Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 19-06-2013, 18:07

Jeg er lidt hysterisk men....

... alt det læsning om at de første uger af hvalpens liv er de vigtigste driver mig til vanvid!

Vil anskaffe mig en Rottweiler, som jeg blandt andet vil bruge i mit arbejde som vagt. Har læst en masse bøger omkring opdragelse og natur!
-Men alt det praktiske er vidst gået forbi min næse....

Har fundet en kennel der tiltaler mig, den ligger i nordjylland. Jeg bor på fyn!

Jeg ejer ingen bil, og tænker på at tage en taxa eller toget. Men hvor tilfreds vil hvalpen egentlig blive med den løsning, i og med, at den bliver taget fra vante omgivelser for at sidde i et overfyldt tog med en fremmed mand?
-Er bange for at den vil blive meget ulykkelig.

Er det mig der er hysterisk eller hvad siger I?

Det skal lige siges, at jeg har taget en måneds ferie, for at give hvalpen og mig selv den bedste start i vort nye liv! Nøj hvor jeg glæder mig :)

Skriv et svar til indlægget19-06-2013, 19:01

Fortsæt du bare med at glæde dig - jeg er ret sikker på, hvalpen kan klare en togtur fra Jylland til Fyn, uden at lide synderlig skade.

Hunde bli'r fragtet jævnligt fra europa til andre kontinenter alene med fly, og bli'r højt skattede familiemedlemmer i deres nye hjemland - en robust lille hvalp, kan klare meget, men hundepsykologisk optimalt er det ikke :)

19-06-2013, 19:44

En så lang togtur, med en lille hvalp, der for første gang skal udenfor hjemmet, er ikke lige anbefalelsesværdigt, hverken for hvalp eller dig. Måske vil det gå af begge ender for den, i hvert fald kan den ikke holde "tæt" bagi.

Men en hjælp kan det være, hvis du anskaffer dig en hundeklapvogn.
Bl.a. på zooplus.dk ved jeg sådan en kan købes. Hvalpen kan så anbringes i en papkasse på et tæppe den får med fra kennelen, med duft af mor og søskende. Et lille tyggeben den kan beskæftiges ved, lidt godbidder, kan gøre turen mere tålelig. Og et håndklæde/tæppe til udskiftning i klapvognen, samt hundeposer til evt. lort den skal af med, får du nok også brug for.

Måske kan du få opdrætter til at køre hvalpen hjem til dig, så han/hun også ser, hvor den skal bo.

Hjemtransport kan du jo snakke med opdrætter om, når du vel også før køb, besøger den kennel hundehvalpe og mor, hvor de bor nu.

20-06-2013, 06:43

Jeg synes ikke du skal gøre det helt store problem ud af at hvalpen måske må transporteres i tog. Hvis du tager dine forholdsregler kan jeg ikke se at det er værre end hvis du skulle køre med den i bil. I tog har du mulighed for at tage dig af den. Forslår at du aftaler med opdrætter at de skaffer en slags kasse med et tæppe som den tilvænnes inden du kommer. I toget kan du jo skærme den mod andre fremmede. Hvalpe tåler altså en del og rotweileren er jo en meget frygtløs og selvsikker race som er meget belastbar. Har selv Riesenschnauzer og den præsenterede jeg ret hurtigt efter jeg fik den for en masse miljøtræning. Der var aldrig den store reaktion, formentlig også fordi den kunne mærke på mig at jeg mente det var fuldstændig ufarligt. I dag har jeg en meget tryg, glad hund som ikke ejer skyggen af nervøsitet. Så min erfaring er at sådanne racer kan man sagtens tillade sig udfordringer så længe man selv udstråler ro og overskud.
Held og lykke med hvalpen

21-06-2013, 06:18

Tillykke med din nye hvalp.

Da jeg købte min hvalp, holde de børneføsdag i huset, han var 10 uger. bagefter skulle jeg hente mand og søn, en times kørsel væk, Jensen sov i bilen, og da vi kom frem, var han glad med ude, og hilse på alle dem som var der. glad lille hvalp var han. var dette optimalt, sikkert ikke, har Jensen taget skade, absolut ikke.

og det vil din hvalp heller tage skade a.

er meget enig i det oven over.

01-07-2013, 18:25

Tusind tak for alle svarene! :);
Nu kan jeg være mere rolig.

I tilfælde af, jeg tager toget, sørger jeg for en lille hyggelig kasse, med et tæppe der dufter af mor og søskende. Sammen med en masse godbidder, klude, håndklæder og hundeposer i tilfælde af at udheldet skulle være ude! Så er jeg vidst godt klædt på!

Håber bare ikke jeg kommer til at sidde i et overfyldt tog, hvis hvalpen vælger at lette vægten i kassen! :0)

01-07-2013, 20:41

Held og lykke med hjemrejsen.
Der fås transportkasser med oplukkelig låge, til hunde i forskellige størrelser. De kan også købes brugt, hvis man ikke vil ofre en ny.
De er også rigtig gode at bruge i hjemmet med åben låge, og de fleste hunde elsker sådan en hule som opholdssted, hvor de altid kan søge hen og slappe af.
En almindelig åben papkasse, kan du ikke forvente den bliver i på hele rejsen. Alle de indtryk den vil opleve, i et tog, kan både være spændende men også stressende for en lille uvant hvalp.

01-07-2013, 20:58

Til Eva Jensen,
Selvfølgelig tager en lille hvalp ikke skade af at blive transporteret fra sted til sted, men der er forskel på om det sker i tog eller i en privat bil.

En af mine hvalpe overtog jeg på en hundeudstilling. Hun havde det også fint ved transport fra kennelen til udstillingen, samt efter en lang oplevelsesrig dag, blandt mange andre hunde, og mennesker kørte hun hjem med os, i en kattetransportkasse, jeg havde taget med til formålet.

Da jeg havde både voksne hunde og et kuld hvalpe hjemme, valgte jeg i de første uger at tage Columbine med på indkøb, så der var ro i huset hjemme.
Hun lå godt i kattekassen under indkøbsvognen, i Netto, Fakta m.fl. Hun var ikke spor til gene for nogen, tværtimod fik jeg ros for ikke at anbringe Columbine udenfor butikkerne i en hundekrog.

I alle sine 15 år elskede hun at køre med i bil, både i eget hundebur, eller sammen med de andre hunde i fællesburet.

06-07-2013, 15:02

Hej Aase,

Tak for dit svar. Kan forstå jeg skal have fat i en speciel hundetransport-kasse. Det må jeg anskaffe mig snarest. Har besluttet at leje en bil for at hente hvalpen, som ikke er en hvalp alligevel, men et 3 måneder gammel barn!

Jeg har døbt hunden Bumle forresten! :);

Glæder mig som dagen før Juleaften :0)

06-07-2013, 15:06

Forresten Aase, nu taler du så varmt om den papkasse, ville du vælge den fremfor en alm. hundekurv i det lange løb?

07-07-2013, 08:47

Mht . valg af en papkasse, tænkte jeg på sådan en lille flad gratis kasse fra supermarked, du om muligt kunne anbringe hvalpen i , ved hjemtransport i tog i en hundeklapvogn.
Nu er det så en Rottweiler hvalp på 3.mdr. og du har klogelig valgt at hente den i bil.
Den kan anbringes på flere måder, eks. ved en "medhjælper" , på bagsædet i snor på et tæppe, eller i en papkasse på bilens gulv. Uden "medhjælper"I bur eller transportkasse i bagagerummet.
Men aldrig løs i bilen.

En papkasse er en udmærket hundeseng for en hvalp, der stadig bider i sin kasse.
Den kan udskiftes gratis i forskellige størrelser i de fleste supermarkeder.
Men vælg en af de kraftige flade kasser uden klips i.

Når hvalpen bliver ældre og er kommet over den værste bidealder, som regel når alle hvalpetænderne er skiftet, kan du give den en rigtig hundeseng, du måske synes passer bedre ind i din "stil" i hjemmet.
Hunden er ligeglad, bare den passer i størrelsen, med et godt tykt tæppe i. Selv plejer jeg at skifte papkasserne ud i den alder, med hundesenge og transportkasser, lægge et gammelt håndklæde ovenpå hundemadrassen, så hunden kan skrabe i det. De fleste hunde reder nemlig seng før de læggers sig, og så er det nemt at skifte håndkælder ud, og derved skåne madrassen for at blive skrabet i stykker.
I hundebure og transportkasser, mine hunde blev kørt rundt i, lagde jeg et stk. gulvtæppe uden løkker, med gummivrang i bunden. Ovenpå det, håndklæder, eller de vet-tæpper, der er specielle vaskbare slidstærke hundetæpper.
Held og lykke med din Bumle.

08-07-2013, 07:31

Vi brugte med fordel en hundekurv i kraftig plastik med "wetbed" tæppe i starten.....plastikken er godt tygget i, men kurven lige fin for det.....nu har vi skiftet til hundepude og hundemadras som skåner albuer og led bedre (stor hund), men det kunne vi først efter 1 år ca da hunden indtil da bed hul på og tømte fyldet ud. Ellers ville jeg anbefale at du bruger et stort bur med tykt tæppe/madras som sovested......en god idé hvis du senere skal have hunden med dig ud og vil give den et trygt sove og fristed eller er ude et sted som ikke er tilpasset en kæmpe energisk unghund......så vil den være fint "opbevaret" istedet for at være bundet af eller sat i et rum for sig selv

11-07-2013, 03:58

du har da intet at frygte.medmindre hunden er angst fra fødsel..men generalt vil den være upåvirket hvis du selv er rolig.og lufter den godt af inden togturen..så sover den nok det meste af vejen til fyn..det tar jo ikke flere dage at rejse..så synes ikke du skal være bekymret overhovedet..