Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 22-06-2013, 22:15

Border collie hvalp

Min border collie hvalp anton på snart 1/2 år har en dårlig vane.. Somme tider om aften når han bare har brug for at komme ud og tisse går han helt amok på snoren, hvis man prøver på at aflede ham eller få kontakt med ham bider han ud efter arme og ben. Det er ikke noget problem når vi går længere ture men det begynder først om eftermiddagen og tidlig aften. Jeg har forhørt mig omkring det til træning hvor jeg har fået fortalt at det er typisk border collie at bide ud efter ben osv. -kan det virkelig passe?

Til hverdag er han indenfor en rolig hund som bliver trænet min 2 gange dagligt og kan rigtig mange tricks. Han får masser af aktiveringensopgaver i løbet af dagen og gode gåture i skov eller ture i hundeskov så han kan møde andre hunde og løbe frit. Jeg går til hvalpetræning ugenligt hvor han er suveræn både til opgaverne og de andre hvalpe. Vi starter på hvalpeagility næste måned og er stille begyndt at lege med tunnel derhjemme. Jeg går hjemme til hverdag så han er heller ikke så meget alene.

Nogle erfarne border colllie mennesker der kan hjælpe eller en som kan give et svar på og jeg gør noget forkert osv...

På forhånd tak - camilla andersen

Skriv et svar til indlægget23-06-2013, 15:03

Er der noget jeg kan gøre ved det? For at mindske det?

25-06-2013, 06:46

Nu har jeg ingen BC erfaring selv, men har hørt en del om dem, og min tanke var, om det er fordi han snart er stor nok, til at begynde at hyrde. Ved godt de mest hyrder med øjnene, men aligevellet. jeg ville nok ikke, skære ned, på hjernegymnastikken, men heller lidt a længden på gåturene, også er det vigtig at den lære at kopple a.
selv har jeg altid bur med til agility, til min, nettop for at han kan pause, for det kan han ikke hvis han kan se de andre hunde springe rundt, og er man afsted en hel dag eller weekend, så er det vigtigt at de kan pause.