Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 13-06-2013, 10:56

Råt kød!!

Råt kød til hunde!!!!

Min veninde har en hund der gennem længere tid har haft problemer med allergi. Den fælder meget og lugter. Den har endda haft skaldede pletter med ulækre sår.

I sidste måned har veninde åbenbart talt med en eller anden ekspert fra slagelsehundecenter og nu er hun begyndt at give sin hund råt kød!

Jeg har læst om det på nettet og selv ringet til slagelsehundecenter. Der er rigtig mange der mener at det er super sundt og godt, men endnu flere der siger hunden vil blive blodtørstig af råt kød.

Jeg tror altså at det er alt for farligt at give et dyr råt kød, og nu er mit spørgsmål om jeg skal sige det til hende. Hun behandler sin hund som om det er hendes barn og er meget overbeskyttende, så jeg er bange for at vi bliver uvenner hvis jeg siger det. Jeg har selv hunde og en datter som jeg er bange for bliver bidt.

Bør jeg sige det til hende så hendes hund ikke bider nogen, eller skal jeg holde min mund og se tiden an.

Skriv et svar til indlægget13-06-2013, 15:24

Kan læse at rigtig mange er glade for råfodring, og det har hjulpet hunde med svær allergi, og jeg synes din veninde skal se om det hjælper på hendes hund - det med at hunden bliver bidsk af råt er en gammel skrøne, som måske stammer fra, at nogle hunde har vogtet ekstra over deres mad, når de fik sådanne lækkerbidskner.

Jeg ville heller ikke være bekymret for salmonella og andre bakterier skulle smitte til mennesker - selv om folk ikke råfodrer, gi'r de måske hunden et ben fra slagteren, eller en luns kød ved tilberedning af aftensmaden en gang i mellem, og jeg har aldrig hørt om problemer i den retning - det vigtigste er, vi selv vasker hænder efter omgang med råt kød - min egen (mangeårige) opdrætter med børnebørn gi'r også sine hvalpe råt af og til. Og var det til skade, ville det ikke ske.

Så jeg synes, du skal holde din mund og se tiden an...

14-06-2013, 07:58

Jeg tror ikke det mindste på at fodring med råt kød gør hunden mere eller mindre tilbøjelig til at bide mennesker. Hunden er godt nok et rovdyr, men det er lang tid siden den har behøvet jage for at skaffe mad....der skal nok ekstreme forhold til før den vil se mennesket som et bytte:);
Jeg har mødt meget modstand mod at lade sin hund træne forsvarsarbejde fordi den skal "bide figuranten". Det er også misforstået. Hunden bider og rusker i et ærme som den betragter som et legetøj.....det har ikke mere med at bide figuranten at gøre end hvis du leger lidt ruskeleg med en klud eller lignende og hunden bider i kluden. En velafbalanceret hund skal jo netop være god til at afreagere...dvs give slip og falde til ro lige efter øvelsen er slut. På samme måde med kødet....hunden spiser det gladeligt, men associerer det ikke til at skulle spise mennesker:) Det er mere bekymrende at din veninde er overbeskyttende og behandler hunden som et barn.....det kan nemlig sagtens føre til aggresivitet og dominans hos hunden

07-04-2017, 21:10

Jeg har en Sibirian Husky. De er kendt som ulvehunde. Da vi ikke kendte til hunde, hvad tror i så de overlevede med? Grønsager? Frugter? Næææ nej. Det eneste de spiste og fodrede deres unger var hjorte, fisk, kaniner, høns, fugle osv. Alt var råt og det var det de voksede op med. Nu til dags laver vi hundemad og vådfoder til vores hunde. Jeg har givet råt kød til og med knogler til min husky siden han var 1 måned og han er 8 måneder nu. Indet går galt, han er ikke aggressiv på nogen måder han er helt vild med det han får.