Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 01-07-2013, 14:49

Har jeg tid nok?

Jeg vil gerne have en hund, men er i tvivl om jeg har tid nok. jeg har arbejde men med meget varierende tider. Nogen dage fra 14-21 nogle dage længere og nogle dage arbejder jeg hjemmefra.

Jeg vil gerne have en terrier-race, så det er altså en mindre hund.

Hvad siger i?
Er der tid nok til en hund?

Skriv et svar til indlægget01-07-2013, 14:53

Udfra det du fortæller, synes jeg ikke du har tid til en hund, især ikke en hvalp.
Alt for mange hunde hjemskiftes grundet deres ejere ikke har tid til dem.

06-07-2013, 22:19

Vil det så sige at man faktisk heller ikke ville have tid til en hund hvis man eks. havde et 8-16-job og havde en halv time i transport hver vej?

07-07-2013, 09:04

Ja hvis hunden er alene hjemme i så mange timer, synes jeg det er helt uansvarligt at anskaffe sig en hund. Få i stedet for et akvarie med fisk, eller en fugl i bur.
Evt. en kat, hvis den har mulighed for at gå ud og ind, som det passer den, og uden risiko for at blive kørt over. En kat kan nemlig også kede sig. Både hunde og katte er selskabsdyr, der har behov for aktivering og samvær med deres to-benede familie.
Ikke dyr, der bare sover og keder sig en hel lang dag og nat, på nær nogle få aftentimer, hvor familien også har mange andre gøremål og interesser, end dem, de skal have tid til.
Så Sabrina vent med at få hund, til du har andre at dele ansvaret med.

07-07-2013, 18:02

Jeg er så én af de "uansvarlige", der har hund, selv om jeg har et 8 til 16 job, jeg prioriterer så samværet med hunden resten af tiden, dvs der ikke er noget jeg vil/skal efter jeg er kommet hjem - det er et ansvar at ha' hund, og er der ikke pasningsmuligheder, er der meget socialt samvær, man må sige nej til.

Den lille hvalp kan ikke være alene så længe, så hvis du er besluttet på at ha' hund, må du sørge for at ha' meget fri i starten og samtidig langsomt lære den din uge-rytme at kende, hvor du går og kommer på forskellige tidspunkter - men er enig i et mindre krævende dyr måske er bedre for en ung person, som jeg gætter på du er....

08-07-2013, 07:08

Hej.
jeg kender så flere uansvarlige mennesker der arbejde fuld tid, her i sverige 40 timer, nogle med ureglmæssige skiftende arbejdstider, og deres hunde er dejlige vel aktiveret hunde, der bliver prioteret i fritiden. og her oppe står mange hunde i hundegården, i alene hjemme tiden, da hunde kun må være alene hjemme i 6 timer, om de er indenfor.

tror det har meget at gøre med ,villighed, er du villig til at ta hunden med dig, så snart det er muligt, og har du evt, mulighed for at finde en fast der passer din hund. osv. og ikke har massere af interesser ud over hunden. feks, når mine børn træner karate, sidder jeg ikke og se på, jeg går med hunden, når vi vil ude og bade, finder vi et sted hvor Jensen, også må komme med, altså her om sommer. skal vi overnatte på camping plads, finder vi dem hvor der må være hund osv osv.

Det bliver sikkert lidt svært i starten, med lille hvalp, indtil den er renlig, også kan der stadig ske uheld, min er 3 år, og for nyligt var han alene hjemme fra kl 16-21, hvilket han aldrig har været før, og jo han havde heller ikke kunne holde sig, og der lå en bummelum, også er det bare at smile og tørre op.
Du kunne evt, finde en omplacerings hund, så den er renlig. også se til at den bliver velaktiveret fra dag 1. altså læse alt hvad du kan finde, og meld dig ind i den nærmest hunde klub, på et eller andet kursus, så i kan få en masse tips og ideer.

Ang terrier racer, skal du huske at det er meget selvstændige racer, så det kræver lidt ekstra, at få samarbejdet på plads, min gør kun noget, om han for noget igen. og de daglige rutiner kan også ta tid, da min var hvalp, og nu, skal han ligge på sin pude i køkkenet når jeg laver mad, jeg gider ikke at han sidder mit i det hele, og bare fordi han skulle det de sidste mange månder, så tog han det ikke som en selvfølgelig, og jeg skulle sige det til ham igen og igen, og det skal man gide uden at blive sur. Min gamle hund som var schæfer /lappe, var mere sådanne, at hun tænkte, når vi gjore sådanne igår, så gør vi sikkert også sådanne idag. men ikke sagt at de ikke kan trænes, når først de ved at det er sjovt at lystre, så kan man lære dem hvad som helst, og de er dygtige.

08-07-2013, 15:56

Kære allesammen,

Tak for jeres svar. Jeg er der lige nu hvor jeg først er ved at finde ud af om jeg kan have hund, og

@beaglepack & Aase: jeg vil jo gerne have en HUND, fordi det er en HUND og ikke bare et hvilket som helst dyr, derfor har jeg oprettet brugeren herinde og stillet spørgsmålet til hundefolk. Derfor behøver jeg ikke blive anbefalet andre typer husdyr. Men tak for jeres svar :-);
Den hund jeg påtænker mig at få skal være en lille selskabs/designer/terrier med et mindre energiniveau end jeg ved fx. jeres beagler har. Den må også gerne høre til de mindre fældene racer.

Jeg har fra da jeg var lille har vi haft hunde hjemme, og min far har og træner tysk korthårede jagthunde. Jeg har været med på sidelinijen, så jeg ved hvor krævende hunde KAN være. Og jeg ved det er en livsstil. For je kan ikke undvære hunde i mit liv. Så er der ligesom noget der mangler.

@eva og Tina. Det er godt at høre at det KAN fungere godt med et Alm. arbejde og hund. Det ville også undre mig meget hvis alle de hundeejere der går rundt herinde i byen skulle være pensionister, hjemmegående eller kontanthjælpsmodtagere allesammen. (Intet galt i det forøvringt.). Forøvrgt er jeg sikker på at jeg allerede nu ville kunne give en hund en mere hundevenlig tilværelse, sammenlignet med nogle af alle de meget unge piger der render rundt i byen med deres "modehunde".

Det er det der med at mine arbejdstider er at de er meget skiftende og ikke i et fast skema, spørgsmålet gik på.

Selvom min familie altid har haft hund, har det altid være "HUnde på landet" og da jeg bor i et lille byhus er det jo en lidt anden hundehverdag.

Min kæreste der bor sammen med mig, er også tit hjemme på andre tidspunkter end mig, så jeg har en sparringspartner.

Jeg er så heldig at mit arbejde er min hobby, så jeg har ikke så mange fritidsinteresser, når jeg kommer hjem er jeg for det meste bare "hjemme". Her kunne hunden jo komme ind som en fritidsinteresse, der IKKE var arbejde. Jeg går tit ture i skoven, byen og motionere en del.

Min plan er at jeg gerne vil have en hund til NÆSTE SOMMER, og har derfor et år til at forberede mig og finde ud af OM, HVILKEN & HVORDAN.
Jeg syntes det er en rimelig tidsplan og betænkningstid,- og ikke bare en impulsiv grille, MEN der er jo også allerede delte meninger om det kan lade sig gøre.

Jeg er allerede begyndt at læse lidt bøger om emnet med klassikeren alt om hunden, tilykke med hunden, når du skal have hund. Er der andre bøger der ville være gode til FØR/valg fasen :-);

P.S Eva og Tina, hvilke hunde har i?

08-07-2013, 16:10

Ak nej, ingen negativitet fra mig :0)

08-07-2013, 21:19

Jeg har svaret på dine spørgsmål ud fra dine oplysninger, om hvad du kan tilbyde en hund i indlæg nr. 1 og 2.

Nu fortæller du om dine hundeerfaringer, din livsstil, at du ikke er en af de meget unge piger der render rundt i byen med deres "modehunde", samt at du har en kæreste, du bor sammen med, så du ikke er alene om at tage sig af hunden.

Jeg gætter så på du er en moden ansvarlig kvinde. Så undskyld jeg troede, du var en ung enlig hundeuerfaren pige, der bare savnede et kæledyr at komme hjem til efter en lang arbejdsdag, og derfor anbefalede dig at få et andet kæledyr.

Du glæder dig over, at du også kan forstå ved at læse Tinas og Evas svar, at det ikke kun er pensionister, hjemmegående, og kontanthjælpsmodtagere, der kan have en hund.
At også det fuldtidsarbejdende folk kan have hund. Og at en hund derfor sagtens kan være alene hjemme i 10 timer dgl.

Selvfølgelig kan man som fuldtidsarbejdende have hund. Jeg er selv på grund af alder pensionist nu, og har kun Bella, men det har jeg ikke altid været. Jeg har som gift aldrig været kontanthjælps-modtager.
Da jeg fik vores første hund, tilhørte jeg det arbejdende folk, men vi var 3 min mand, vores søn og mig til at tage os af ham, så han var max. 5-6 timer alene hjemme.
Ligeledes da jeg havde 5 tæver, og fik 3 kuld hvalpe, var jeg i job.

Mht. racen Beagle, så kræver den ikke hverken mere eller mindre omsorg og aktivering, end hunde almindeligvis har behov for. De tilpasser sig fint til at være hund i en almindelig hundegod ansvarlig familie, unge som ældre, med eller uden børn i alle aldre. Jeg kender endog flere enlige hundeejere til velfungerende Beagler. Beagler fælder ikke mere end andre korthårshunde, og har heller ikke en pels der kræver særlig pleje.

Held og lykke med valg af en hund der passer til dig og kæresten.

09-07-2013, 06:39

hej,

tror mange skriver ud fra de oplysninger vi for første gang.

Og det ændre jo en del, til det positive, at i er 2 om hunden. selv om man kan stadig som enlig, søre for et godt hunde liv, jeg kender en der er enlig, og har blandede vagter, nogle 12 timers, og hun har så en god veninde der ta hundene de dage, det er det her med at være vellig til at finde løsninger.

selv har jeg en jack rusell, ham på billede. Han er meget aktiv, jeg går , mindst ,en lang tur med ham dagligt ca 2 timer, plus min datter løber med ham 3x om ugen, så træner jeg agility og rally-O , samt går lidt spor. indefor er han så ret rolig, det skal man være i mit hus. men han er altid "klar-parat". og ser vi ikke til at der sker noget sjovt, så gør han det bare selv.
Han fælder dog en del, ret irreterende med en hvid hund i en sort sofa. :)

09-07-2013, 09:54

meget kan fungere hvis man gerne vil det.
Jeg har selv Riesenschnauzer og det fungerer fint selv om vi er to udearbejdende og har 3 børn. Hunden er noget jeg prioriterer højt. Sørger for at den bliver aktiveret hver dag og ekstra i weekender. Går til træning med den 2-3 timer hver uge. Tager den med når jeg skal handle, hente børn, til fodboldkamp med børnene eller lignende.
I starten havde vi au-pair som dog ikke var særlig hundeinteresseret....men hun kunne overtales til en gåtur nogle dage og kunne også lukke hunden ud hyppigt da den var hvalp.
Nu er hunden alene hjemme fra kl 8 til 15.30 ca.....oplever ikke at den har nogen uro ved at være alene hjemme......de to ældste børn er blevet så store at de nogen dage tager direkte hjem fra skole og derfor er tidligere hjemme.
Hvis I er to er skiftende arbejdstider faktisk en fordel:);
Mht racer synes jeg personligt at terrier racerne er skønne...elsker den store personlighed og selvsikkerhed de typisk har. De fleste er dog ret aktive og kræver rigelig motion og især aktivering og så kræver de konskevent opdragelse og tålmodig positiv feedback træning......
Kerry Blue terrieren er kendt for allergivenlig ikke fældende pels.....Dværschnauzeren er ikke en terrier, men har karkatertræk der ligner og er trimmehund og fælder heller ikke så meget.
Irsk terrier er ligelede ruhåret, middelstor, aktiv og skøn

09-07-2013, 14:15

De andre har skrevet mange relevante og gode ting, som svar på dit andet indlæg, så jeg vil supplere din "bogliste" med : Hvalpen af Lone Greva og fra Hvalp til voksen af Irene Jarnved.

Du/I kan jo også ta' til nogle "før du køber hund" foredrag - DKK afholder nogle aftener og har også en dvd om samme - der er også en del dyrlæger, der afholder sådan en aften.

Har selv haft Basset Griffon og Bearded Collie hver for sig og sammen - der er rigtig meget forskel i sind og temperament, så de har skullet "opdrages" og aktiveres på hver deres måde.

Jeg kan godt blive lidt bekymret over du skriver "designer" - det er jo reelt en blandingshund, som man ikke kan vide hvordan falder ud, hverken af sind eller skind (pels) - det ta'r mange generationer før en blanding kan kaldes en race - der skal være homogenitet i både det mentale, størrelse/bygning og pelsstruktur i flere led, og det er der ikke i de såkaldte designer-hunde.

Men der er jo rigtig mange forskellige terrierracer, som Hanne også er inde på, så I kunne jo ta' et kig på www.terrierklubben.dk

10-07-2013, 22:42

Tak for alle jeres gode råd. Dejligt at høre! Nedtællingen til næste sommer er hermed begyndt.

Herhjemme har vi nu lavet et skema hvor vi kan se hvor meget vi er væk fra hjemmet, hvilke aktiviteter hunden vil kunne være med til, hvor tit/ længe den skulle være alene. Det vil om nogen måneder give os et mere reelt billede af vores dage. Og så må vi se derfra.

Imellemtiden læses der, og søges der. Hvalpebogen er købt, og har arvet min fars "hunden" blade, så ferielæsningen er i hus.

Så skal der bare findes en race? Det' godt nok svært!

@Tina: designer-hunden kom ind i billedet da jeg rigtigt gerne vil have en ikke fældene hund OG fordi min "egen" første hund da jeg var barn var en ubestemmelig blanding af en puddel og noget terrier/gravhund. Den fineste/sødeste/dejligste (...i kender følelsen! ) hund og det lugter jo lidt af det samme som de dersens designer dooldels. Men efter at have læst lidt grundigere på lektien, kan jeg godt se problematikken.

Hmm, motionere i med jeres hund. Et drømmesenarie for mig var at kunne tage hunden med på min morgen løbetur på ca 5 km. Vil det være en dum ide. Er der nogen af jer der løber med jeres hund. Og hvor kort-benede er de?

Tak og HIlsen fra Sabrina

11-07-2013, 06:46

Rigtig god ide, med skema nu, for ja, det gir et godt billed.

min hund er 33 cm over ryggen, så lidt kortbenet, og han løber med min datter ca 3 km,ca 3x om ugen. nogen gange med min mand på hans 5 km ture, og nogle gange cykler jeg ca 5 km med ham, så det kan de sagtens, Som du sikkert har læst skal de være mindst 1 år og udvoksede, også skal de jo trænes op, lige som vi skal., for ikke at få skader.

tror alle hunde, ville nyde sådanne en fast morgentur.

11-07-2013, 11:31

Jeg løber med min hund 5-6 km hver anden dag.....begyndte så stille da hun var 6 mdr (efter dyrelægens godkendelse)...helt fra 8 ugers hvalp var hun med mig på løbeturene placeret i en cykel/løbevogn og blev luftet under vejs.....i 6 mdr. alderen begyndte hun at få lov til at løbe noget af vejen selv. Hun elsker at være med og jeg synes det er skønt med selvskab og at luftetur og løbetur kan kombineres. Løbeturene har altid været lagt gennem parker og skov så hun kan tage e dukkert i skovsøen, snuse terrænet af og lege med andre hunde undervejs.
Min hund er Rienseschnauzer og har lange ben, men det behøver den ikke have for at kunne løbe med. Mange terrier har masser energi og kondi uden at være ret store. Undgår bulldog og andre tætte typer og korte næser.....puddelen er feks meget adræt og ville sikkert kunne klare løbeturen uden problemer. Hvis du vil løbe med hunden skal du gøre op med dig selv om den skal kunne løbe frit ved siden af eller om du har det ok med at den skal være i snor (personligt synes jeg det er noget mere afslappende at løbe uden snor på hunden).....hvis du gerne vil kunne løbe uden snor skal du undgå hunde med alt for stærkt jagt eller støver instinkt.....husky og malamutter er feks glade for at løne, men vil typisk have for meget strejfe/jagtinstinkt til at man kan stole på at de ikke pludselig stikker efter noget de ser eller har fået færten af.

21-07-2013, 20:46

Hej Ellen,

Åh, Det lyder som en dejlig dejlig hund, men jeg tror jeg skal have lidt mere tid...
Har ikke mere end en uge tilbage af ferien. Så det ville måske blive lidt forhastet- i det hele taget.

Desværre... åh hvor ville jeg gerne. Håber du finder et godt hjem til hende...

Sabrina

21-07-2013, 20:47

Hej Ellen,

Åh, Det lyder som en dejlig dejlig hund, men jeg tror jeg skal have lidt mere tid...
Har ikke mere end en uge tilbage af ferien. Så det ville måske blive lidt forhastet- i det hele taget.

Desværre... åh hvor ville jeg gerne. Håber du finder et godt hjem til hende...

Sabrina