Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 25-06-2013, 17:11

Ny CKC hvalp til december - hjælp søges

Hej med jer
Min kæreste og jeg vil have en Cavalier King Charles spaniel hvalp til december – gerne Ruby.

Skal man gå efter visse opdrættere?

Vi regner med at hente den d. 20 dec. da det er den dato vi begge går på juleferie. Derefter tager vi så lidt ekstra ferie, for at give den bedst mulige start/velkomst i dens nye hjem.

Vi er begge opvokset med hunde, men det er første gang vi selv skal eje.

Vi kører gerne land og rige rundt efter at finde den rigtige. Er det realistisk at kunne sætte det så præcis at vi kan hente en netop d. 20 december?

Hvor lang tid vil i som min. mene der skal gå inden den kan være alene? Det skal siges vi vil begge aktivt deltage i dens opdragelse, samt tilvænning til nyt hjem og til at være alene.

Vil det være “uetisk” at anskaffe sig en til den tid, da man render lige ind i “nytårskrudt” perioden?

Håber på et par hjælpende svar fra eksperterne :)

Skriv et svar til indlægget26-06-2013, 06:50

CKC er en dejlig hund.

Om det er ok at få den til jul og nytår, er jo op til jer, skal i holde en rolig jul, så er det jo fint, eller skal i holde kæmpe fest nytårs aften, så er det jo knap så smart, men det tror jeg nu heller ikke ;);

Se til at i for et tæppe med fra opdrætter, og ha gerne et bur eller nogle papkasser, som kan blive en god hule, hvor den kan pause.

tror på at rigtig er op til os, om vi er gode leder, der tør vise, at det her ikke er farligt heller ikke selvom, hunde lige synes det.

har et venne par, med 2 små tæver, hvora den ene ikke kan lide min hund, og han har ALDRIG gjort hende noget, men de siger også den ikke kan lide andra hunde, sidst gik vi en tur sammen, men deres datter holdte den her tæve, som gik med halen mellem benene, for hun syndes det var synd for den. på et tidspunkt tog jeg den, og gik med den på samme siden som min egen, og så kom halen lidt op, jeg viste hende bare hvor hun skulle gå, også gik jensen ved siden, også var det fint med det. indtil datteren tog hunde igen, så forsvandt halen ned igen.

Alene hjemme tid, er der rigtig mange meninger om, men de fleste som jeg kender der har hund, arbejder også fuld tid, i sverige er det 40 timer, og deres hunde er glade velfungerne hunde. og mange a dem står i hundegård, om dagen.

Vil lige slutte med, at der lige har været afholdt sverige mesterskaberne for agility, og her vandt et -ckc-hold bronce for hold i small klassen.

26-06-2013, 13:46

Takker for svarene :-);

@ Beaglepack

Vedr. den hjemmeside du linker til kan jeg ikke helt finde et forum, og eller hvor man kan skrive et indlæg og spørge.
Vedr. højtid så bliver jul helt stille og rolig, og det samme er vi 100% indstillet på mht. nytårsaften. Dvs. ingen vilde fester, bordbomber eller lignende. Bare en hyggelig aften med god mad, og en ekstra snack til hvalpen :-);

Det vil ikke komme til at blive 1 uge ihvertfald. Lidt over 2 uger. Præcist 16 dage hvor vi kan være sammen med ham 24/7. Derefter begynder vi på arbejde, og enten min kæreste eller jeg vil komme hjem til den i vores spisepause, dvs. 20 min til luftning og lege lidt. For så at tage afsted igen og komme hjem ca. 3,5-4 timer senere igen.

@ Eva Jensen

Som beskrevet ovenfor mht. nytår:
"Vedr. højtid så bliver jul helt stille og rolig, og det samme er vi 100% indstillet på mht. nytårsaften. Dvs. ingen vilde fester, bordbomber eller lignende. Bare en hyggelig aften med god mad, og en ekstra snack til hvalpen :-)"
Tak for rådet vedr. tæppe fra opdrætter, den skal få dens egen hule til den ikke gider mere :-);Mere input er meget kærkomment.

26-06-2013, 14:29

Det lader til I har forberedt jer rimeligt godt på det nye familiemedlem - men personligt synes jeg, det er svært at ha' en vinterhvalp - det er meget lettere at renlighedstræne, en forårs/sommerhvalp.

En lille hvalp skal ofte ud, måske midt om natten, og man har som menneske brug for at beskytte sig med tøj/fodtøj mod vinterkulden, og der er ikke altid tid til at trække i tøjet, og om dagen skal man også ha' mange af og påklædninger - selvfølgelig kan det klares (for ja, der er også opdrættere, der får vinterhvalpe), man skal bare være indstillet på, det ikke er nemt og der ofte kan ske uheld indendøre.

Ang. Beaglepack's link er det helt glimrende, men der er ikke noget forum på cavalieklubben.dk - I skal klikke på hvalpeliste, og så kommer nogle af opdrætterne frem med link til deres hjemmesider og et kontaktlink (som I kan skrive på) - jeg så ikke, om der var en liste, hvor alle opdrættere er repræsenteret - I må læse og derefter kontakte dem, der tiltaler jer...

27-06-2013, 06:23

@ Tina Baltzersen

Det kan jeg love dig for vi har, og forsøger hele tiden endnu mere :-)

Vi er meget på det vedr. vinter issuet, men det er en ekstra indsats vi må strække os, længere bliver den vist ikke. Så må vi sørge for en varm hule til ham når han kommer ind igen :-);

Tak for hjælpen vedr. linket til cavalieklubben.dk. Den vil vi kigge nærmere på, og evt. tage kontakt til deres "service-linjer".

@ Alle

Hvad gør i vedr. nytårsaften med jeres hunde? Hvordan aktiverer i dem så de ikke giver meget attention til div. bang lyde?

27-06-2013, 08:43

Test for nye hvalpekøbere.

Er du klar til at få hund?

... er du i tvivl, så se om du kan gennemføre en "hvalpe-træningslejr" med et smil.

Fordel kold æblejuice på boligens tæpper og gå derefter barfodet rundt i mørke.Stil vækkeuret til kl. 4.00. Når vækkeuret ringer løber du hurtigt udenfor huset og råber: "Tis, tis... dygtig hund... tis, tis... dygtig hund". Øvelsen skal kunne udføres uden blå mærker

.Fordel en god håndfuld våde hundehår i dit nyvaskede sengetøj. Til mørkt betræk skal du bruge lyse hundehår, til lyst betræk, skal du bruge mørke hundehår. Væn dig til den rare kløende følelse og lugten af "våd hund"

.Brug 30 minutter til at lege "grib bolden" med en våd tennisbold.Løb barfodet ud i sneen for at lukke havelågen. Denne øvelse skal du kunne udføre uden at bruge bandeord

.Vælt en kurv med rent vasketøj og spred tøjet ud over bryggersgulvet. Træd på tøjet og kast det rundt i hele rummet. Tøjet skal herefter samles, sorteres og lægges sammen. Øvelsen skal udføres 4 gange i træk.

Inviter svigerfamilien til middag. Inden middagen skal du placere et par brugte underbukser midt i stuen. Øv dig i at fjerne underbukserne uden at gæsterne bemærker dette

.Tænd for din favorit TV-serie. 4 minutter før episodens afslutning (lige der hvor den rige unge krigslæge kaster sig på knæ foran den unge blonde enke) skal du hurtigt løbe ud i bryggerset, mens du kærligt hvisker: "Nej skatter... du skal gøre det udenfor". Smil, mens du går glip af seriens slutning.

Stå tidligt op og fordel kold chokoladepudding på boligens tæpper - lad buddingen sidde og forsøg herefter at fjerne den når du kommer træt hjem fra arbejde. Øvelsen skal udføres medens du fornøjeligt fløjter "må man få hunden med op i himlen..".

Krads en række huller med en skruetrækker i benene på dit spisebord. Gør dette uden at græde

.Klarer du alt dette ....er der kun tilbage at finde ud af hvilken race og derefter hvilken hvalp i kuldet du skal have. Held og lykke ;)

27-06-2013, 08:59

Ja, det var da noget af en test. Men ville føle mig dum hvis jeg selv lagde og eksempelvis ødelagde vores spisebord med en skruetrækker ;);

Men bottomline - JA vi er klar til at få hvalp :-)

27-06-2013, 16:04

Jeg synes ikke I skal lægge så meget vægt på nytårsaften, der vil være andre ting, der vil fylde mere, når I står med jeres hvalp.

Og må sige jeg er svært enig med Beaglepack - ta' det roligt, lad være med at gøre et stort nummer ud af, det er en anderledes aften nat.
Den lille hvalp har ingen erfaring, så jo mere roligt I ta'r det, jo bedre vil det være, bli'r den bange, så lad den være der, hvor den føler sig tryg - ikke presse...

Det siges godt nok at fyrværkeriskræk kan trænes væk, men for mig lykkedes det ikke, hunden kunne kende forskel på, om det var noget vi øvede, og "the real thing", så det mindskede ikke skrækken, når det virkelig "gik løs" .

Skru eventuelt op for TV/musik, luk af for vinduer/døre - vær ude med hunden mere ofte i løbet af dagen - er den bange, så lad den besørge på gulvet, og ikke lukke ud, mens skyderiet står på...

28-06-2013, 16:42

I kan glæde jer til en dejlig og skøn hund. Jeg ville også gå efter en kennel, der kan dokumentere en rask linie. Personligt er jeg kun til de kenneler, der alene har Cavalieren.

Stella var en lille vinter-hvalp og JA, det var koldt at gå ud i det kolde vintervejr, men omvendt skal det lille puds ikke ud på længere gåture den første sæson. Jeg ville ikke tænke så meget over årstiden, men mere på om det passer ind hos jer.

Stella er fra http://www.cavaliere-vom-barnim.de/frameset.htm -- det er godt nok primært blendheim.

Jeg kan anbefale en rigtig nørd-cavalier-side :) -- www.cavaliernet.dk -- som ejer af en skøn cavalier, er denne side helt helt skøn. Der er iøvrigt flere derinde, der driver kennel, så måske kan I finde jeres hvalp der.

01-07-2013, 06:48

Vi takker for de mange svar :-);

En sidste ting, vi vil gerne sørge for at den har det rigtige fodder. Vi har ikke til 500,- pr. måned fodder men vi vil dog gerne give den noget godt, så vi er sikker på den kan leve godt og sundt.
Dog er vi lidt på herrens mark her også, og googler man det kommer jeg umiddelbart bare frem til en masse reklamer fra de større producenter.

01-07-2013, 09:25

Hej.
Det er rigtig godt I vil forberede jer på mange måder, også bede om gode råd.

Men mht. foder, synes jeg i skal vente til i får hvalpen hjem. Man skal nemlig altid fortsætte fodring med samme hvalpekost, som opdrætter har fodret med.
En seriøs opdrætter vælger også altid et godt hvalpefoder, ikke nødvendigvis købt hos dyrlægen.

Hvis man efter en tid, vil gå over til et andet mærke foder, skal det ske ved langsom tilvænning, hvor man blander foderet, da foderskift ellers giver dårlig mave.

01-07-2013, 18:17

500 kr. om mdr. vil I ikke komme op på til så lille en hund , selv om I køber et godt mærke - jeg gi'r cirka 600 kr. for 13 kg. til en mellemstor hund på 22 kg. - det har vi lidt over 2 mdr. - men som der er skrevet: ret jer efter opdrætterens anvisninger den første tid....