Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 29-08-2013, 05:33

Valg af hund.

Hej min kæreste jeg snakker om at få en hund. Vi kan bare ikke helt finde ud af hvad der passer til os. Måske der er nogen her inde som der kan forslå en race som der i syntes passer ind ved os.

Jeg studere og min kæreste arbejder. Vi har en lille pige på 4 år. Vi ønsker os en rigtig familie hund, som der kan vokse op sammen med vores datter og være en stor del af familien, vi bor i rækkehus med lidt have. Hunden må ikke være for stor og helst korthårede eller en race som der ikke fælder for meget.

Jeg tænker på racen løwchen, mens min kæreste snakker om en fransk bulldog.

Jeg håber at der er nogen som der vil hjælpe os med at komme tættere ind på hvad race som der passer til os

Skriv et svar til indlægget29-08-2013, 11:26

Du skal tænke over hvor meget tid I kan bruge med hunden- har I tid og lyst til at lege og træne med den? Eller skal det være en sofa/selskabshund?
Har I brug for en hund som er nem at have, nem at træne, nem at gøre renlig eller har I erfaring til en mere udfordrende hund.
Vil I have en bestemt hund med diverse helbredsrisici eller går I efter at få racer som grundlæggende er uden for mange defekter og så istedet gå på kompromis med udseendet.
Hvad er det for et temperament i ønsker jer- kvik, problemløsende,reserveret, pleasende.......en hund som altid bevarer det hvalpede, eller en hund som bliver voksen og måske knap så legesyg?

Der er rigtig mange hvad,hvordan,hvorfor ting man kan afklarer og så derefter kigge på om der findes en race som vil få det godt hos jer.

Om de to racer du har kig på er der det at sige at FBeren kan blive en virkelig irriterende hund hvis man ikke giver den nok- den er kvik i pæren og der skal bare helst være noget som kan udfordrer den lidt- den er avlet til at være hvalp og bevare det hvalpede- en del har renlighedsproblemer og nogle af disse problemer hænger sammen med at FBere kan have svært ved at være alene- feks i en kurv om natten. Det er en race med helbredsproblemer og du risikerer at få købt en hvalp, hvor dyrlægeregningerne kan blive store- du kan også være heldig :0);

løven - aktivitet, samvær, iderig træning- du skal være god til at finde på sjove ting for at have det sjovt med din løve- det er dog mit indtryk at de er nemme at træne. Mange løve ejere fortæller de har hunde der altid er glade. Efter min mening er det en hund som fortjener at være rigtig mange timer sammen med sin ejer- læs- skal din hund være alene hjemme 8-9 timer, så vælg en anden race. De selskabshunde som trivedes bedst i en flok- og løverne er en af dem- bør efter min mening aldrig være alene hjemme mere en 4-5 timer i døgnet (dvs kommer i hjem fra job, så kan i ikke være bekendt at køre igen uden at tage vovsen med.

Mange trimmes-og det koster penge og trimmer du den ikke har du rigtig meget pelsarbejde- og det skal gøres. Løven er på mange måder en ret perfekt familiehund og jeg forstår godt at du er faldet over den.

Noget der måske også kunne være interessant for jer kunne være en mellemschnauzer eller en keeshond. som også er rigtig sjove hund. smid din schnauzer til frisøren og du er nogenlunde fri af pelspleje- det kan man så ikke sige om keeshond- den er tilgengæld noget af det sjoveste

29-08-2013, 12:58

Af tid så vil den blive luftet en kort tur om morgen, og om eftermiddagen og efter aftensmaden, en af de to gange vil blive på mindst en halv time. Ellers så har vi en have hvor den kan gå ud hele tiden. Vi har en lille pige på 4 år, så der vil altid være en der vil lege med den, og putte med den.

Jeg skal møde kvart i 8 og kommer hjem halv 4. Så den kommer til at være alene i ca 8 timer. Men når vi ikke er på arbejde så skal den med alle steder hvor vi kan tag den med.

Det må ikke være en stor hund, men den må heller ikke være i møblerne, jeg har ikke noget imod at betale for at løven skal trimmes.

Jeg har haft store hunde hele mit liv, men vil nu gerne have en mindre selvskabs hund. Som der kan være en stor del af vores familie og vokse op med vores datter. Der kommer flere børn til men der kommer til at gå nogle år. Jeg har arbejdet ved en dyrlæge i 2 måneder, og læst en masse om hunde de sidste par år, så jeg ved hvad en hund kræver og koster.

30-08-2013, 06:35

mit bud er at hvis du skal have en løve (og du har så problemet med de mange alene timer for en lille hund som er afhængig af sin flok- der er andre racer som bedre tåler det) , så skal du ud over det du skriver, sætte omkring 1½ time af om DAGEN til kvalificeret leg/aktivitet med løven- måske bare et par minutter af gangen fordelt over hele dagen og så noget træning I begge synes er sjovt 1-2 gange ugentligt. Altså noget som aktiverer hjernecellerne på den. (Nu møder jeg nok protester.);
Det din datter på 4 kan tilbyde hunden, skal du betragte som fyld tid- det er voksenarbejde at sørge for at ens hund bliver korrekt aktiveret.

Det er vigtigt når man anskaffer sig hund at man ved , at en hund ikke bare skal daffe rundt i en have og have det godt, uden der sker andet og mere.

30-08-2013, 16:32

Af de to du lister, er det nok løwschen, hvor der er mest sandsynlighed for at få en sund hund - med FB skal man virkelig være obs på at købe et godt sted, ellers kan dyrlægeregningerne hobe sig op.

Men løven er også en lille spinkel hund, og jeg ved ikke, om den vil være egnet som "legekammerat" for en fire-årig, specielt ikke når den er helt lille hvalp - da er den franske nok mere robust.
Løwschen skal ikke trimmes men klippes.

Vil også foreslå en mere selvstændig og "hardcore" race i jeres tilfælde - der er nævnt Schnauzer, men andre trimmeracer i terrierafdelingen kunne måske også være egnet : Cairn, Westie, Borderterrier eller den korthårede boston terrier (der ikke skal trimmes), og som ligner en højere udgave af den franske, men med knap så mange helbredsproblemer.

Enig i det er jeres opgave at sørge for både barn og hund trives, og I lærer begge parter at respektere hinanden - da kan det være en lykke at vokse op med hund...

30-08-2013, 20:08

Den skal nok blive stimuleret mentalt da den vil blive trænet til at finde ting og gå spor.

Jeg vil ikke have en terrier, og det vil min mand heller ikke. Det skal være en mere stille og rolig hygge hund.

Jeg ved godt at min hund er mit ansvar og ikke min datters, men de skal kunne lege med hinanden.
Vi har rigtig meget med andre hunde at gøre og hun er vand til alle hunde størrelser og ved præcis hvad hun må og ikke må med dem.

Nogen andre ideer til hvad race vi måske kunne se efter.

31-08-2013, 06:52

Jamen så ta' et kik på www.canis-minor.dk - det er klubben for alle selskabsracerne, hvor både løwchen og boston terrieren (som så ikke er en "rigtig" terrier) hører til. Men hvor egnede nogle af de mange racer i selskabsklubben er til at finde ting og gå spor kan jeg tvivle på, måske cavalier king charles spaniel og kromföhrländer.

Hér i nabolaget er en coton de tulear, og den er ikke specielt rolig i sit hvalpestadie.

Når du skriver "finde ting og gå spor" tænker jeg mere i helt andre racer som beagle og de forskellige bassetracer eller schäfer og bordercollie - og de sidsnævnte er jo helt uden for jeres kategori...

31-08-2013, 07:11

PS: Det allerbedste at gøre når man er i tvivl om hunderace, er at tage på udstilling og snakke med opdrættere og ejere, af det man havde tænkt sig - nu ved jeg ikke hvor i landet I bor, men der er udstilling den 21. og 22. september i Ballerup og klubben for små selskabshunde har udstilling i Herlufmagle den 28. og 29. september....

01-09-2013, 08:44

Jeg tænker dværgschnauzer passer godt til jeresønsker. Lille, livlig og robust både fysisk og psykisk. Ville elske at arbejde med næsen og lege med børn. Selvstændig men absolut trænbare med lidt rigtig motivation. Det er ikke en terrier men har mange af terrierens god egenskaber. Især dens robusthed og frygtløshed hvilket er guld værd i forhold til børn og deres mange kammerater sommåske ikke er så godt hundeopdraget

01-09-2013, 18:41

Med at finde ting og spor, mener jeg forskellige mentale udfordringer for hunden

03-09-2013, 12:28

Køb en Retriever.....I får så meget i en hund*S*Børne-fam.- Jagt-Bedste ven Men tag på en D.K.K udstilling og saml indtryk af forskellige hunde Racer .Det kan give jer så meget og husk på at alt efter jeres tid er i nødt til at vælge type efter. Held og lykke med at vælge..... ønskes i af en Golden Retriever ejer...