Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 27-08-2013, 15:02

Hvalpetræning, hvornår?

Hej

Vi vi gerne starte til hvalpetræning med vores golden retriever hvalp men er meget i tvivl om hvornår vi skal starte. Han er 8 uger nu og vi kan starte træning i denne uge, eller når han er 11-12 uger. Vi havde en episode dagen efter vi havde fået ham, hvor en gåtur på 20-25 min resulterede i en noget stresset opførsel. Vi er derfor som sagt i tvivl og håber på gode råd fra jer:)

Skriv et svar til indlægget27-08-2013, 15:47

Hvalpemotivation kan startes når hvalpen er 8 uger, og en gåtur på 20 25 min er for lang hvis i går hele tiden, det er fint at komme ud at opleve, men bare at gå det er ikke nogen god ide, tag hunden med i parken fx sæt jer på en bænk og lad hunden betragte verden, lad være med at gå, motion har hvalpen ikke brug for bare at gå løs rundt og lege er idelig motion ;)

28-08-2013, 14:42

Hvis jeres lokale klub, hvilken det så end er, har et hold der starter lidt senere, så kan man godt vente lidt - vi ser jævnligt at de helt små 8 ugers hvalpe er lidt for tidligt på den. Og hvad gåturen angår er jeg helt enig med Bodil - så små hvalpe har ikke brug for gåturen, de har brug for at opleve. Tag nogen forskellige steder hen, mød gerne andre rare hunde(!) - en dårlig oplevelse så tidligt kan sætte sig for livstid. Tag et tæppe, noget vand, godbidder, en ruskeklud el.lign. med og nøjes med at gå 50-100 m, sæt jer ned og hyg jer. Så bliver det en god oplevelse for hvalpen - hvis den først kommer frem til at "gåturen, det er et helvede på mange kilometer," så har I et helt andet problem. Husk at nyde den mens den er så lille, det går hurtigt over.