Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 07-06-2013, 11:17

Parakitter og læggenød?

Jeg har søgt og søgt efter mig spørgsmål, men kan intet svar finde, så håber der imellem jer hundeelskere og findes fugleeksperter :-);
Min hun stanley parakit på snart to år lagde for lidt over et halvt år siden et æg, men hun led af læggenød og vi troede faktisk hun skulle dø, så svag og afkræftet var hun, men hun overlevede og kom selv af med ægget, selvom ægget ikke blev til noget, da hun var for afkræftet til at ruge på det..
Nu har hun så lagt et æg, men den er gal med hende igen, hun lægger på bunden af buret helt træt og oppustet og har uden tvivl læggenød igen..
Jeg har hørt, at hvis en fugl overlever læggenød en gang, så vil det ikke ske igen, er det rigtigt og er der i så fald noget galt med min fugl?

Håber at kunne få svar

Skriv et svar til indlægget07-06-2013, 19:54

Jeg har ik parakit men har haft interesse for finker af forskellig slags..har ik oplevet læggenød ved fugle,men ville da ved det du beskriver få fuglen hurtig til dyrlægen.
Der er sider på fb blandt andet for folk med fugle som hobby,det kan findes ved at søge derinde og mon ik osse der findes interessegrupper derude på nettet for parakits,der er jo sider og forums for alt.

08-06-2013, 14:47

hej Malene N. du skal give et par dråber levertran i næbbet med en theske er nødt til at tvinge det i den. og sørger du for rigeligt kalk, den bure faktisk ikke bruges i avl hvis det er fast at hun får læggenød. tit og ofte er det de unge hunner det går galt for men to gange den samme?....ikke godt. hilsen en gammel fuglepige Ane