Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 28-06-2013, 18:43

Overglad hund

Hej. Vi har en cocker på 5 år. En nem hund. Men vi har et problem som nu desværre fylder alt for meget i vores familie. Når vi får gæster eller selv kommer hjem, så bliver han så overglad. Han dominerer alt for meget og han tror at det er ham som folk kommer for at besøge. En ting er at han hopper op af folk men han siger sådan nogle høje glædes lyde. Det samme gælder hvis vi går tur og han ser en anden hund. Før i tiden kunne vi leve med det - det var træls - men vi bar over med det. Men nu med nr 2 barn på vej duer det ikke længere. Det betyder at når der kommer gæster og børnene sover så skal vi tage Tobias med ud på vejen så han kan rase af derude. Lukker vi ham ud i haven eller i bryggerset, så gøer han bare derude. Vi har prøvet at ignorere ham, det forkorter forløbet lidt men lydene er der stadig. Vi har prøvet med godbidder men det hjalp heller ikke. Vi er desværre kommet dertil at det fylder alt for meget på en meget negativ måde og sidste udvej er hjælp herinde og evt en coach.
Bare hvis min mand er væk i 30 min og kommer hjem, så går hunden helt amok og hyler og gøer.
Det betyder en del koordinering - noget med at min mand sender en SMS når han holder i indkørslen, så skal jeg komme ud med hunden så den ikke vækker hele huset. Og jo mere vi prøver at tysse på ham, jo vildere bliver han. Det hænger bare slet ikke sammen mere.

Er der nogen som kan hjælpe os?

Skriv et svar til indlægget29-06-2013, 08:10

I har fået et "problem", som har stået på alt for længe til, at det efter min mening kan klares over et forum - så jeg vil anbefale I får en adfærdsbehandler til at hjælpe jer til en bedre hverdag.

Der skal ske noget andet for hunden - jeg tænker, den er lidt understimuleret og har udviklet den adfærd, når der endelig foregår noget - behandleren kan guide jer til hvordan I skal gribe det an.

12-08-2013, 13:37

Tina har ret, en behandler vil være rigtig god at få ind over. Og ellers er det nok en god ide at blive ved at ignorere ham, indtil der er ro på ham, og så er det vigtig at der belønnes lige præcis når der er ro.
Han har fået lov at have denne adfærd i 5 år, så det kommer til at tage lidt tid at pille det af ham igen. :);

I må holde ud, indtil der er ro, og tro mig, det går hurtigere og hurtigere for hver gang. Og idet han reagerer også når det er jer selv der kommer hjem, så kan i jo træne alt det i vil.

12-08-2013, 13:46

evt. prøv at se dette, måske det kan hjælpe jer:
http://www.youtube.com/watch?v=JqkdsNxhnzA

12-08-2013, 14:58

Havde lidt det samme med vores da hun var yngre. Lærte hende at gå pænt ved simpelthen at stoppe helt op hver gang hun trak og gik ikke videre før hun vendte sig for at kigge på mig.... Det forstod hun efter noget tid. Jeg gik mest alene med hende og når jeg havde børnene med eller andre trak hun igen og det var sværere for hende at huske "reglerne" . Med så ung og aktiv hund er det naturligt at den let distraheres og også bliver mere "op at køre" når der kommer nye ting ind i billedet. Jeg ville bare starte "forfra" med samme gå pænt træning som du har øvet alene sammen med din kæreste. Klikker er super til at time når han vender og ser på jer for at tjekke hvorfor der ikke sker noget

13-08-2013, 05:04

Ups forkert indlæg