Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 25-08-2013, 16:59

Boxer/Labrador blandnings hvalp

Hej GP jeg hat et spørgsmål omkring foder til min hvalp da han først er salgsklar d. 2/10 har jeg god tid til og finde den rigtige foder :) Håber i vil hjælpe den nystartet hundeejer :)

Skriv et svar til indlægget26-08-2013, 08:32

Jeg plejer at variere lidt....for min hund er ikke specielt madglad, men er altid nysgerrig på at prøve noget nyt (altså noget den ikke lige har spist de sidste uger). Har prøvet alt fra Alnutra High premium (Aldi) til Hills science og Royal Canin. Jeg synes ikke at kunne se nogen forskel på hunden (hverken pels eller trivsel i øvrigt) i forhold til hvad den spiser, men det er nok svært at se langtidseffekterne. Min dyrelæge sagde at har du en ung, stærk og igennem sund hund kan den trives på det meste af det foder der er......men at har hunden nogle skavanker eller er lidt mere sart kan foderet gøre megen forskel.
Nu er jeg der hvor jeg køber foder på Zoo plus og gerne Hills eller Royal Canin alt efter hvad der er på tilbud.....nogle gange har de også rigtig gode tilbud i maxizoo. Tænker at så er jeg sikker.....i værste fald betaler jeg for meget for kvalitet som jeg kunne have fået i Aldi?

26-08-2013, 16:06

Okay jeg takker for de fine svar :) ved i evt. hvor gamle de skal være før de skal vænnes af med hvalpefoder ? :)

26-08-2013, 18:59

Normalt siges det hunden skal være cirka et år, inden den går over på voksenfoder, nogle foretrækker at gi' voksenfoderet tidligere, så hunden ikke vokser for hurtigt, og får belastninger på led og knogler - og da din hund vil blíve mellemstor til stor, skal du passe på for hurtig vækst.

Men sørg for (som der er skrevet) at gi' den det, den har været vant til, det første stykke tid - hvis du vil skitte, så bland det nye foder i det "gamle" lidt ad gangen over en uge, ellers kan du risikere at "smadre" maven på hvalpen...

27-08-2013, 05:26

Okay Tina det lyder godt jeg takker for svar :)

27-08-2013, 19:55

Okay tak jeg havde tænkt på Hill s , eller Royal canin pedegree ? :)

28-08-2013, 11:36

Når du skal købe foder så se på indholdsfortejnelsen, den viser hvad foderet er lavet af.
Det der står først er det der er mest af, står der hvede er det altså hvede du fylder i din hund, står der animalske biprodukter er det affald fra slagterier, det kunne være fjer, svinebørster, tarme m.m
Jeg går efter at foderet skal være lavet af kød, dvs det der står først skal være kød, hvis der skal korn i skal det kon være en slags fx havre, ikke både ris, hvede og majs fx.
Det foder du køber i Aldi, netto og andre dagligvarer butikker er lavet af korn og affald, derfor kan det sælges billigt.
Der findes mange gode mærker, jeg vil ikke anbefale et frem for et andet, men vil råde dig til at søge på nettet der finder du den største variation ;) søg fx på kornfrit hundefoder ;) så kommer der mange gode mærker op

28-08-2013, 14:35

Ja foder er et emne, man aldrig bliver færdig med, så det vil jeg ikke blande mig i. Jeg vil blot sige: hvor er det dejligt for dig, at du har mulighed for at følge hvalpen gennem hele dens opvækst. Det gjorde vi med vores islandske fårehund (som i maj selv blev mor til 7 dejlige hvalpe). Det giver en skøn kontakt fra starten, og den dag hvalpen flytter hjem til dig er det bare som om den siger: Nå, er det her vi bor. Til lykke, og held og lykke!

28-08-2013, 17:42

Jeg siger tusind tak for alt den gode respons! Er virkelig blevet positivt overrasket efter jeg oprettede mig herinde samt min dejlige hund Tyson, må nok sige jeg er blevet klogere på foder ;)! Jeg vil kigge på nettet og se hvad folk anbefaler da jeg ikk syntes han skal vokse for hurtigt og bestemt heller ikk have discount foder med nødder, korn og affaldstoffer mm. :)