Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 14-06-2013, 08:47

hvalp med rumlen og opkast

Hej.
Jeg har en lille hvalp på 14 uger, som den seneste tid har haft lidt on and off diarré, har været til dyrelægen, som sagde jeg bare skulle holde øje med det ?:/
Når men her for 2 dage siden begyndte hun med jævne mellemrum at hakke lidt i det, altså som om hun havde noget galt i halsen og det bare skulle op, på det tidspunkt var det ikke særlig slemt, men dagen efter begyndte det at komme mere og mere og lyde voldsommere og voldsommere :/
Desuden vågnede hun her til morgen om med rumlen i maven og vil ikke spise :(

Humøret fejler forresten ikke noget og har ikke gjort det på noget tidspunkt.
Hun løber og leger som en gal:)

I går fik hun slikket en smule kødsovs i sig, det er måske det der har gjort maven? Siden der er en del salt i...

Jeg har fået tid hos dyrelægen, men vil lige høre om nogen andre havde nogen idee om hvad der julen være galt med min lille pige, da hun ikke rigtig tog det med diarré så alvorligt.

På forhånd tak for hjælpen ;)

(Obs hun fik orme pille i sidste uge)

Skriv et svar til indlægget14-06-2013, 09:38

Jeg håber dyrlægen undersøger eks.føler hende godt igennem og finder ud at stille en rigtig diagnose nu. Diare`og opkast kan medføre dehydrering, så det er vigtigt hvalpen drikker vand.

Så lille en hvalp kan have spist noget hun ikke kan fordøje, hvis hun er øm, der så stadig ligger i maven. Det kan så blive nødvendigt at røngtenfotografere hende.

Hvis det ikke er tilfældet vil dyrlægen så sikkert råde dig til at gå over til at fodre hvalpen med diæt for dårlig mave.

Men det er godt hun stadig ikke har ændret adfærd, men stadig er glad og aktiv.

God bedring. Skriv igen hvad dyrlægen finder ud af.

15-06-2013, 17:41

Så har lille Molly været til dyrelægen. Hun kiggede ikke meget på hende, men sendte hende hjem med nogle piller imod kennelhoste og et skud penicilin... Som så skulle tage alt hvad der kan være.. Hm..hm..

Tak for svaret Aase Hansen, heldigvis drikker hun godt, så håber ikke hun bliver dehydreret..

15-06-2013, 20:40

Kennelhoste, så hoster hun evt. slim op, som kan forveksles med opkast. Pillerne går jeg udfra er hostestillende, så får hun det nok hurtigt bedre, og begynder at spise igen.
At hun har fået et skud penicillin, er sikkert forebyggende imod lungebetændelse.

For ikke at irritere hendes hals, vil jeg anbefale dig at fodre hende, med opblødt hundemad.
Eks. lunkent vand på tørkost, eller dåsemad.
Du skal endelig ikke skifte foder, så får hun bare dårlig mave af det.

Jeg har selv haft et par hunde med kennelhoste, de fik også hostestillende piller, og kom sig hurtigt.

God bedring med Molly.

16-06-2013, 15:02

Jeg synes heller ikke det lyder som kennelhoste.
Synes i øvrigt den dyrlæge tager lidt for let på problemet.
Hvis det ikke blivet bedre hurtigt, så prøv en anden.

16-06-2013, 17:00

Det undrede også mig, at diagnosen var kennelhoste, men Malene skriver hvalpen var begyndt at "hakke lidt" somom den havde noget der skulle op, det kan jo så være kennelhoste, når hvalpen er tilset af en dyrlæge. Er Malene selv i tvivl, og hvalpen ikke hurtig i bedring, synes jeg også hun skal søge en anden dyrlæge.

Dårlig mave, m/diarre, rumlen og manglende appetit, tror jeg ikke har noget med kennelhoste at gøre. Hvalpen er da også for få dage siden behandlet mod orm. Det må jo da være konstateret af dyrlægen, den havde orm. Jeg går udfra den også bliver efterkontrolleret for at den så er ormefri.
Det er jo vigtigt, den er helt rask, når den vaccineres.

Det undrer mig bare at en hvalp på 14 uger har orm, noget synes jeg kan tyde på, at hun ikke som hun burde være, var behandlet 3 x mod orm af opdrætteren.
Hos opdrætteren har Molly forhåbentlig været fodret optimalt med et godt hvalpefoder, som Malene så fortsat fodrer med. Det er jo aldrig tilrådeligt uden længere tilvænning at skifte foder til en lille hvalp. Men som Ina skriver er det klogt at bløde tørkost op med vand, så det ligner grød.

Det gjorde jeg selv ved fodring af mine hvalpe, og det har jeg gjort længe ved fodring af Bella, der også har tendens til maverumlen. Siden da har hun ikke haft problemet.

16-06-2013, 19:35

Alle mine Beagler har fået vand på maden, men ikke opblødt, kun fordi de ellers slugte tørkosten, så de var ved at "kløjs" i det. De tyggede overhovedet ikke deres mad. Når jeg kom vand på spiste de lidt langsommere.

Jeg husker også godt at vi tidligere selv ormbehandlede vores hvalpe, ugen før 12ugers vaccinationen. Faktisk også før efterfølgende årlige vaccinationer.
Nu hverken ormebehandler eller vaccinerer man hundene mere hvert år.

Min førstkøbte hvalp lavede også en lang levende "elastik", de andre så jeg ingen orm fra.
Alligevel fik de for en sikkerheds skyld ormepillen før vaccinationen. Det var dengang vi kunne købe pillerne uden recept.
Men jeg har tidligere hørt om hvalpe der, sked "spagetti" som vi kaldte det.

Desværre eksisterer ormeproblemer stadig hos useriøse hundeavlere, der hverken behandler deres tæver eller hvalpe. Især ved UPS-kuld af blandingsracer. Også fordi de ikke vil bekoste en konsultation for en recept hos dyrlægen.