Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 09-08-2013, 07:49

Hund nr. 2

Hej Hej

Jeg har en skøn schæfertæve på 5 år,og om 2 uger flytter vores nye golden retriver han ind på 8 uger :-) Hvad kan jeg gøre for at det første møde bliver en god oplevelse for begge hunde? Jeg er meget sikker på at tæven vil blive meget glad, måske enda lidt for glad, da hun er meget " lalleglad " og elsker gæster og besøg af andre hunde ( bare det ikke er tæver ) Men er der noget jeg skal være særlig opmærksom på? Og hvordan har I taklet det med at en hvalp flytter ind, sådan generelt i den første tid ? En anden ting jeg gerne vil høre jeres mening om : Der kommer jo et tidspunkt, hvor hvalpen er kønsmoden og så er udfordringen jo at have 2 hunde med hver sit køn ;-) Jeg vil gerne undgå at neutralisere dem, kan man give tæven noget for at undgå parring, P sprøjte eller andet ? Eller er det " bare " at være obs på de ikke parrer ?

Mange hilsner Mette

Skriv et svar til indlægget



09-08-2013, 11:40

Allerførst til lykke med hund nr. 2. De to skal nok få et godt liv sammen.
Tæven skal selvfølgelig være "overhund", rangorden plejer at gå helt af sig selv, når der er så stor aldersforskel, også hvis i havde valgt en tævehvalp.

Nu har i valgt en af hvert køn, så vil jeg tilråde jer at lade tæven sterilisere, før hanhunden er kønsmoden. Så I undgår 3 ugers uro i huset. Ikke mindst af hensyn til hundene. I kan lade jeres dyrlæge råde om, hvornår tæven bør steriliseres.
Derved sikres tæven også bedst muligt mod mælkekirtelknuder og livmoderbetændelser. Som især ældre tæver rammes af.
Jeg har selv denne dyrekøbte erfaring med min Bella på snart 12 år. Siden marts er hun blevet opereret to gange, i marts og juli, for disse sygdomme. Syet med 27 sting første gang, 3 sting sidste gang, til en dyrlægeudgift på ialt 24.000.-kr.
Til en sammenligning koster en almindelig sterilisation ca. 5-6.000.- og udføres nemt af de fleste dyrlæger.

Ved første møde, ville jeg lade dem mødes udenfor egen matrikel, og gå en lille tur med begge i snor, hvor de kan hilse samt får mulighed for at snuse til hinanden.

Hjemme igen, slip dem løs i haven et stykke tid, før de lukkes ind i huset sammen, hvalpen vil sikkert gennemsnuse haven, og så skulle den største lege-energi være "brandt af."

Måske begynder jeres tæve allerede hjemme, at opdrage på hvalpen i haven, hvis hun synes den bliver for ivrig, det skal i lade hende gøre, den lille ny, skal lære tæven bestemmer. Det kan godt virke lidt barsk for jer at se, men i skal ikke blande jer, så længe opdragelsen sker ved hundesprog og på hundemaner.
Kun hvis legen går helt over gevind, eks. at ingen af dem stopper, så skal i selvfølgelig gribe ind, som den gode leder af begge hunde.
I må observere dem sammen, og følge jeres kendskab til tæven, hundeforstand og sunde fornuft. Held og lykke med begge hunde.

09-08-2013, 16:08

Vil bakke op om de andre indlæg, der påpeger sterillisation af tæven, som en nødvendighed - man kan ikke være obs på, de ikke parrer 24/7 - den ene må ud af huset, mens løbetiden står på - at ha' hanner og tæver sammen er noget for opdrættere, der har indrettet deres hjem til hundehold, og kan udholde evt. hanhundehylen som baggrundsstøj, mens de er lukket langt væk - løbetidstrusser, børnelåger og lign. kan ikke afholde fra parring, hvis driften er der.

Min sterilliserede tæve levede et langt og nogenlunde harmonisk liv med hanhund - den næste tæve gik hurtigt i løb og "helvede var løs" - så jeg foretrækker bestemt også samme køn, ved flere hunde.

09-08-2013, 19:42

Hej Hej
1000 tak for jeres respons og input, det kan jeg bestemt bruge til noget :-) Jeg har tidligere overvejet at neutralisere min tæve, alene af den grund at hun er meget dårlig til at holde sig ren,men jeg har ikke gjort mere ved det, da jeg så alligevel blev i tvivl, om det var grund nok, og om det ikke var synd for hende. :-) Så nu er det afgjort, Tak :-);

Jeg vil gerne høre jeres meninger og erfaringer med : Jeg kan godt frygte lidt, hvordan mit forhold til hvalpen bliver, når nu her er en artsfælle i forvejen. Selvfølgelig kræver det meget tid hvalpen og mig imellem, hvilket ikke er et problem, da jeg arbejder hjemme,og har alle muligheder for at være sammen med ham hele dagen og aftenen. Men samtidig skal jeg jo ikke svigte den "gamle ". Så jeg har tænkt at fortsætte mine gåture med hende alene, 11/2 time og 1/2 time om dagen, og så de små gåture med hvalpen alene. Der ud over skal jeg starte til hvalpetræning, og jeg overvejer at træne agiliti med tæven, så der også sker noget for hende. Hvad mener I

Ps. Tak for tillykkerne :-)

10-08-2013, 05:43

hej.

Tillykke med din nye hvalp.

Da jeg fik min ny værende hund, havde vi en gammel tæve, hun var 8 år, da vi fik hvalp, de mødtes i haven uden de store problemmer, og hun bad om hjælp når hvalpen blev for meget, også stoppede vi ham, et par enkelte gange gjore hun det selv, og ja, det ser lidt voldsomt ud, når en schæffer står med åben gab og holder en lille hvalp rundt halsen, og holder ham nede, men han fortjente det. :);

jeg har altid gået med mine sammen, på gårturene, trænede jeg dom så, gjore feks nogle rally øvelser med den ene, mens den anden sad og ventede, og omvendt. i bland kastede jeg nogle bolde ud, som de skiftedes til at hente. de måtte bare vente på hinanden. og det funkerede fint.
Det er klart at i starten kan den lille hvalp ikke gå så langt som den store, men min var så lille at jeg kunne bære ham.

begge mine var neutraliserede. hvilket jeg aldrig har fortrydt.

10-08-2013, 08:09

Hej Beaglepack og Eva

Tak for jeres svar. Jeg fortsætter mine gåture med tæven så vi kan få alenetid :-) Den med flere børn har jeg slet ikke tænkt over, men har 3 stk, og det er jo rigtigt, dem finder man jo tiden til :-);
Tak for tillykke Eva... Jeg glæder mig som et lille barn, 2 uger i dag, så skal jeg hente ham :-);

Jeg fortalte min mand i aftes hvad I alle har skrevet til mig, og da jeg nævnte det med at neutralisere tæven, sagde han - Så kan hun jo ikke få hvalpe... Han havde i tankerne at parre dem, når hvalpen er gammel nok... ??? Men det er jo en helt anden snak. Blandingshvalpe... Hvalpe uden stambog...osv osv... Der er jo rigtig mange meninger om netop det emne. Og det er jo en kæmpe beslutning at tage, om man vil have hvalpe :-)