsten har været, at han er fuldstændig rolig, og tit sover i sin transportkasse når vi kører. Bare hans slaskehund lidt legeting, gnaveben er med.

01-09-2013, 14:22

En transportkasse:
til bilkørsel, i hjemmet, på hundeudstilling, hos dyrlægen før og efter en operation, på besøg i børnefamilier. Den er en god sove-hvileplads for hunden.

Alle mine hvalpe er kørt hjem til deres nye familier i en transportkasse.
Da de var 3 uger gamle, og havde fået øjne, og mere livlige, satte jeg een transportkasse i kravlegården i hundeværelset, og een i hundegården i haven. Begge steder selvfølgelig med åben låge. De nærmest sloges om at komme først i kassen. Der lå de sammen ovenpå hinanden, og de elskede deres huler.

Jeg tror nok de fleste Beagleopdrættere, tilvænner og anbefaler deres hvalpekøbere at anskaffe sig en transportkasse, samt tilbyder at købe den hjem til den dag hvalpen forlader fødehjemmet.
I vores hjem havde vi flere transportkasser og et bur stående fast i hundeværelset, med åben låge, lige til at tage med i "Nuserbussen" en Toyota stationcar.
Med 5 hunde "buret inde" anbragt i bagagerummet, har vi kørt rundt i Danmark, til træning og på hundeudstillinger, samt på ferier både til Tyskland og Belgien. Helt uden problemer.

Nu har vi kun Bella, og hun har sit eget store hundebur i bilen lige bag førersædet i vores nu mindre Toyota Yaris.

01-09-2013, 14:51

Til Pia Ottesen.
Ved at læse dit indlæg, kan jeg forstå, at du mener, jeg hellere skulle have "købt en bamse og kaldt den en bamse."

At du derved indirekte påstår, jeg har været total uegnet som Beagleejer og opdrætter, i mine mere end 30 år til 8 Beagler og 3 kuld hvalpe.

Helt ærlig, jeg kan kun ryste på hovedet og smile lidt af din uvidenhed og bedømmelse af mig som hundeejer. I øvrigt også af flere af dine andre påstande, råd og afstandstagen til mine, i samme indlæg.

Gå ind i en debat med dig personligt, ønsker jeg ikke, kun føler jeg mig nødsaget og berettiget til at "forsvare" mig i dette indlæg, og håbe at mine råd og erfaringer kan være til hjælp for nogle hundeejere her på forum. Råd som jeg ved har hjulpet mine hvalpekøbere og andre hundeejere, der har kontaktet mig.

01-09-2013, 14:54

Skrivefejl.
"købt en bamse og kaldt den en Beagle," skulle der stå.