Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 09-06-2013, 13:08

Min hund vil ikke gå ture

Min kæreste og jeg har fået os en mops, som nu er 9 uger gammel. Den var god i starten, men de sidste par dage, er den begyndt at sætte sig for hver meter den går. Den kommer de fleste gange vi kalder på den, og når den så når os, stopper den op og sætter sig. Den gider ikke gå længere med mindre vi "snørre" den til at komme med en godbid. Nogle gange laver vi bevægelsen, så den tror der er en godbid.

Vi håber i kan hjælpe :)

Skriv et svar til indlægget09-06-2013, 16:34

Jeg synes i bare skal tage det helt roligt, men gerne stadig lokke med godbidder og lys stemme. Giv tid og hav tålmodighed, så skal den lille hvalp nok om nogle uger have fået meget mere mod og lyst og nysgerrighed til små gå-ture.
Den er kun 9 uger, og alt er stadig meget nyt, den skal forholde sig til.
Den behøver kun at gå lige udenfor, for at lære renlighed, den skal aktiveres, det er allerede nu i kan starte med at lære den sit, dæk, apport, og indkald.
Det er vigtigt i giver den tryghed, ved regelmæssighed i hverdagen, for fodring, leg og læring, og luftning, ikke mindst når den snart skal starte alenehjemmetræning, på et tilvænnet hunde-hyggested, den gerne sover/slapper af, uden fristelser der ikke må tygges i.
Held og lykke med jeres lille Mops.

09-06-2013, 18:21

Mens hvalpen er lille, er det vigtigt I gi'r den godbid'er (og ros), hver gang den gør det, I vil ha' den til, så den lærer at stole på jer - hvis I "lader som om" kan den blive lidt usikker på om det er værd at følge jeres ønsker.

Senere når hunden bedre forstår, hvad I vil, kan I slække på godbid'erne - men husk at tænke : godbid'er er også mad - og trække dem fra i den øvrige fodring....

10-06-2013, 04:42

Hej.

Tillykke med jeres lille hvalp.

Jeg vil nok som de andre sige, bliv ved med at ros. og den behøver jo ikke at "gå tur" når den er så lille, har i have, er det fint.
Det er nu , i skal lære den at den kan stole på jer, og at i vil den, det bedste. så gør det den synes er sjovt, lær den gerne sit, og dæk. og ros ros ros. Det skal bare være jer, der starter legen, og jer der slutter legen, og i skal slutte inde jeres lille hvalp er træt, den skal helst ville ha mere, så den følelsen, " juhuuu, nu skal vi noget "

10-06-2013, 09:16

Hvornår en lille hvalp er klar til at føle sig tryg udenfor egen matrikel, er meget forskellig, afhængig af race, temperament, samt tilvænning hos opdrætter.
Før i tiden, tilrådede man sine hvalpekøbere at vente med gå-ture udenfor havelågen til hvalpen var færdigvaccineret 16 uger gammel.
Da der derved kunne opstå sociale problemer for hvalpen iforhold til andre hunde, og der yderst sjældent er risiko for smitte, vælger man istedet at fokusere på det sociale og forståelsen af hundesprog hund og hund imellem.
Tæver vaccineres iforbindelse med parring, før de er føder, hvorved hvalpene derved også er dækket mod smitte. Som regel indtil de er 12 uger gamle. Mange opdrættere vælger dog alligevel at vaccinere hvalpene igen 8 uger gamle. Hvalpekøberne skal så sørge for at de genvaccineres 12 og 16 uger gamle. Seneste nyt, er vist at der findes en hvalpevaccination, men det snakker man med sin dyrlæge om.
Som Beagleopdrætter havde jeg hvalpekøbere på besøg flere gange fra hvalpene var 3 uger gamle.
Især hvalpekøbere med et par store piger der boede lige i nærheden kom næsten dagligt, og deltog i pasning og leg med både hvalpe og vores voksne hunde.
De sidste par uger vænnede vi dem til halsbånd og snor, og de blev luftet lidt frem og tilbage af pigerne udenfor på vores lille villavej. Der mødte de både børn og voksne, biler, og cykler. Kat havde vi også dengang selv. Da de var født om foråret, var haven dagl. opholdsted meget af tiden, så de var næsten renlige, da de forlod os nyvaccineret 8 uger gamle.
Inde var de også tilvænnet alle lyde i et hjem, så de havde ingen særlige problemer ved nye oplevelser i "den store verden" de skulle ud og begå sig i.

Havde de være født og opvokset under andre forhold, hos ligeså seriøse opdrættere, men hvor der ikke var de muligheder som hos os, kan det sagtens være, de ikke havde været så trygge ved alt nyt. Og så kommer det som sagt også an på race og den enkelte hvalps temperament.
Hunde er jo som børn forskellige, også selvom de er født i samme kuld, eller er søskende i samme familie.

10-06-2013, 10:04

Der er også den mulighed at hvalpen har smerter, det er som regel en grund til at hunden agerer unormalt. Jeg ville nok tage en snak med en dyrlæge hvis jeg var jer ;)

10-06-2013, 13:18

Jeg hentyder ikke til din håndtering eller opdrætter af dine hvalpe, men mine egne erfraringer fra jeg længe før dine var født, i 1981 fik min første hanhund fra et familieopdræt .

Dengang tilrådede man hvalpekøbere ikke at gå udenfor egen matrikel med hvalpene, før de var færdigvaccineret 16 uger gamle. Gjorde man det alligevel, tog man dem op på armen, når man mødte en fremmed hund på sin gå-tur. Min hanhund havde heller aldrig haft halsbånd og snor på hos opdrætter, derfor heller ikke mødt gadens trafik og mennesker.
For ham var det i hvert fald ikke positivt.

Jeg kender kun hundegode opdrættere i Beagleklubben også din opdrætter. Men som jeg skriver har ikke alle opdrættere, selvom de både er dygtige, seriøse og ansvarsfulde hundemenensker, samme muligheder for individuel pasning og tilvænning, som når man kun har eet kuld, deres mor og et par ekstra voksne hunde i sin kennel eks. på en gård.
Det sker at flere af hvalpene ikke sælges 8 uger gamle, og jeg har oplevet at deres opdrættere gør meget for at hvalpene, de næste uger, for at de aktiveres og socialiseres. Også udenfor egen grund. Flere af dem har jeg mødt i klubregi.