Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 14-08-2013, 14:00

Mine to cocker stikker af

Jeg har to cocker spaniels en han på 5 år og en tæve på 2 år , som jeg fik sidste år lige da hun blev 1 år .. Mit problem er at de stikker af og vi bor i national parken Thy så 5 min uopmærksomhed så er de væk og kan ikke kalde dem op, der var ingen ting i starten da hun kom de blev hjemme men efter hun uheldigvis fik en kuld hvalpe ændrede det sig da de hvalpe var omkring 6-7 uger så begyndte hun at løbe væk ikke så langt der kunne de kaldes op men det blev længer og længer ( skal lige sige jeg har haft en tæve før som gjorte det samme og det var også efter hun fik en kuld hvalpe ) men så skete det mest trælse og det var den 23 dec. Sidste år der løb de væk igen og det begyndte at sne der og de kom ikke tilbage , vi red rundt i skoven i flere timer og på ATV den værste jul for mig men 83 timer senere fandt vi dem neden for vores grund , troede at så havde de nok lært ikke at løbe hjemmefra for min hunhund var angst i dagene efter men nej de har været løbet væk 5 gange siden og er blevet ringet op af en veninde at de var i byen der det hen over reservatet på a6 km ville hente dem men de var på vej hjem 5 timer var de væk ... Skal lige siges at hanhunden ingen steder er løbet alene nogen sinde kun sammen med tæven og hun kan også godt smutte alene bare ikke så langt ... Har fået lavet hegn sådan at hvis dørene i huset bliver åben så an de ikke løbe væk men børnene / gæster glemmer nogen gange at lukke og så de væk hvis vi ikke opdager det ... Nå men hvorfor begynder en hund at stikke af ??

Skriv et svar til indlægget



14-08-2013, 15:37

Hej Karina.

For ca. 2.½ år siden, overtog jeg denne tæve, som kom fra et hjem med to hunde. I familien var der også to mindre børn, og grunden var ikke hegnet forsvarligt ind.
Hundene havde også en hundelem de kunne gå frit ud og ind af.
Børnene har sikkert også været uopmærksomme på hundene, når de løb ud og ind af gadedøren.

Selvfølgelig stak hundene jævnligt af, især i week-enderne når hele familien var hjemme.
Nogle gange var de væk et døgn eller flere dage, også i den kolde vinter. Hvordan de har klaret sig, det ved man ikke. Måske har flinke folk lukket dem ind, måske har de overnattet i skure ude på landet, hvor de boede.

Heldigvis overlevede de og kom selv tilbage. Nu har de begge fået nye hjem.
Tæven bor hos os. Og i de 2.½. år vi har haft hende, er hun ALDRIG stukket af.
Hun går 3 ture sammen med os dgl. og vores have er forsvarligt hegnet ind.
Vi lukker ALTID lågerne og gadedøren efter os.
Vi har en 80 kvm stor fælles terrasse- og hundegård indhegnet med et havehegn man kan få i ruller i forskellige højder. Og låge ud til resten af haven. Bella har vænnet sig til at nogle gange er den låge åben, så hun kan gå i haven, er den lukket bliver hun i hundegården.

Bella er vores Beagle nr. 8. og hun er vænnet til aldrig at gå ud af gadedøren uden snor på, nøjagtig som de andre hunde, vi har haft gennem 30 år.
Hundene har, når vejret tillod det, frit kunnet gå ud og ind af havedøren, til den indhegnede hundegård og baghave.
I denne sommer, har vi lært hende at ligge ved den åbne bryggersdør, men ikke gå udenfor, når vi selv arbejdede i forhaven. Hun vil jo gerne følge med i alt hvad vi foretager os.

Mit råd til dig og din familie:
Lad haven indhegne forsvarligt, LUK ALTID LÅGERNE. Det gælder også gæster og børn.
Giv altid hundene snor på, når i lufter dem, så de aldrig går løse ud af gadedøren.
Få tæven steriliseret, så hun ikke får flere UPS-kuld.
Tro ikke i kan lære og stole på hundene ellers bliver hjemme. De vil stikke af igen og igen.
En dag går det galt, og så kommer de ikke hjem mere.

14-08-2013, 20:39

Vores grund er på en halv hektar så den er ikke nem at få råd til at hegne ind men de har 100 kvm på den ene side o 150 kvm på den anden side og ja jeg burde få en skilt op men kan ikke få lås på da det vores indgang ... Men tak for svar

19-08-2013, 05:02

Jeg har købt vildthegn, det koster ca 1000 kr pr 100 m hvis du køber 3 ruller som jeg har gjort er der nok til 1000 m2 hvis huset udgør en side;) 1000 m. Er et pænt stykke til hundegård;)

19-08-2013, 05:55

få lavet en låge som man bruger ved vildtindhegning, hundeskove med mere-så lukker lågen af sig selv og ingen glemmer at lukke lågen.

19-08-2013, 09:25

Hej Karina.

Ingen af os, kender dine boligforhold = hus og grund. Men ingen hunde har brug for 250 kvm at boltre sig på.

Hvis det er muligt, vil jeg foreslå at I indhegner den del af grunden evt. 80- 100 kvm, med eller uden låge til resten af grunden eller den del af grunden i selv bruger som have, som kun i selv har ud/indgang fra huset til.
Ikke der hvor der er adgang til jeres hovedindgang.

Hegnet kan være et almindeligt grønt havehegn på rulle, sat op med de hegnspæle i metal, der hører til, eller stolper i træ. Kun hvis jeres hunde viser tegn til at ville grave sig ud under hegnet behøver det graves ca. 30 cm ned. Det skal være så højt at de ikke kan springe over. Eks. 120 cm. Lås på en låge, I kun selv har adgang til, er så heller ikke nødvendig.