Indlæg: 14

Oprettet af | Oprettet: 10-08-2013, 08:42

Halsbånd eller sele

Hej Jeg søger meninger om seler og halsbånd til min kommende golden retriver hvalp. Hvad er fordele og ulemper ved brug af selen på gåture og ved træning?
Halsbåndet er jo selvskrevet at han skal have det på med hundetegn, men jeg er meget i tvivl om, om jeg skal købe en sele til ham.
Nogle der vil rådgive :-)

Skriv et svar til indlægget10-08-2013, 09:14

ja vælg en god sele som sidder korrekt og går å langs med brystmusklerne istedet for på tværs, så hunden kan bevæge sig. Så slipper du for at ødelægge nakken med pludselige ryk. En sele tvinger dig også til at træne hunden i at gå ordentlig i snor- for ellers kan du ikke holde den. Du skal nok påregne 2-3 seler mens hunden vokser, men du behøver ikke købe de dyre modeller og det har også den fordel- hvis du kører i bil, at en hundesikkerhedssele kan monteres hundens sele og så er der to fluer med et smæk - mm du har bur til den i bilen :0)

10-08-2013, 09:26

Hej Pia Tak for svar. er der nogen bestemt betegnelse for den sele du nævner, andet end at den går langs brystmusklerne ? Og er der for og imod materialet selen er lavet af ?

10-08-2013, 09:41

jeg tror de kalder dem y seler men jeg er ikke sikker, det vigtigste er at der ikke er en brystrem på tværs af brystkassen. Jeg går ikke op i mærkenavne ,så jeg prøver selerne indtil jeg finder en som sidder godt. Der er dog kommet nogle nye italienske seler på markedet hvor hunden skal have forbenene igennem hulerne og så spænder man selen på ryggen- besværlige at få på og nemme at få af- de strammer ikke nogen steder og hunden har fuld bevægelighed - dem kan jeg godt lide. Her i starten skal du bare have en spinkel let sele - ingen grund til at smide en sele på der fylder lige så meget som hvalpen selv ;0) Har prøvet at Google og indsætte billede derfra- men det kan jeg ikke.

Jeg synes du skal vælge kunststof med en blød foring til hvalpen. Seler som man nemt kan tørre rene for mudder og som ikke bliver tunge for hvalpen hvis den bliver våd. Læderseler kan jeg ikke anbefale- de bliver for tunge desværre for de ser stjernegodt ud på hunden og min har da også en fed individuelt tilpasset lædersele men den glider alligevel og slider pelsen og værst af alt - generer hunden.

Og så tillykke med din lille hvalp- husk ikke at gå for langt med den før den har knogler og kræfter til det - en hvalp må aldrig blive udmattet.

10-08-2013, 10:56

Hej beaglepack og Pia

Alletiders nu er jeg meget klogere . Tak :-) Det mest smarte er vel at tage ham med til forretningen, så jeg kan prøve hvilken der passer ham. Men nu ved jeg hvilke model og hvilket materiale jeg skal gå efter. :-)

10-08-2013, 11:08

til beaglepack vil jeg lige sige- prøv at sætte dig ind i hundens fysiologi- og se hvordan musklerne er placeret på alle hunde. Forestil dig at løbe en tur hvor du har en lignende sele spændt om dine lår. Du kan ikke vurderer sagen ud fra om dine beagler løber eller ej med den sele- for selvfølgelig løber de. Ligesom du sagtens kan gå en tur med en hund der har smerter- uden du aner det.

Ja Mette, det bedste er at tage hunden med i en velassorteret butik :0) og held og lykke med hvalpen .

10-08-2013, 12:22

slædehunde seler går mellem benene fordi det er den både man giver både det bedste træk og den størst mulig arbejdskraft på hunden.- så det er da vist en luftig påstand at påstå man ikke kan løbe med seler der følger anatomien. De fleste politihunde går frit uden sele og er de i en situation hvor de skal hejsens/løftes har man en sele der er hensigtsmæssig til dette- her er trækket fordelt på hele kroppen og ikke på forbenene- her handler det heller ikke om at have fri bevægelighed i løb men om at kunne løfte hunden forsvarligt-

Jeg vil iøvrigt stadig opfordrer dig til at sætte dig ind i tingene inden du udtaler dig, for det virker ærlig talt noget små dumt det du skriver. Jeg gider ikke diskuterer yderligere, det er jo dine egne hunde det går ud over..

10-08-2013, 21:22

Til en hvalp så er det vigtigste, at du vælger en sele, der sidder ordentlig fast på den, er blød og behagelig og som kan vokse med opgaven.

Vi valgte Hurtta's Y-sele fordi vi fik lov til at prøve flere slags seler, heriblandt K9, et par h- og t-seler og så nævnte Y-sele (herligt med hundevenner med garderoben fuld). Det var den sele, der tydeligt generede både Shiba og Sacko mindst, sad bedst fast, og som et ekstra plus så viste det sig også, at de kunne bruge samme størrelse længe.

Tag din hund med i en hundeudstyrsforretning og se hvad, der passer ham bedst, det afhænger jo af den enkelte hunds bygning. I starten ville jeg nøjes med en lille billig blød nylonsele, f.eks. har maxizoo nogle udmærkede til ganske små penge, når han så bliver lidt større, så find en lidt bedre kvalitet, det er jo først her i skal ud at gå "rigtige" ture.

Du kan se den model, vi valgte her, ikke noget særlig godt billede, men som det kan ses, så sidder den godt, er godt polstret og generer ikke hunden ved bevægelse. Halsåbningen er forholdsvis stor, så hunden kan vokse i den, og bagerste del kan reguleres temmelig meget. Vi havde faktisk kun to forskellige seler i deres hvalpe/unghundetid.

Idag har vi flere typer sele, og det vigtigste for mig er stadig pasformen, og at de kan bevæge sig uhindret, og det kan de altså med de fleste sele-typer, HVIS de er ordentlig tilpasset den enkelte hunds kropstype.

Og så held og lykke med det lille nye familiemedlem, Mette! :-)

11-08-2013, 07:00

Hej Kirsten Tak :-) Jeg starter ud med en nylonsele, som begyndersele. det vigtigste er vel fra start at lære ham at have den på. Men selvfølgelig skal den sidde ordentlig og være behagelig for ham. Jeg bor ved en velassorteret forretning og hvor de ved hvad de snakker om, men altid rart lige at have meninger og erfaringer med fra de garvede hundefolk ;-);

Tak for held og lykke :-) Glæder mig som et lille barn.... Ps. skønne hunde du har :-)

12-08-2013, 12:21

Hej Pia
Jeg bliver lidt nysgerrig når du skriver at selen ikke må have en rem som går på tværs af brystet. Hvorfor?

Jeg vil så samtidig sige at alle vores 3 bruger Julius K9 seler som netop har denne tværgående rem. Og jeg har aldrig oplevet nogen problemer med dette. Vores hunde er blandinger af Siberian Huskey og Langhåret hønsehund, så nogen med temmelig meget energi i.

Jeg ved at der også kan købes y-stykke til denne sele, hvis det er hvad man ønsker og findere sig mere tryg med.

Jeg vil meget gerne anbefale denne sele.

22-08-2013, 00:27

Jeg har både en K9 og en Y-sele til min Lhasa Apso. Den første har jeg mest brugt om aftnen, når det var mørkt, og havde så monteret nogle lygter på den.
Y-selen bruger jeg til de lange dagture (3-4) timer/dg. Den er dejlig blød, og sidder absolut bedst, også når han sidder på forsædet af bilen med den almindelige sikkerhedssele sat fast i Y-selen.
Jeg har for øvrigt fået den anbefalet af Dyreværnet, som forhandler mange forskellige seler.
Men da både hunde og mennesker er forskellige, er vores ønsker og behov også forskellige.