Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 24-07-2013, 19:30

Hvor tidligt kan hunde begynde på at arbejde?

Hej alle,

Jeg har en dejlig Rottweiler på snart 15 uger, der er velsocialiseret, lidt fræk men stolt og lydig. Vil meget snart gerne have ham med på arbejde, så han kan bruge træningen ude "i det virkelige".
Vi skal primært søge og rundere omkring i Odense. Også skal vi køre meget i bil.
-Jeg arbejder som patruljerende vagt.

Min fornuft siger mig, at så længe jeg beskytter ham mod meget ubehagelige ting som voldelige forbrydere, vil han elske det og vænne sig til at arbejde! Hvad siger i?

Skriv et svar til indlægget25-07-2013, 05:32

Hej,

jeg ville helt sikkert ta min hund/hvalp med, så længe du beskytter den for ubehagligheder , den skal synes det er sjovt, og du skal respektere når den er træt. så kommer den at elske det.

Det eneste minus jeg kan se, er at det er varmt i bilen lige pt.

Hvor må det være dejligt at kunne ha sin hund med på arbejde, hvor den også for lov at lave noget.

26-07-2013, 10:48

Hej Eva,

Det var også min første tanke. Heldigvis foregår arbejdet om natten, så der er ikke så varmt igen!
-Så vil jeg i hvert fald tage ham med. Med mindre andre har et bedre argument! :);

Tak.

26-07-2013, 14:39

Jeg tænker du kan få råd om det, hos politiet.
Du kan evt. tilmelde dig et hold der træner politihunde.

27-07-2013, 09:38

Hej Aase,

Endnu engang er du der med gode råd!!
-Har netop sendt en mail til Odense Politihundeforening, og hørt om jeg må træne med. Det er ikke i min opfattelse at der er andre der træner politihunde som sådan, eller så gennemgribende som PH-Foreningen!

Tak!

27-07-2013, 10:39

Mod hvad nogle siger kan man starte træning med hvalpen fra den kommer hjem som 8 uger.....så længe det vel at mærke er udelukkende positiv "reinforcement" træning og man tager hensyn til hvalpens udholdenhed og koncentrationsevne. Den skal blot hele tiden synes det er sjovt.....længerevarende selvkontrolsøvelser synes jeg man skal vente med til hvalpen er mere moden. Jeg started klicker træning med sit, dæk, indkald og lignende med det samme (Riesenschnauzer) og begyndte også små slæbespor (trak en pølse eller leverpostej i en nylonstrømpe) over græsplænen som hvalpen ret hurtigt lærte og elskede at følge. Altid kun få min træning ad gangen.
Mht til miljøtræning sådan som at tage hunden med på arbejde, toget, gågade, børnehaven started vi også med det samme og har man en stor stærk hund som Rotweiler er det afgørende at den lærer at være tryg i alle mijløer.....så forebygges angst/utryghedsbetinget ønset adfærd i fremtiden.
Bare husk at hvalpen har stor sovebehov så den skal have mulighed for at trække sig og hvile sig og sove så den ikke bliver overloadet.
Jeg har ladet mig fortælle at PH er fremragende brugshundetræning som er mindet på naturlig arbejdsglæde frem for at øvelserne skal udføres med streng præcision. Træner selv i en klub hvor øvelserne er baseret på PH programmet og min hund elsker det

27-07-2013, 15:33

Det er også dejligt for mig, hvis jeg kan hjælpe med nogle hunderåd. Vi kan jo alle komme i den situation, at vi får brug for hjælp.

Da du og Hanne har Rottweilerhunde, har i måske læst annoncen, og de mange indlæg om Greif på dba, der netop i løbet af 3 dage, har fået et hjem efter at have været internathund på et internat i Skibby i hele sit 4-årige liv .

Internat-ejeren gad ham ikke mere da han var 1-2 år, siden har han, været til adoption.
Nu er det åbenbart lykkes, men kun fordi en ung hjælper der har passet ham et par uger, tog sagen i egen hånd, og satte ham gratis til salg på dba.

En grotesk hundesag i mine øjne.