Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 10-08-2013, 20:42

Cavalier nummer to.....

Hejsa

Vi har den dejligste Cavalier King Charles på 1,5 år, han er meget mild, tager stor afstand til hundeskænderier (bogstaveligt talt) han er en skøn lille glad hund, som også er god til at være alene hjemme når vi er på arbejde, og har slet ingen problemer med hverken andre hunde eller mennesker.
Og nu skal han være storebror ;);
Vi skal have hund nr. 2 omkring d. 1. Oktober, den er samme race og fra samme "mor", så vi håber det bliver en med samme dejlige sind.

Har I nogle gode råd til både opdragelse og alene hjemme (sammen) og alt det andet?
Vi håber jo at de to "drenge" vil blive bedste venner fra start, og at vores ældste vil en god "storebror" til den lille ny.......

Kh Joane

Skriv et svar til indlægget11-08-2013, 08:36

Nr. 2 hund skal i bare opdrage som i har gjort med nr. 1. Den er jo velfungerende.

Nr. 1 er stadig meget ung, så de vil helt sikkert lege godt sammen, i hvert fald indtil nr. 2 bliver kønsmoden.
Så skal i være opmærksom på, der kan opstå dominansproblemer, og at de måske ikke selv kan finde ud af rangorden dem imellem.
Det er min erfaring med to tæver, hvor der kun var 11 mdr. imellem dem. Den yngste, der var lidt af en vildbasse, og meget klog, ville ikke respektere den noget mere bløde ældstes hundesprog, som overhund, og det gav alvorlige problemer = slagsmål.
Det er ikke ualmindeligt, derfor anbefales det, at man venter med hund nr.2 til hund nr.1 er min. 3 år. Især ved hunde af samme køn.
Det er selvfølgelig ikke sikkert i får dominansproblemer, måske klarer hundene rangorden dem imellem selv, men i skal være opmærksom på, det kan opstå, og at det ikke skyldes aggressivitet.
Jeg synes i skal prøve at lade dem være sammen både om natten og i alene-hjemmetiden, lad det komme an på en prøve, kun skille dem ad, hvis det giver uhensigtsmæssig uro og ufred, specielt hvis i får problemer, når den lille bliver kønsmoden.
Mine to "stridsøstre" sov fint sammen også med de 3 ældre tæver om natten, men i alene-tiden , var de skilt ad med et bryggers og to børnegitre imellem sig.
Moren og den yngste i forstuen, den ældste og to ældre tæver i køkkenet. Så var jeg sikker på der var ro på i hele flokken.
Efterhånden som de 3 ældre tæver "himlede," var de to stadig anbragt hver for sig alene hjemme.
Held og lykke med jeres to ½.søskende hunde.

11-08-2013, 08:53

enig med ovenstående, 3 år er det anbefalede mellem 1 og 2 hunden. Hvis I fastholder at få ny hund her til oktober, skal I være meget opmærksomme på hvilken hvalp i kuldet I får.
I kan ikke være sikker på at jeres han bliver "storebror"- den lille kan vise sig at være stærkere og dermed tage hovedrollen i hundeholdet og I skal være meget opmærkssomme på at den ældeste i kues af den yngre. En ting mere jeg vil anbefale er at I allerede nu tager stilling til at hvis det går galt med to hanner sammen, at I så skiller jer af med den sidst tilkomne- så I ikke skal ud i at aflive den "gamle" hund.

Jeres nuværende er kun 1½ år- og der er 1½ år til han er en voksen hund- derfor kan hans holdning til andre hanner og ballade sagtens ændre sig.
En af de ting i kan lægge mærke til - for at få en ide om hvor stærk jeres han føler sig, er at kigge på hvor hurtigt han besørgede uden for hans "homerange" eller om han stadig kun besørger i haven. Jo længere tid det tager for hannen at besørge ude i byen, jo mere usikker er han på egen rolle-

11-08-2013, 19:07

Hej Aase, Pia og Beaglepack

Tusinde mange tak for jeres svar, der var nogle rigtig gode tips for os.
Håber den lille ny vil stille sig tilpas med at være nr. to i flokken ;) Kan vi selv hjælpe til ved at give vores ældste mad og godbider først evt.? eller vil det kreerer problemer?
Vedr. at besørge hjemme eller ude, så var han meget hurtig til kun at ville besørge ude på vores gåture, det er yderst sjælden at han laver andet end at tisse i haven.
Beaglepack, jeg forstår det sådan at det er en god idé at gå med dem hver for sig og lege/træne med dem hver for sig, så vil det minimere evt. problemer, er det korrekt?

Jeg er meget glad for jeres input ;);

Joane

11-08-2013, 19:44

Jeg har altid luftet mine to "stridsøstre" sammen, men vi blev rådet til at den yngste ikke måtte tisse oveni den andens tissetår. Nogen siger det betyder dominans, andre mener det betyder "vi er venner".
Når man anbefaler at hvalpen luftes alene, er det mig bekendt for at give den mere selvtillid, til at klare sig alene, uden hjælp af en voksen hund. Ikke som hjælp til at undgå ufred dem imellem.

Det kan godt være en hjælp at give den ældste madskålen først, og de skal i hvert fald spise i en vis afstand fra hinanden, under opsyn. Så maden ikke bliver noget de slås om.

Det er min erfaring at hundenes ego og temperament, er bestemmende for hvem der bliver førerhund, når de er jævnaldrende. Det kan ligesåvel blive den yngste, som den ældste, og finder de selv ud af rangordenen, synes jeg det er okay.
Jeg har selv haft en hanhund, der blev underhund 5 år gammel, da vi fik en tæve på 1.½ år. Det havde de det fint med.
Mine to tæver lærte det aldrig, så for dem blev jeg "førerhund", den der bestemte for dem, og de skulle respektere. Efterhånden gik der længere og længere tid imellem de blev "uenige", jeg blev god til at aflæse deres kropssprog, og afledige dem , hvis der var optræk til ufred. Og heldigvis var de også gode venner, lå tit i samme hundeseng, så vi kunne beholde begge hele deres lange liv til de blev ca. 15 år gamle. De døde med et års mellemrum. og blev begravet i vores have.

11-08-2013, 19:50

Her ses de to "stridsøstre" Denise og Colmbine14 og 15 år gamle i 2009.

11-08-2013, 20:06

Aase, tak for din dejlige beretning af dine to skønne hunde, dejligt at de blev så gamle sammen ;);

Jeg tror vi gør det at vi hver især giver hver sin hund mad, og naturligt, vil det være gåtur hver for sig den første tid, da den lille jo ikke kan/skal gå så lange ture som vores gør nu.
Lyder det som en god idé?

Jeg var hjemme med vores første i fem uger, da vi fik ham, og jeg tager 4 uger denne gang, dog kun to uger med helt fri, og så to uger hvor jeg arbejder fra 8-12, så vi kan komme ind i rytmen stille og roligt. Vil så de første to uger holde godt øje med dem, så jeg kan iagtage hvordan de er med hinanden, og vores første sover i soveværelset på sin pude, og det vil den lille ny selvfølgelig også komme til.
Når de skal være alene, vil jeg se hvordan det går, når vi begynder med de der 15 min. ad gangen, og så finde ud af om jeg skal dele dem op med et lille hegn når det bliver "hverdag".

Uhhh håber virkelig de bliver bedste venner, og grunden til at vi får en ny nu, er at jeg har læst så mange steder at man skal vente til den første er et år, så jeg tæbkte 1½ år, er da godt så ;) og nu får jeg her at vide at de egentlig skal være 3 år før de er klar..... det er sørme svært at blive klog på ha ha ha ha

11-08-2013, 20:17

Ser først billedet nu, hvor var de dog bare dejlige, sikke nogle skønne ansigter ;)

12-08-2013, 19:15

Hejsa Beaglepack - tusinde mange tak for de gode råd ;) jeg havde faktisk også tænkt på at jeg måske kunne tage den lille med i en "taske" når vi går de lange ture om eftermiddagen, og jeg kan forstå på dig at det gik fint da du gjorde det, så det gør jeg nok, mens den er helt lille, og jeg går hjemme alene på "barsel" ;)

09-10-2013, 09:43

Hejsa til jer, der var så søde at bruge tid på at besvare mine spørgsmål ;O);

Vil bare lige følge op på min tråd og sige at det er gået ud over alle forventninger med lillebror Sammy.
Vi har haft ham hjemme i 1½ uge nu.
Vi har forfordelt Cash en hel del, uden at Sammy har manglet, men mad og godbider og kærlighed kommer først til Cash og så får Sammy samme "portion" af kærlighed, så der har slet ikke været nogen form for jalouxi... og Cash er så sød og tålmodig med den lille, han ligger sig ned på siden og så leger de rigtig godt - han har kun skælt us på den lille to gange, og det var mens han lå med et kødben - han knurrede ad ham og tog sit ben og gik sin vej.....
Vi sørger for at holde den lille lidt væk når Cash ligger og tager sig en lur, og vi ved han er træt...

Jeg har igen taget "barsel" i 3 uger og så efterfølgende 1½ uge på halv tid, så nu skal vi tilat træne alene hjemme sammen.
Sammy har vist tillid og trykhed fra dag et, og Cash har virkelig været en stor del af det.

Kh Joane

09-10-2013, 11:58

Til lykke med lille Sammy.

Helt klart at han nyder, at der er en anden hund, i hans nye hjem. Det er jo hårdt for en hvalp at flytte hjemmefra mor og søskende. Det er derfor også nemmere for jer at få hvalp nr. 2, der både leger og opdrages i hundeadfærd af den anden hund.

Når Cash "skælder" ud evt. giver et lille nap i Sammys øre, skal i ikke blande jer. Han opdrager derved Sammy ved hundesprog- og sin adfærd, så Sammy lærer og lystrer. Det er også en hjælp til Sammys forståelse for, hvordan han skal opføre sig overfor andre hunde.

Selvom de har hvert sit sovested, ligger de sikkert også gerne i samme seng, men igen hvis Cash nogen gange ikke vil, så "fortæller" Cash ham det, og Sammy må gå væk.

Det er godt, hvis Cash selv kan holde ham "fra livet" , når han spiser ben, men vær i nærheden, så det ikke udvikler sig til en kamp. Især når Sammy bliver ældre og vover noget mere.
(Mine hunde har altid ligget i hvert sit bur med hvert sit hyggeben.);

Sålænge Sammy ikke er kønsmoden, opstår der sikkert ikke dominansproblemer.
Det er først, når han er 8-12 mdr. det kan ske. Men glæd dig over de trives sammen nu, og håb på det varer ved, at Cash har nået at markere sig som førerhund, så Sammy også som kønsmoden unghund respekterer sin plads som nr. 2.
Begge skal selvfølgelig respektere og være tryg ved dig som deres øverste leder.

Held og lykke med begge hunde.