Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 08-08-2013, 20:23

Hurtta halsbånd

Halløj! :)

Jeg går og overvejer at købe nyt halsbånd til min bordercollie anton. Jeg kigger lidt på Hurtta pro halsbånd med halvkvæl og deres sports model.

Han har ikke halsbånd på indedøre og tænkte at det skulle passe så den ikke "kvæler" men den stidder til halsen når den er strammet helt ind. Hvis det giver mening :)...

Det er tiltalende at det er så bredt og dermed dækker flere hvivler end et normalt og derfor fordeler presset hvis han trækker. Men også det at hvis han får en gren ind under halsbåndet har han mulighed for at hive sig fri.

Men også et godt forslag til agility da jeg synes de fleste liner hvor snort og halsbånd er i et bliver meget tynde..

Er der nogle som har erfaring med disse typer halsbånd ?

på forhånd tak :)

Skriv et svar til indlægget09-08-2013, 15:50

Jeg synes, det du har valgt er udmærket (og praktisk) til gåtur, men hvis du går/eller vil gå til agility, synes jeg retrieverlinen er at foretrække - det er meget nemmere lige at smide en "lasso" om halsen på hunden i pauser og mellem øvelserne - halvkvælen skal jo tilpasses, så den hurtig er til at få over hovedet på hunden.

Har selv en kraftig (12mm) retrieverline, som jeg nu bruger til gåtursline til min gamle bearded collie (der íkke længere er så vild) - elsker den line - et af de bedste køb :)

10-08-2013, 05:50

hej.

synes det lyder som et fint valg.

min går i sele på de daglige gåture efter som de forgår i skov, og han så kan få snuset lidt rundt, i byen, bruger jeg ofte retriever snor til min.
til agility har min gerne selen på også, synes ikke det er det store problem, at ta den a og på.

10-08-2013, 06:24

hvorfor ikke have sele på hunden når I går, så kommer der ingen belastning på halshvirvlerne under nogen omstændigheder.
Jeg vil altid vælge et fast halsbånd, og jeg bruger de rundsyede bløde kalveskindshalsbånd som hverken slider pelsen eller på anden måde skæmmer eller generer hunden - det har også den fordel at hunden altid bærer sit hundetegn, hvis uheldet er ude og den skulle komme for langt væk en dag.
Med et halvkvæler er der altid en risiko for hunden kan hænge fast et sted .
Mht. belastningen på nakkehvirvler er det påviseligt at man på røntgen billeder kan udpege hvilke hunde der går ture med snoren i halsbånd og hvilke hunde der ikke gør. Man øger simpelthen mængden af slidgigtskader på hundens nakke.

13-08-2013, 21:29

Vi har også en retriverline men synes den er meget tynd så det virker voldsom når han trækker i den. Det ville bestemt være at foretrække hvis han lærer ikke at trække med et form for halsbånd på der kommer hurtta halsbåndet ind i billedet.

Jeg har godt nok fået fortalt at man hverken må løbe agillity med sele eller halsbånd så retriverlinen var jo smart og synes det er lidt træls at stå og bakse med en sele når man skal have den af og på en del gange jo.. :(

Jeg har lige læst et kapitel i Fra hvalp til hund af Irene H. Jarnved hvor hun beskriver man både kan bruge sele og halsbånd på længere gåture, så hunden godt må trække i selen men ikke må når snoren er i halsbåndet.

Han går nu rigtig fint i selen, og trækker næsten aldrig så det var en mulighed.

13-08-2013, 21:30

-Og mange tak for jeres svar :) det dejligt at kunne hente lidt hjælp ved nogle erfarne hundeejer ;)

14-08-2013, 06:59

Nu kender jeg ikke det præcise hurta halsbånd, men jeg har haft god erfaring med halvkvæl. Jeg havde brug for et halsbånd som blev smalt nok til at min hund ikke kunne bakke ud af det på en trafikkeret vej (hvilket hun kunne finde på da hun var yngre hvis hun blev meget ivrig) og samtidig et halsbånd som hang løst når hun ikke var i snor. Jeg har som sådan ikke haft brug for kvæl.....bare at det sad tæt når hun pludselig trak.
Mht. sele er der rigtigt at det belaster mindre hvis hunden trækker, men som jeg ser det må målet være at lære hunden at gå pænt uden at trække og da har du alt andet lige meget bedre kontrol på hunden i et halsbånd. Jeg bruger kun selen når vi går spor eller hun sidder i cykelvognen eller hvis hun får lov til at trække min datter på en slæde....altså situationer hvor det er meningen at hun skal trække eller kun holdes tilbage. Da hun var hvalp og var i læringsprocessen omkring at gå pænt brugte jeg dog selen (som en ovenfor nævner) til at give hende nogle frirum hvor hun godt måtte trække hvis vi var på vej til et bestemt mål som ville have taget hele dagen hvis jeg skulle stoppe op (og vente på at hun vendte sig mod mig og linen slappedes) hver gang hun forglemte sig.
Det korte af det lange: et halvkvæl halsbånd er ganske udemærket til træning og gåture når hunden har lært at gå nogenlunde pænt. De fås jo også i kraftig rundsyet form hvor de er behagelige og ikke slider på pelsen.