Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 03-08-2013, 01:55

Altså! Min hvalp bider i børnelågen.

Hej alle.

Jeg er lidt i vildrede!! Jeg har en dejlig lab hvalp på 16 uger. Han har endnu ikke været slem til at bide i møbler og lign. Men noget han er blevet glad for at bide i, er den børnelåge vi har sat op. Det er sådan, at han kun er i entreen om natten og når han er selv hjemme, hvilken lader til at være fint. Han har sit legetøj, tæppe, vand m.v. Men nu får børnelågen altså nogle gode bideture! Det er så ligegyldigt om den går i stykker! Vi købte den brugt de en slik. Er mere nervøs for al de små træsplinter som han spiser og kan få i den gale hals eller andet.
Jeg har prøvet at smøre citron på, det slikker han bare af med velvære.
HJÆLP!!!

Skriv et svar til indlægget03-08-2013, 14:54

Jeg kan godt forstå du er nervøs, ved at din hvalp spiser trægitret. Den kan jo risikere at få splinter i maven, der ikke er godt, når det skal ud gennem tarmen.
Og når den nu har fundet på den "leg", enten af kedsomhed eller fordi den ved, der kommer den ind og ud af entreen, så fortsætter den med det. Især i alene-hjemme tiden.

Er du i tvivl om den har spist træ, kan du give den asparges, der vil vikle sig om evt. splinter, så det bedre kan glide igennem tarmene uden at skade. Det er altid klogt at have en dåse asparges i huset, når man har en hvalp.
Citron har åbenbart ikke virket skræmmende på din hvalp, prøv at smøre tremmerne med eks. teakolie, det lugter og smager i hvert fald grimt. Det har i hvert fald virket for en af mine hvalpekøbere, så hvalpen "AutoBølle" afholdt sig for at spise dørkarme og skabslåger.
Familien smurte det på de steder, han havde bidt, det var nok til at stoppe ham i det.

Men ellers vil jeg anbefale dig det allerbedste, at udskifte børnegitret med et af metal. Det er ikke så "bide-tillokkende", og ender derfor ikke i maven.

03-08-2013, 15:04

I den forbindelse, kan jeg fortælle, at en af mine voksne tæver, med hang til kattelorte, fik en splis-splint i maven, fra bedet katten havde nedgravet sine lorte i.

Det resulterede i hun blev øm i bugen, og måtte opereres. Dyrlægen fjernede 8 cm. tarm som splinten havde skadet, den sad nu på tværs i tarmen. Vi fik den med hjem i en plastpose.

Hunden blev hurtig frisk igen, og vi blev 11.000.- fattigere.
3 uger før var hun blevet sterilliseret grundet løbetidsproblemer.

Vores bede blev tømt for splis, vi ville ikke risikere problemet gentog sig, for vores hunde.

03-08-2013, 15:05

Og så var katten der dagligt besøgte os, ikke engang vores kat.

03-08-2013, 19:36

Flis skulle der stå.

04-08-2013, 07:37

I tillæg til det Aase skriver, synes jeg i skal se over om hunden er under eller over stimuleret ?

hvalpe forændra sig meget i den alder.