Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 24-08-2013, 08:29

Skal have en Beagle hvalp, men.....

Kære Beagle ejere..

Min kæreste og jeg har over et godt stykke tid ønsket os en beagle. Vi har læst om beaglen på div. Internetsider omkring racen, lånt bøger på biblioteket " Alt om Beaglen og "Beagle". Vi har kontaktet to kenneler om besøg og vi skal til Beagle udstilling i Ballerup D. 21 septemper. Så vores forarbejde er vist på sin vis blevet/bliver opfyldt!! Og så kan vi med god samvittighed sige at vi har og sat os ind i racen.

Dog føler jeg at, når jeg læser om beagle ejers erfaringer herinde på forummet og andre forums og deres kommentarer til deres egen erfaringer som beagle ejer. Sælger I ikke hunden særligt godt. Faktisk bliver der ofte skrevet mange negative ting om hunderacen, hvilket der ikke bliver gjort ved andre hunde racer på helt samme måde? Hvilket der efter min optik kan skræmme mange hunde interesseret væk? Ikke at vi er skræmt væk, for jeg ønsker denne hunde race af hele mit hjerte, men kan godt forstår at andre måske vil blive det?

De stikker af!
Lystre ikke på kommandoer!
MEGET madglade, nærmest sygeligt!
Kan ikke gå i snor!
Gør af alt!
Har svært ved at være alene!
Osv..

Hvis jeg spurgte til hunden herinde eller de andre forums inden jeg havde undersøgt hunden ville jeg klart vende snuden om efter en anden hund! For hvem vil have sådan en hund?

Jeg ved godt at I gerne vil forberede fremtidige hundeejere på hvad de går ind til, men er meget forvirret ;) For hvis jeg læser om hunderacen på div. forums tvivler jeg på hunde racen og det gode den vil bidrage til i mit liv! Håber i forstår og vi kan få en god diskussion ;)

Mvh En forvirret kommende "Stædig" beagle ejer :)

Skriv et svar til indlægget24-08-2013, 08:32

Hov.. Kan ikke gå uden snor!!! ;)

24-08-2013, 09:16

For hvem vil ha' sådan en hund, skriver du : Det vil dem, som kan indstille sit liv på netop udfordringer som racen gi'r.

Og så synes jeg ikke, det er helt rigtigt, det der er listet - en beagle er en udmærket lydighedshund, og kan godt lære at være alene - det med madglæden styrer man jo selv som ejer. Og gø'r af alt ? Neeej, det mener jeg ikke - men gø'r den, er det den mest fantastiske, dybe og musikalske lyd, som man kun kan nyde - siger jeg, som mangeårig støver ejer.

Beagle-ejerne i dette forum er meget passionerede (det er min oplevelse, at det er alle beagle-ejere), og de ønsker selvfølgelig, at deres race kommer til kompetente mennesker, der vil beholde den et helt hundeliv.
Og nu må de komme til orde....

24-08-2013, 09:47

Hej DC.

Som beagleejer til hund nr. 8 siden 1981, kan jeg love dig at Beaglen er en på alle måder dejlig familiehund, robust, glad, samarbejdsvillig, smuk og klog.

Med den forberedelse og vilje I har til at ønske og ville have en Beagle, vil det helt sikkert lykkes jer at købe og få et dejligt langt og hundegodt familieliv med den.

Ved køb hos en DKK Beagleopdrætter, medlemskab af Beagleklubben, og hvalpetræning i klubregi` vil i være godt hjulpet for alt.

En Beagle er en drivende jagthund, derfor anbefaler/kræver man som opdrætter, at haven skal være indhegnet, og hunden luftet i snor.
Men det gælder også mange andre hunderacer, der nogen gange ses løbe hjemmefra.

Bella fik vi med nedslidte poter 9 år gammel, fordi hun boede på landet hvor haven ikke var forsvarligt indhegnet. Især i week-enderne stak hun af.
I de 2.½ år vi har haft hende, er hun aldrig løbet hjemmefra. Vi kan endda gå ud og ind af en åben havelåge til den indhegnede baghave, uden hun løber bagefter. Når vi arbejder i forhaven, der ikke er indhegnet, kan hun ligge i den åbne gadedør, uden at rende ud.
Men kommer der en kat forbi, kan det godt være hun stikker af, så det holder vi øje med.

Beaglen stikker ikke af for at rende hjemmefra, men for at følge et interessant spor, af et andet dyr.
Derfor skal den også luftes i snor, på trafikerede områder, på landet og i en skov.

Vores otte Beagler har ikke været gøende, faktisk kun sagt VOV når vi sagde "halse". Vi har da heller aldrig haft en naboklage i de mange år vi har haft helt op til 5 Beagler + hvalpe. Og vi bor i et helt almindelig villakvarter med lukkede veje og naboer rundt om os.

Beaglen er madglad, men de kan sagtens lære ikke at tigge ved bordet, blot ved at man aldrig giver "godbidder" fra egen mad imens man spiser.
Beaglen er altid sulten, men det er ejeren der fodrer den. Og så skal man bare lade være med at lade mad stå ubevogtet fremme på borde og i køkkenet.

En Beagle kan sagtens lære at være alene hjemme. Det skal selvfølgelig trænes, som man bør gøre med alle racer.

En Beagle "lystrer" sin ejer, ved bestemt men kærlig opdragelse og træning.

God fornøjelse på udstillingen i Ballerup. En Beagleudstilling er altid værd at besøge, for en kommende Beagleejer.
Der vil du kunne opleve de mange skønne hunde i alle aldre fra baby til veteran, og deres opdrættere og Beagleejere.
Læg mærke til hundenes adfærd, og hvor lidt gøen du oplever der.

24-08-2013, 09:50

Tak Tina for dit helt rigtige og sande Beagleindlæg, som jeg læser nu efter mit er trykt.

28-08-2013, 20:36

Tusind tak for jeres svar :)
Jeg vil faktisk gerne undskylde min lille anklage af jer beagleejere, da jeg efterfølgende har læst mange af netop jeres kommentarer herinde på forummet. Og jeg sætter stor pris på jeres ærlighed og professionalisme overfor andre hunde ejere! Jeg nyder at læse om jeres erfaringer med beaglen. Jeg bliver utrolig klog på racen og hvilke glæde og udfordringer der går mig i møde..

Dog, som jeg skrev i mit tidligere afsnit, læser mange kommende hundeejere også de ting, som andre måske uvidende skriver om beaglen, mange myter, hvilket er ærgerligt. Hvilket gør at mange bliver skræmt af racen og søger en hund med bedre odds !

Jeg var på kennel besøg med min kæreste i Roskilde i søndags, hvor vi bliver mødt af 11, livs glade beagler. Det var en fantastisk oplevelse, og sagde til ejeren at der gik ikke længe, før hundenes personligheder skinnede igennem. Der var 11 livlige hunde, men samtidig var der også en ro, hvor hver hund havde deres gøremål. En lagde til at sove midt i gårdspladsen, en sat sig på mine fødder en anden ville snakke osv. Derudover så kan den race bare kigge en lige i øjnene med deres store brune øjne, og der holder de blikket længe, som om de kan kigge lige ind i ens sjæl.. Meget speciel oplevelse, har jeg ikke prøvet på samme måde med andre hunderacer!! Så mild og kærlig, som I også selv beskriver racen. Wauu!! Det var så fint at observere den race og det gjorde det sidste udslag til vores endelige valg. Nu kan ingen ændre vores valg, trods myter og dårlig omtale..

Jeg er selv vokset op med jagthunde, en labrador og en tysk korthår (hønsehund) og må ærligt erkende, trods hvor sød Donna labradoren nu var, så har den race aldrig rigtigt sagt mig noget. Hvorimod Kikki, vores tysk kort hår, hun havde så meget personlighed grundet sin selvstændighed. Hun var bestemt ikke en pleaser og det var ikke alle hun gik til og som hun hørte efter. Man skulle arbejde for hendes opmærksomhed og hendes samarbejdsvillighed. Det synes jeg er fair nok, noget for noget ;) Jeg vil have en hund, der også forventer noget for mig. Det er en af grundene til jeg finder Beagle enormt spændende og ser frem til en godt venskab, hvor jeg kan blive udfordret og få modstand.. ;) Jeg er trods alt special pædagog ;) hi hi..

29-08-2013, 12:00

beaglen er ikke for alle- så jeg synes det er positivt at dit indtryk af beagleejerne, har fået dig til at komme til tasterne.
Jeg har ikke beagle - får det aldrig og har aldrig haft det. Tilgengæld har jeg inden for en radius af 25-30 meter fra mit hus , 4 beagler fordelt på 3 adresser. Alle beagler er anskaffet som familiehunde og de henslææææææææber deres liv som havehunde, der står og gør frustreret ved hegnet dagen lang. En af dem går aldrig tur- fordi den jo trækker i snoren og hele tiden skal snuse......

Det er så trist og efter min opfattelse er beagler......... fordi de er så søde at se på ..... så uheldige at mange lever deres perfekte- hus-Volvo og vovse ud med beagler.

Der findes nemme hunde og der findes hunde som betaler kontant tilbage hvis ikke de er i trivsel -

Begge typer hunde fortjener det samme gode, indholdsrige liv og derfor skal alle hundeejere bare grundigt overveje om man vil sætte 10-15 år af sit liv, af til at danne et forpligtigende makkerskab med en hund...og man skal grundigt overveje om man kan.

For alle de familiehunde der nu på 6-7-8 time ligger alene i et bryggers og venter på at der sker noget.

29-08-2013, 13:01

Hej Pia.

Trist at læse du har kendskab til 3 familier til Beagler, der lever et så dårligt hundeliv.
Jeg gætter på at ingen af de familiers Beagler, er DKK hunde købt hos opdrættere gennem Beagleklubben.

Opdrættere tilknyttet Beagleklubben er meget seriøse, og gør meget ud af at sælge deres hvalpe til Beaglegode hundehjem. Ikke alle bliver godkendt til at blive Beagleejer.
Ved hvalpebesøg hos opdrætter, før køb, får man rigtig god information om racen, netop fordi opdrætter ønsker det bedste for både hvalpen og dens nye familie.
Ofte følger medlemskab i Beagleklubben med i købet, foruden købskontrakt, stambog, og andre attester. De giver selvfølgelig deres hvalpekøbere råd og vejledning både før og efter købet af hvalpen. Og anbefaler køber at gå til hvalpetræning.
Jeg er sikker på at DC bliver en rigtig hundegod og glad Beagleejer, ud fra hendes indlæg jeg har læst bliver hun og kæresten helt sikkert godkendt til at købe en DKK Beagle hos en af klubbens opdættere. Og jeg kan varmt anbefale medlemskab i Beagleklubben, hvor jeg selv har deltaget i forskellige aktiviteter med vores hunde gennem 30 år.

29-08-2013, 13:09

Hej DC.
Dejligt at læse om dine gode oplevelser på den kennel i Roskilde. Jeg er sikker på du og kæresten bliver gode og glade Beagleejere en dag.
På klubbens hjemmeside kan du læse om hundeaktiviterne, og I kan jo gå med på en gå-tur i jeres region, også før i køber en Beagle. Og derved få en god snak med med Beaglefolket.
Held og lykke med den hvalp i henter hjem en dag, fra en DKK Beaglekennel.

29-08-2013, 20:58

Vi venter en hvalp om 8 uger, som vi glæder os utroligt meget til :) Dog er kæresten og jeg ikke helt enige i hvad hun skal hedde, men det bliver enten Sally, Molly eller Pippi ;)

Vi får et års medlemskab i beagleklubben, når vi henter hunden, plus en fantastisk kennel ejer der altid vil være der for råd og vejledning. Men også dejligt, der er dette forum og beaglepack din hjemmeside er utrolig hjælpsom også :) Derudover køber vi hvalpepakken, som kan hjælpe os godt på vej :)

Det er kedeligt at høre, at der findes hundeejere, som ikke lever op til deres opgave.. Men man må, som du selv skriver Pia ikke dømme en hund for deres ejers manglende kompetencer som hundeejer. Og ja, Beagle er en meget nuttet hund, hvilket har været dens faldgruppe i mange år. Og må da selv indrømme at det var det første jeg faldt for.. Men det var så også det, for det er jo det indre der tæller og hvad vores hverdag kan bidrage med for at hundens liv kan blive forfyldt, det er bestemt ikke omvendt, det er bare en bonus;)

Er sikker på vi får delt en masse gode erfaringer i fremtiden. Vil jeg se meget frem til :)

Mvh Dorte Carlson

30-08-2013, 06:24

Grunden til jeg skriver som jeg skriver, er netop at gøre opmærksom på at mange kommende hundeejere overvurderer deres egne kompetencer som hundeejere. Og vælger man sin race hovedsagligt ud fra udseendet og en eller anden film , ja så bevæger man sig ind på et spor,hvor det kan gå rigtig galt.
Den største skrækhistorie jeg kan forestille mig, er feks at hver gang hachiko genudsendes, så går et antal personer ud og køber en Akita inu (heldigvis er de svære at få fat på);

Dit oplæg til tråden fortæller jo netop historien om ukyndige beagleejere.

- jeg kan forstå beagleklubben forsøger at forhindre at deres hunde kommer i ukyndige hænder og det synes jeg er den rigtige vej at gå.

(jeg er nu ret sikker på mindst 2 af nabolagets beagler er fra anerkendte kenneler, men man kan ikke "fange" alle :0)