Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 18-06-2013, 22:18

Hvilken hund?

Hej. Er der nogen der sidder med nogle gode inputs?
Vi vil meget gerne have hund, men er mange i tvivl om hvilken race, vi er den rigtige familie for.
Vi har først planer om, at anskaffe os sådan et vidunder om et års tid, da vi ønsker, at vores datter skal være minimum 4 år, før vi synes det er ansvarligt, både for hunden og barnet.
Jeg er opvokset med beagle og border terrier, som jeg bestemt synes er fantastiske hunde, men denne gang kunne jeg godt tænke mig en lidt større hund. Efter lang tids søgen og besøg er spørgsmålet kun blevet større.

Vi bor i et forholdsvis lille hus med have.

Ønsker:

Mellem/stor.
Skal egne sig til børn.
Skal kunne trænes til, at være alene i minimum 6-7 timer i hverdagene.
Daglig motion 1-2 timer i hverdage. (Skov og strand);
Skal kunne holde til meget træning i weekenderne evt. March, løb m.m.

Skriv et svar til indlægget19-06-2013, 09:32

hvad med en collie er alletiders gode børneven og altid glad, kærlig, beskyttende, nem at træne med både til agility og andre former for træning, vi har trunte på nu ti år, af hendes tretten hvalpe er de 10 hos børnefamilier......

19-06-2013, 17:42

Hvad er det I har søgt og besøgt ?

Der er jo mange muligheder - umiddelbart tænker jeg labrador el. golden retriever - kleiner münsterländer, springerspaniel.

Eller hyrdehundetyperne som foreslået, collie, bearded collie, old english sheepdog, polsk hyrdehund.

Alle udholdende, venlige hunde, men en del af dem kræver jævnlig pelspleje - er I villige til det ? - ellers vil jeg foreslå I ta'r på udstilling og snakker med ejere dér. Eller kig í et hundeleksikon - det kan være nemmere at sortere i racer og opdage nye i en ganske almindelig gammeldags bog !

19-06-2013, 22:24

Hej ane vallensved Schwartz.
Tak for dit input, helt klart en mulighed!

Hej Tina Baltzersen
Vi har været ude og snakke med ejere af boxer, hvor vi kom frem til, at det ville være synd, hvis den skulle være alene 6-7 time i hverdagene. Vi har set på broholmer som, fruen syntes var for stor. Vi har set på border collie, som er for aktiv efter vores opfattelse.
Evt. pelspleje, ville ikke være noget problem.
Nogle udstillinger du kan anbefale?
Tak for dine inputs!

19-06-2013, 22:26

*Vi har også været ude og snakke med ejere af broholmer og border collie. :D

20-06-2013, 03:56

Vil anbefale I ta'r til de store udstillinger, hvor der er mange forskellige racer - I kan se datoerne på dette link : http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2022 og se om der er sted og tidspunkt, der passer jer enten i år eller 2014.

Det er selvfølgelig ikke at foretrække for nogen hunde at være alene 6/7 timer, men det er nu vilkårene for mange, og de kan lære det og vænne sig til det.

20-06-2013, 07:16

Her nogle mellemstore/store racer jeg selv gerne ville have haft


Irsk Terrier (energisk, livfuld, smidig og ruhåret, med masser af substans, men samtidig uden at virke klodset, idet hurtighed, udholdenhed og styrke er meget væsentlige træk. Selvom en Irsk Terrier er modig og absolut i stand til at markere sig over for andre hunde, er den bemærkelsesværdigt loyal, godmodig og hengiven over for mennesker, men hvis den bliver angrebet, viser den sig modig som en løve, og den vil kæmpe til den bitre ende. Størrelse);

Irish soft coated wheaten terrier (En hårdfør, energisk, Humørfyldt, modig og jagtivrig. Godmodig, særdeles hengiven og loyal over for sin ejer og familien. Yderst intelligent. En tro og pålidelig ven, som vil forsvare sin ejer uden at være aggressiv

Airedale terrier (Den er udadvendt og tillidsfuld, venlig, modig og intelligent. Den er altid årvågen, ikke aggressiv, men frygtløs);

Har selv riesenschauzer som er en fantastisk hund....men måske lidt stor.
Robust og fygtløs. Meget træningsvillige (ihvertfald hvis det er brugslinier) godmodig og meget loyal. Men også en mundfuld i hvalpe og teenage år da den har meget energi og masser af "gode" idéer. En stærk og lidt selvstændig hund som kræver konsekvent opdragelse. Vores yngste var 3½ da vi fik vores og vi havde da vores udfordringer med at den som hvalp konstant hang i hendes prinsesse skørter og godt kunne lide at bide og også med at den grundet sin størrelse og entusiasme nemt væltede både hende og vores 8 årige. Vi løste det med altid at være udstyret med tyggeben og ved at have børnegitter sat op så både børn og hund kunne få pauser fra hinanden.
I dag er hunden knap to, stadig meget livlig og entusiastisk, men vælter ikke længere børnene, elsker dem over alt på jorden og har aldrig en eneste gang knurret af dem eller fremmede børn....og for mig en tro følgesvend på løbeture og dygtig og motiveret træningspartner i hundeklubben.

21-06-2013, 05:36

Har I overvejet en flatcoated retriever?
Den har de egenskaber du efterspørger.
Den er ejegod, mild og behagelig. Den er altid klar på at lave noget men den tilpasser sig også de lange arbejdsdage, når det er sagt er den udpræget social og trivedes bedst- som de fleste hunderacer sammen med familien. Behandler du din flatcoated som din ven og ikke "det er bare en hund", så får du en pragtfuld ven.

Den må aldrig aldrig aldrig opdrages hårdt, og man skal have forståelse for at den er jagthund der godt kan stresse op og blive lidt hyper - men for flatcoaten er det rimmelig nemt at få under kontrol, bare man er rolig og iøvrigt stimulerer sin hund relevant, hver dag, og det ønsker du jo, kan jeg se.
I flaten har du en hund som er 100% trofast, som dine børn vil elske, og som elsker at tage med dig på løbeture i weekenden, lege/bade ved stranden, spille fodbold med børnene eller bare ligge ved siden af dig, mens du har en hånd på den. Den elsker at følge dig og gøre dig glad, indkaldet er en leg og renlig bliver den også hurtigt, den er som race robust, men det kræver selvfølgelig I finder en god kennel med papirerne iorden (der kan være nogen øjenproblemer med nogle linier). Den er altid glad og den eneste ting jeg kan se er halen kan rydde kaffebordet hurtigere end du selv kan.
Har du en kat ved siden af ,har flaten altid selskab og det trivedes den med.
Og så er en velplejet, godt fodret flatcoated jo en smuk hund at se på.

18-07-2013, 15:49

Hvad med en blandingsrace ?
Jeg altid haft blandingsracer - 3 stk i mit "hundeliv" - gravhund+puddel , golden retriver+spaniel , terrier+puddel+et eller andet og de har alle haft et godt sind , har været sunde og levet over ca.13 år. Måske finde en blanding af det I ønsker.
Jeg ved godt det ikke er politisk korrekt at skrive det, men de er også billigere i indkøb og drift ( ingen tid hos dyrlægen udover det obligatoriske)