Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 30-07-2013, 13:30

Tid på pasning af hund

Hej alle,
Vi har længe overvejet at købe en hvalp. Da vi aldrig har haft hund før, er vi er dog meget i tvivl om hvor lang tid/hvor mange timer man skal bruge på pasning af hunden om dagen? :-) med pasning menes: luftning, børste den mm. Vi har overvejet at købe en labrador retriever eller en Golden retriever :-);
Tak på forhånd.

Skriv et svar til indlægget30-07-2013, 16:27

Det er svært at sætte et præcist timetal på, som sådan er det jo 24/7 fordi hunden gerne skulle være en del af ens liv.

Men den helt lille hvalp har ikke brug for lange gåture, mere oplevelser og lære sin familie og nye omgivelser at kende - den lille hvalp skal sove meget, når den til gengæld er vågen, skal man være på hele tiden, og ud med den når den netop har sovet, spist drukket og leget - blæren er lille og den kan ikke holde sig natten igennem + det er i hvalpetiden den skal lære gode vaner, som ikke at bide løs i ejeren, kunne være alene hjemme uden at være bange, kunne acceptere evt. andre dyr, børn, gamle og unge, voksne, trafik.

Som unghund "glemmer" den, hvad den har lært og det kan være en opslidende periode, men den kan nu gå længere ture, og er man startet på hvalpetræning er det en god idé at fortsætte - nogle bli'r "bidt af" træning og går flere gange om ugen (også når hunden er voksen), andre nøjes med den ene time og fortsætter med det man har lært hjemme.
Nogle går med voksen hund flere gange om dagen af en times varighed, andre mindre, men bruger måske mere tid på aktiviteter. (Lab og golden vil gerne apportere og gå spor);

Retrieverne I har valgt har ikke brug for den helt store pelspleje, men golden mere end lab - vil mene en halv til en hel times gennembørstning om ugen kan gøre det.

Som sagt er det at ha' hund at vælge noget til og dermed også andet fra - man skal hele tiden tænke hunden ind i det man foreta'r sig - når man får en hvalp, må man sørge for at ha' fri - ikke bare gå på arbejde/skole dagen efter og tro den sagtens kan være alene, og det er heller ikke OK at forlade hunden straks efter man er kommet hjem - så alt i alt skal der bruges rigtig mange timer, hvis man vælger at være hundeejer.

Vil anbefale at I læser nogle af de udmærkede bøger, der er skrevet, om det at få hund....

30-07-2013, 16:30

Nu er jeg selv rimelig grøn hundeejer! Jeg har en border collie på 7 måneder, anton.

Jeg bruger rigtig meget tid på ham, men jeg elsker det også. Vi træner mindst 30 min om dagen ca.
Jeg børster ham gerne en gang i ugen men nu er han også moderat langhåret så jeg slipper for at støvsuge så meget :)

Det med motion svinger meget for os. Somme dage går vi nok sammenlagt 1,5 time i snor men hvor vi så evt tager til stranden eller hundeskove så han kan rende af, så gider han ikke rigtig ud og gå resten af dagen. Vi kan også sagtens gå 3 timer sammenlagt i snor om dagen.

Jeg synes meget tid går med at give ham små opgaver han kan ligge og løse i ro og fred men i det hele bruger jeg i værtfald 5 timer på ham om dagen :);

Håber i finder ud af det med en lille vaps :) alt held og lykke herfra :)!

31-07-2013, 06:39

hej.

kan godt forstå dit spørgsmål, men det er svært at svare på.

Min hund er med overalt hvor han kan, komme med.

Da han var hvalp, brugte jeg mange små pas, hvor jeg trænede ham, feks. når der var reklammer, i en film om aften, så lærte han sig, at nu gør vi noget, og nu pauser vi. det var bare lidt , sit dæk, og indkaldning, i stuen.

idag, går jeg et par timer med ham, samt træner ham nogle gange om ugen. nogle gange lægger jeg spor til ham.

hjemme er han rolig, han ved hvor han må ligge, osv.

tilgengæld har jeg en veninde, der har 2 små hunde, hun bruger ikke særlig meget tid på sine, går ikke særligt meget med dem, og træner slet ikke med dem, eller stimulere dem på nogen måde, og det gør, at de er fulde a energi, vimser rundt konstant, og gør, ved hver en lyd. med andra ord, de fylder rigtig meget. så å den måde bruge hund meget tid på at sige ti nu stille og gå og læg jer osv.

Så i starten vil det nok føles som om, i bruger rigtig meget tid på hunden, og efter hånden bliver det en vane.

31-07-2013, 19:42

Tak for alle svarene!
Det har hjulpet meget på at danne et billede af hvordan det er at passe hund og hvor meget det kræver :-)