Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 14-08-2013, 18:36

Rejse med hund!!

Hej alle.. Er der nogen herinde der ved om en hund skal i karantæne før den kan rejse ind i DK. Flere har sagt til mig at det skal de, men kan ikke finde noget om det på fødevarestyrelsens hjemmeside. Jeg ville også gerne vide om der er nogen der har erfaring med at rejse med boxere, eller andre racer der har den karakteristiske opstoppernæse, da jeg læste på KLMs hjemmeside at de IKKE rejse med racer såsom boxere, pekingesere, osv pga stress kan give dem vejrtrækningsproblemer?
Et sidstespørgsmål ville være, hvor længe tager det at forberede en hund på at skulle flyve? Også mht. Vaccinationer og chip, læste noget om at det skal være foretaget 21 dage før afrejse eller lign.

På forhånd tak..

Skriv et svar til indlægget14-08-2013, 20:10

Tak for hjælpen, som skrevet har jeg læst på deres hjemmeside, og syntes ikke jeg fik svar på dissespørgsmål.

15-08-2013, 11:12

Umiddelbart mener jeg ikke den skal i karantæne, men der skal opfyldes nogle sundhedskrav via dyrlægeundersøgelser og attester fra udførselslandet.

Hvor skal hunden importeres fra?

15-08-2013, 19:35

Mexico

16-08-2013, 09:01

Fra Chile er der ingen karantæne, så det er der nok heller ikke fra Mexico, de andre oplysninger skal du have direkte fra fødevarestyrelsen.
Der er en hel del papirer, der skal være på plads før du kan udføre/tranportere/indføre hunden.
Se indlæg 21. feb. 17.26 vedr. Nala fra Chile http://www.hundegalleri.dk/forum/Generel-diskussion/538455-nala_fra_chile
Så der er noget at få på plads inden.....

18-08-2013, 06:19

Jeg vil anbefale dig at kontakte din dyrlæge og får hjælp den vej, jeg rejser en del med min hund, men for at være sikker dobbelttjekker jeg altid min dyrlæge når jeg skal til et nyt land, der kommer indimellem nye regler, der har været forskellige krav (går nu mod mere ensretning) Men jeg oplever også at man nogen steder er de mere strikt med papirer end andre, og det er forbandet at risikere ens hund bliver parkeret et sted. Der er øget opmærksomhed i øjeblikket på hunde fra syd og Østeuropa har problematikker som udgør sundhedsrisiko for bestanden af danske hunde- derfor kunne jeg måske godt forestille mig at man vil være ekstra opmærksom på en hund fra Mexico men samtidig kender jeg også eksempler på at import fra feks Japan går meget nemt.- det korte af det lange-entydige svar er der ikke- risikoen derimod er hele tiden at din hund parkeres et sted i for lang tid.

Jeg flyver ikke med min hund og grunden til jeg ikke gør det (det var nemlig min plan med denne her hund) , er at der kom en rapport hvor flypersonalets (dem der laster og dem der håndterer dyrene iøvrigt) fortæller at hundene er voldsomt stressede og bange og det er en voldsom belastning, samme rapport nævner at bulldogtyperne oftere mister livet i flyet end andre typer.

Kan du undgå det, så lad være med at udsætte din boxer ? for flyveturen- . Du skal tænke over at en hund i en sommer varm bil kan hyperventilerer sig selv i døden på 20 minutter.

Er der ingen vej uden om og det er jo svært at se den vej, når du ligefrem sidder i Mexico..................så sørg for at det bur din hund rejser i følger de krav luftfartsselskabet stiller til et bur(kan være forskelligt fra selskab til selskab) og at det er et godt bur , at du flyver direkte(ingen omlastninger- kør resten af vejen hjem) og kortest mulig tid alene i flyveren og sørg for at tilvænne hunden til buret så den opfatter buret som et trygt rart sted hvor den frivilligt søger hen -jeg ville også undersøge(det ved jeg ikke) men undersøge om det er gavnligt at buret er mørklagt. Den tilvænning skal foregå gennem lang tid .
Jeg har læst forskellige erfaringer med at give hunden beroligende og det er ikke entydigt godt at give dem beroligende, men igen dyrlæge indover

Er det en ældre hund eller en hund du har taget til dig på en kortere tur vil jeg alvorligt overveje om aflivning kan være en bedre ide :0)