Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 07-08-2013, 13:50

Forskellene på allergihundenes personlighed

Hej med jer!

lige på og hårdt:

Hvad er forskellene på allergihundenes personlighed?

Jeg tænker mest:

Bichon Frise
Coton de tulear
Shih tzu

- men kom gerne med andre racer og deres personlighed

Skriv et svar til indlægget22-08-2013, 12:43

Da jeg for nylig købte en hvalp, googlede jeg racen og læste en masse om den, inden jeg besluttede mig for hvilken hund jeg ville have. Besluttede mig for, at købe en Bichon Havanaise, bl.a. fordi der stod, at den havde det mildeste sind af Bichonnerne.

Den fælder heller ikke, men til gengæld er der noget pelspleje. Hvis man børster den igennem hver dag (skal gøres fra den første dag du har hunden), og det tager kun ca. 5 - 10 min., er det ikke noget problem og min hvalp elsker det.

Han er livlig og elsker at lege. Udfordrer ham mht. fodring , f.eks. aktivitetsbold, bræt, smide tørfoderet ud på gulvet.

Er meget social i forhold til andre mennesker og hunde (jeg har vænnet min til det fra start) og er meget lærenem.

Endvidere et lille godt råd (synes jeg selv). Før jeg fik ham hjem, købte jeg et hundebur i Harald Nyborg, hvor jeg lagde tæpper i bunden (står i min stue), og en slaskehund , som skulle give ham tryghed (det viste sig at den var større end ham), og en transportkasse som jeg havde med, da jeg hentede ham hvori jeg havde lagt slaskehunden. Han peb kun en lille smule, da vi kørte hjem og fandt tryghed i slaskehunden.
Da vi kom hjem, satte jeg transportkassen ind i buret, så han kunne sove i fred og ro, og er hans "helle". Havde desuden ingen problemer med ham den første nat, hvor han sov i 5 timer, og efter 14 dage og frem til nu sover han i 7 - 8 timer om natten.
Det er selvfølgelig og en stor fordel for mig, da jeg altid ved hvor han er, kan tage ham direkte ned når han har sovet, og han har indtil nu, ikke ødelagt noget alvorligt , kun bidt i en ledning, og en lille smule i en sandal, fordi jeg hele tiden har givet ham nogle hårde gummiting, og ben at tygge i.

Håber ovenstående kan hjælpe dig med et godt valg af hvalp.

Mvh en "hundemor"

30-08-2013, 22:51

Måske du ikke har stødt på Lagotto Romagnolo hunden? Det er en meget "blød"hund at have med at gøre, og den følger dig og familien i tykt og tynd og nyder det. Det vil meget gerne aktiveres i f,eks agility, som jeg går til med min ene Lagotto tæve. Den anden skal først være 1 1/2 ´år så skal vi også gerne starte. Hun elsker når vi kommer til agility. Hun er glad for turene i naturen og ved vandet.
Hun er en familie hund og utrolig glad for børn (det er de begge) og det selvom der ikke i hverdagen er børn i huset. Men kommer børnebørnene sidder hun gerne lårene af dem. og møder vi en gruppe børnehave/skolebørn i skoven sætter hun sig gerne i midten og lader sig gerne klappe og kæle med De er utrolig dejlig at have med at gøre, og så har du ikke hårene i huset da det er en hund der skal klippes!
De er med mig alle vegne i byen , på stranden på gåtur i/på gågader og har lige været i Tyskland for at få parret den ene, og vi var i stormagasiner, og rundt i Hannover osv. Det gik upåklageligt. Nogle rigtig dejlig tøser. Måske skulle du læse lidt om racen!
Held og lykke og god fornøjelse
Hilsen
lagotto@live.dk

01-09-2013, 06:50

Hej,

Det undre mig lidt, at du slet ikke har overvejet en Lhasa Apso. Der vil du få en hund med et super mildt sind.

Jeg synes du skal prøve, at læse lidt om racen ... du vil ikke fortryde! Jeg har selv Lhasa Apso'er og jeg ville ikke bytte for noget i verden!

Mange hilsner
Lena

01-09-2013, 07:16

Hej,

Det undre mig lidt, at du slet ikke har overvejet en Lhasa Apso. Der vil du få en hund med et super mildt sind.

Jeg synes du skal prøve, at læse lidt om racen ... du vil ikke fortryde! Jeg har selv Lhasa Apso'er og jeg ville ikke bytte for noget i verden!

Mange hilsner
Lena