Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 01-07-2013, 08:11

bugspytkirtel betændelse

ER der nogen der har erfaring med bugspytkirtelbetændelse?
Vores 6 år gamle yorki er indlagt på 4. døgn. Hun er meget meget syg og trods antibiotica, smertestillende, kvalmestillende behandling er der ikke anden bedring end at feberen er faldet.
Hun spiser ikke, men drikker en del vand og det kommer op igen, så hun får væske via poten.
Hører gerne hvis der er nogen der har erfaring med dette.
Molli`s mor Sussie

Skriv et svar til indlægget01-07-2013, 11:14

Kære Sussie.
Du kan gå på Netdyrlæge.dk og søge på "Akut bugspytkirtelbetændelse hos hund."
Her finder du svar på den sygdom.
Jeg ønsker alt det bedste for Molli, at hun hurtig kommer i bedring.
Og jeg føler med dig. Det er meget slemt at se sin hund så alvorlig syg.
Som "mor" til 8 gennem mange år, har jeg prøvet det flere gange, på forskellig vis.

11-07-2013, 19:29

Kære Aase Hansen... Tak for dine søde tanker. Vil bare fortælle, at vi måtte sige farvel til dejlige lille Molli efter 4 dage. Der stødte komplikationer til med nyrerne og leveren. Det var en meget meget svær beslutning, men nu har hun fred og ingen smerter. Og vi havde hinanden i 6 dejlige år.


Vi har lige nu fået en lillesøster til Soffi. Det er lille Mimi på 12 uger og hende og Soffi har det allerede helt fint sammen.

Rigtig god sommer.

Sussie

11-07-2013, 19:34

Desværre kom Molli sig ikke. Der stødte komplikationer til med nyre og lever og vi måtte lade hende sove ind, selvom det var meget meget svært. Hun var virkelig en dejlig lille pige. Vi fik 6 gode år sammen. Det er bare SÅ forfærdeligt når ens lille hund bliver så syg.

Mollis søster Soffi har nu fået en lillesøster på 12 uger. Hun hedder Mimi. Og de er allerede blevet rigtig gode venner. Det er dejligt, for Soffi sørgede meget i mange dage.

Hilsen og god sommer fra Sussie

12-07-2013, 06:21

jeg kondolere.

Det er en hård beslut at skulle ta, var selv igennem det sidste forår, pyha det er hårdt.


Tillykke med lillesøster

13-07-2013, 14:10

Hej Sussie.

I har nu oplevet både sorg glæde, ved det at have hund. Det gør meget ondt, hver gang man skal sige farvel til en elsket hund. Jeg har selv prøvet det syv gange, noget man aldrig vænner sig til.
I gjorde alle forsøg for at redde Mollie, uden at tænke på de økonomiske konsekvenser, som desværre ikke kom sig. Så i gjorde det rigtige ved at lade hende sove ind.

Til lykke med den lille ny. Soffie og hun skal nok få et dejligt langt hundeliv sammen.

I går blev Bella opereret for en kommende livmoderbetændelse, kun 4 måneder efter hun blev opereret for mælkekirtelknuder. Hun havde været i løbetid, der sluttede for 14 dage siden. Men hun blev ved med at dryppe lidt blod. Så vi turde ikke andet end at konsultere dyrlægen.

Da vores egen dyrlæge er på ferie, valgte vi en af de dygtigste dyrlæger i Nordsjælland.
Han fandt at hun var meget øm på livmoderen, og anbefalede operation, før hun blev rigtig syg af livmoderbetændelse. Den var tom, men meget irriteret rød, og hun havde flere cyster på æggestokkene. Sidst var hun også falsk drægtig. Da hun er en gammel hund, rammes hun nemt af bakterier i sin løbetid. Så det var bedst for hende at slippe af med det underliv.
Desværre havde forrige ejer ikke ladet hende sterilisere, efter hun havde født sine 15 hvalpe.

Bella havde det rigtigt slemt i går efter operationen, gik konstant rundt, halsede og kunne ikke finde ro. Ville hverken spise eller drikke. Så jeg kontaktede dyrlægevagten, der gav ok. til at hun fik en ekstra ½ smertestillende pille. Men jeg var ikke bange for hun dehydrerede, da hun mange gange ville ud for at tisse, så hun må have fået meget vand i drop under operationen.
I dag går det heldigvis bedre. Nu hun spiser, drikker, og går små ture. Nu nyder hun ro og hvile i haven. Om 10 dage skal hun have taget trådene. Så behøver vi aldrig mere at frygte hendes løbetider. Vi håber så hun fortsat vil være rask, så vi sammen kan have et dejligt hundeliv.
Men jeg ved godt, det gives der ingen garntier for.